Keskiviikko 22.5.2019

Donald Trumpilta kova vaatimus Euroopalle – ”Vaihtoehto ei ole hyvä”

Luotu: 
17.2.2019 10:24
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trump.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaatii eurooppalaisia liittolaisiaan ottamaan vastaan yli 800 Isis-taistelijaa, jotka Yhdysvallat on vanginnut Syyriassa. 

”Vaihtoehto ei ole hyvä, sillä meidän olisi pakko vapauttaa heidät emmekä halua katsoa, kuinka he täyttäisivät Euroopan, jonne heidän voi olettaa suuntaavan”, Trump tviittasi lauantaina.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan vangitut Isis-taistelijat ovat tällä hetkellä Yhdysvaltain tukemien kurdijoukkojen vankeina. 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Trump tapansa mukaan aloittaa "diilin" valmistelun uhkaamalla ja kiristämäll ja esittämällä asian huonoimmat mahdolliset teoreettiset seuraukset. Aivan yhtä hyvin Trump voisi vapauttaa vangitsemansa Isis terroristit Irakin hallitukselle tai Syyrian hallitukselle joiden puolesta se on heitä vanginnut ja joiden alueet vapauttanut.

Aivan selvää on että Eurooppa ei voi yhtään sekuntia turvallisesta ja rauhallisesta maailmanmenosta Trumpin USA´n varaan laskea

Risto Jääskeläinen

Ei ole järkeä tuoda ulkomailta sotarikollisia Eurooppaan, kun heidän rikoksensakin on tehty ulkomailla. Luovutettakoon jihadistit paikalliselle hallintovallalle. Sitten mikäli joillakin heistä on eurooppalaisten maiden passeja, neuvotelkoot maat keskenään.

Reima Hunaja-Aro

On tämä jotenkin outoa. ISIS on kurkunleikkaajia ja brutaalia, ihmisten rääkkäykseen ja kiduttamiseen erikoistunut hallinto, jonka kaatamiseen sotilaat ovat uhranneet henkensä.
ISISin kannattajiksi ja heidän riveihinsä lähteneet eivät lähteneet tietämättään, vaan kielloista huolimatta omasta halustaan.
Aikaisemmin kuolemantuomio oli selviö, mutta nykyään siihen länsimainen ajattelu "henno" taipua.
Minusta heidät pitäisi laittaa pakkotyöhön rakentamaan tuhoutuneita alueita.
Sitä työtä riittä pitkäksi aikaa.
Siinä kuitenkin voidaan kokea jonkinlainen hyödyllinen tekeminen ja rikosten sovittaminen.
Mikään vankila ei ole hyvä. Siellä rikollisuus ja katkeruus vain kasvaa ja yhteyksiä rakennetaan mahdollisen vapautumisen toteutuessa.

Tapio Mäkeläinen

Veis sinnne Quantanamon vankilaan kavereiden seuraksi.
En kyllä yhtään ihmettelisi jos/kun täältä löytyy väkeä joka uskoo näiden murhaajien eheyttämiseen. Aina niin mukavat Pekka Haavisto se kansanedustaja Yanmar ? Vihr saisivat nyt kertoa mitä tehdä.

Oikeasti: luovutus Irakin hallinnolle.

On se Trump karsee juttu. On tämä Puolan ja Israelin riitakin. Kovin mitättömältä tuntuu farssin omaiset piirteet saanut SS-mies selvitys tuon rinnalla mitä Israel nyt tekee. Puola on raskaimmat menetykset per capita kärsinyt maa viime sodassa ja päälle tuli yli 40 v kommunismin iloa ja varjelusta.
Usein tuntuu että Israel on kapitalisoinnut holokaustin ja vyöryttää sitä keinolla millä hyvänsä. Njet snaju?