Maanantai 17.6.2019

Salasiko Donald Trump yksityiskohdat Putin-tapaamisista? Ex-suurlähettiläs: ”Ei mitään järkeä”

Luotu: 
13.1.2019 09:44
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Washington Post uutisoi lauantaina, ettei yhdestäkään Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisesta ole olemassa edes salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja ja ainakin yhden kerran Trump on takavarikoinut oman tulkkinsa muistiinpanot. Arkistokuva presidenttien tapaamisesta Helsingissä viime heinäkuussa.
|

Useat entiset amerikkalaiset virkamiehet ja ex-diplomaatit ihmettelevät, miksi presidentti Donald Trump haluaa salata yksityiskohdat Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa käymistään keskusteluista.

Asia tuli julkisuuteen, kun Washington Post uutisoi lauantaina, ettei yhdestäkään Trumpin ja Putinin tapaamisesta ole olemassa edes salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja ja ainakin yhden kerran Trump on takavarikoinut oman tulkkinsa muistiinpanot.

Lehden haastattelemien virkamiesten mukaan Trumpin toiminta on outoa ja poikkeaa täysin aikaisempien presidenttien toiminnasta. 

”Se ei ole vain epätavallista, vaan myös järkyttävää. Trump halvaannuttaa neuvonantajiensa toiminnan, ja heidän työnsä on auttaa presidenttiä. Lisäksi tällainen varmasti antaa Putinille paljon suuremmat mahdollisuudet manipuloida Trumpia”, Yhdysvaltain entinen varaulkoministeri, nykyinen ulkopolitiikan analytikko Strobe Talbott kommentoi.

Yhdysvaltain entinen Moskovan-suurlähettiläs Michael McFaul pitää Trumpin toimintaa ennen kuulumattomana. 

”Ongelma on se, että Trump ei ole ulkopolitiikan asiantuntija. Esimerkiksi Helsingissä hänellä ei ollut aavistustakaan, mistä Putin puhui viitatessaan MLAT-tietojenvaihtosopimukseen. Trump tarvitsee neuvonantajia, heidän jättämisessään ulkopuolelle ei ole mitään järkeä”, McFaul kommentoi Twitterissä.

Hän kertoo omista kokemuksistaan presidentti Barack Obaman hallinnon aikana ja sanoo olleensa useita kertoja mukana Obaman tapaamisissa Putinin ja Venäjän pääministeri Dimitri Medvedin kanssa. 

”Mukana oli aina pieni joukko asiantuntijoita ja sihteeri tekemässä muistiinpanoja.”

Donald Trump kiisti lauantai-iltana Fox Newsille salanneensa tietoja tapaamisistaan Putinin kanssa. 

Yhdysvaltain edustajainhuoneen ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Eliot L. Engel sanoo, että komitea aikoo selvittää asiaa. 

”Helsingistä on jo kuukausia, emmekä vieläkään tiedä, mitä tapaamisessa tapahtui. Se on tyrmistyttävää”, hän sanoo lausunnossaan ja viittaa Trumpin ja Putinin tapaamiseen Helsingissä viime kesänä.

New York Times kertoo, että myös liittovaltion poliisilla FBIlla on käynnissä tutkinta  siitä, onko Donald Trump työskennellyt salaa Venäjän hyväksi ja vaarantanut maansa kansallisen turvallisuuden.

 

 

 

Lue myös: 

Donald Trumpilta uusi hyökkäys Venäjä-tutkintaa vastaan: ”Laiton noitavaino jatkuu”

Tyrmistys Donald Trumpin poikkeuksellisesta ulostulosta leviää: ”Hän on paniikissa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raili Sergejeff

Inhoaa sitä, että saisi totuuden päin naamaansa.

Suoraan puhuminen on eri asia kuin se, miten Trump kirjoittaa Twitterissä.

Siellä hän mollaa sekä poliitikoita että muita ihmisiä suorasanaisesti ja usein valehdellen.

Sellainen ei vaikuta kovin sivistyneeltä tavalta puhua kansalle, vaikka moni trumpisti ihaileekin hänen tyyliään.

tom brunila

Kun valtionpäämiesten väliset keskustelut ovat luottamuksellisia niin se merkitsee sitä, että niistä ei kerrota lehdistölle edes jälkikäteen! Eikä tietoja keskusteluista anneta henkilöille jotka eivät niitä tarvitse ja jotka voivat levittää niitä medialle! Valkoisesta Talosta on Trumpin kaudella vuodettu aivan liian paljon tietoa josta suurin osa on ollut merkityksettömiä juorun tasosia "tietoja" joita lehdet ovat revitelleet ja haukkuneet Trumpia siitä, että hänen Valkoinen Talo ei pysty pitämään salaisuuksia! Trump on oppinut läksynsä ja rajoittaa tietoa saavien joukkoa!

J.a. Tauriainen

Kyllä se Trumpin mollaaminen jatkuu kaikkialla.
En yhtään ihmettele jos Trump haluaa ns. muurin (aidan) Demokraatit ovat alunperinkin esittäneet muurin rakentamista, mutta ovat kääntäneet takkinsa, kun olettavat että sen rakentamisesta kannatuspisteet menevät konservatiivien laariin.

Vuonna 2018 tuli USA noin satatuhatta laitonta siirtolaista. Tälle vuodelle on laskettu arvioksi kaksisataatuhatta. Jos rajaa ei saada pitäväksi, niin latinalaisesta amerikasta on tulossa yli 200 miljoonaa uutta nälkäistä suuta ruokittavaksi jatkossa.

Koska Eurooppalaiset niin pahasti uutisoivat aidan rakentamista, niin uskon, että USA mielellään lähettäisi tulijat Eurooppaan, koska Euroopassa niin rakastetaan mustapartaisia tulokkaita.

Lähettäkää pyyntö Trumpille, jos hän voisi toteuttaa pyyntönne !