Keskiviikko 26.6.2019

Unkarin Viktor Orbán sivaltaa myös kokoomusta: ”Hyödyllisiä idiootteja”

Luotu: 
3.3.2019 12:48
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Unkarin pääministeri Viktor Orbán.
|

Unkarin pääministeri ja Fidesz-puolueen johtaja Viktor Orbán kutsuu ”hyödyllisiksi idiooteiksi” poliitikkoja ja puolueita, jotka haluavat erottaa Fideszin Euroopan parlamentin keskustaoikeistolaisesta EPP-ryhmästä.

”Kaikki eivät ymmärrä tätä, mutta akateemisessa kirjallisuudessa heitä kutsutaan hyödyllisiksi idiooteiksi. He luulevat käyvänsä älykästä taistelua, mutta todellisuudessa he ajavat vastustajien etua”, Orbán sanoo saksalaisen Welt am Sonntag –lehden haastattelussa.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo esitti viikolla  Unkarin Fidesz-puolueen erottamista europuolue EPP:stä. Myös Saksan liitokanslerin Angela Merkelin edustamat kristillisdemokraatit eli CDU-puolue on arvostellut Fidesziä voimakkaasti. 

EPP:n eurovaalien kärkiehdokkaaksi nimeämä Manfred Weber vaati perjantaina Orbánilta anteeksipyyntöä puolueen mediakampanjan vuoksi. Kampanjassa Fidesz syytti Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckeria ja suursijoittaja George Sorosia laittoman maahantulon kannattamisesta.

Mikäli kokoomus saa esitykselleen kuusi tukijaa, etenee Fideszin erottaminen EPP:n puoluevaltuuston kokoukseen 20. maaliskuuta. Kokous voi äänestää erottamisesta heti tai siirtää sen huhtikuun kokoukseen. Fideszillä on 12 paikkaa EPP:n riveissä EU-parlamentissa.

Lue lisää:

Kansanedustaja: Unkari on muuttunut epädemokratiaksi – ”Valehtelu, pelottelu ja vihan lietsominen ovat yksiselitteisen väärin”

Kokoomus ajaa nyt Orbánin Fideszille potkuja – ”Tänään on deadline” 

Nyt riitti Petteri Orpolle: ”Fidesz on mennyt liian pitkälle”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Lehto

Orbánille länsimaisen demokratian peruspilari, vallan kolmijako johon kuuluu mm. oikeuslaitoksen riippumattomuus, on tuntematon käsite. Tuntematon käsitehän se on myös Venäjän Putinin hallinnolle sekä Kiinan hallinnolle. Ehkäpä Orbánin täytyy lähteä hakemaan "ystäviä" noilta suunnilta. EU:n arvoihin ei Orbánin arvot kuulu. Varmaan Orbán saa sitten Unkarille EU:n sijasta miljarditukiaiset jatkossa Venäjältä.

Tokihan Putin on innoissaan tarjoamaan taas kerran Venäjän veljellistä tukea entiselle Neuvostoliiton satelliittimaalle. Siitä veljellisestä tuestahan Unkarilla on kokemusta mm. toisen maailman sodan jäljiltä ja vuodelta 1956.

ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Unkarin_historia#Itsen%C3%A4istymisest%C3%...

Erkki Laitinen

Taisi Merkel panna Orpon tekemään likaisen työn puolestaan. Hyödyllinen idiootti taitaa olla tilanteeseen sopiva termi. Jos hanke toteutuu, se tietää että unkarilaiset löytyvät parlamentin vaalien jälkeen kansallismielisten joukosta.

Erkki Laitinen

Taisi Merkel panna Orpon tekemään likaisen työn puolestaan. Hyödyllinen idiootti voisi ollakin tilanteeseen sopiva termi. Jos hanke toteutuu, se tietää että unkarilaiset löytyvät parlamentin vaalien jälkeen kansallismielisten joukosta.

Jouni Suninen

Demokraattisilla vaaleilla valitsematon EU:n johto vaahtoaa siitä, että demokraattisilla vaaleilla valittu Orban noudattaa Unkarin kansan tahtoa.

EU:n johto ei korvaansa lotkauta, kun Espanja hakkaa rauhanomaisia mielenosoittajia Kataloniassa.

EU:n johto tuo - demokratian nimissäkö? - Eurooppaan massoittain islamiin uskovia, vaikkei islamilla ja demokratialla ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Tarkemmin sanottuna islam on demokratian vastainen ideologia, kuten vaikkapa natsismi.

Missä ne "EU:n demokraattiset arvot" siis näkyvät?

Markku Juvakoski

Fasismiksi sanotaan valtiovallan, teollisuuden ja pankkien yhteenliittymää.
Esimerkkeinä Mussolinin Italia, Hitlerin Saksa ja täysin epädemokraattinen globalisti-EU.
Jos ryhmä A sanoo, että olkaamme veljiä keskenämme, mutta kovia ryhmille B ja C, ja että maailmanvalloituksen nimissä on oikein tappaa ryhmien B ja C jäsenet, se on 100 % vaarallista puhdasta fasismia.
Jos työnnetään valta/valemedian ja "omien"poliitikkojen luoma savuverho
syrjään on se, mitä Euroopassa nyt tapahtuu yksinkertaisesti seuraavaa:

Fasistinen globalisti-EU marssittaa Eurooppaan liittolaisenaan valtavaa
fasistisen islamin valtavaa armeijaa.

Näyttämö alkaa olla valmis seuraavaan kohtaukseen.

Seuraavan (jonka olisi jo pitänyt tulla) suurlaman aikana ,kun ei tule enää sossun rahaa, palkkoja tai eläkkeitä, provosoidaan vielä terrorilla, ym. sisällissotia, ja silloin uusilla sotatilalaeilla (kuten USAssa jo) tulee
"pelastajana" poliisivaltio EU.

Euroopan kansojen tai sinun ei tarvi pitää omasta tuhostaan, ja siksi niiltä
ei kysytäkään mitään.

Unkari varmaan potkaistaan ulos EU:sta jonkin tekosyyn varjolla juuri "hyödyllisten" toimesta, mutta todellinen syy on islam.

155 kuollutta, tuhansia poltettuja autoja ja rakennuksia maailmanlaajuisesti pelkkien pilakuvien takia: juuri siksi islam on globalistien ihanteellinen ja paras työrukkanen Euroopan kansojen tuhoon.

Euroopan kansojen 100% demografisesti todistettu väestönvaihto
täyttää YK:n määritelmän mukaan maailman suurimman kansanmurhan
kriteerit.

Jos Suomen kansa vielä aikoo herätä "omien" poliitikkojen ja vale/valtamedian valheellisista tuutulauluista, eipä juuri ole aikaa.