Sunnuntai 21.4.2019

Moskeija-ammuskelusta epäilty nosti esiin Oulun seksuaalirikokset – Uuden-Seelannin pääministeri: ”Aselakimme tulevat nyt muuttumaan”

Luotu: 
16.3.2019 12:53
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
|

Uuden-Seelannin moskeija-ammuskelusta epäilty australialaismies sai lauantaina syytteen murhasta Christchurchissa.

Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern kertoo BBC:n mukaan, että epäillyllä oli useita aseenkantolupia ja hän omisti viisi asetta.

”Meidän aselakimme tulevat nyt muuttumaan”, Ardern kommentoi.

Kahdessa moskeijassa tapahtuneissa ammuskeluissa menehtyi 49 ihmistä. Australialaismiehen lisäksi pidätettyinä on kaksi muuta miestä ja yksi nainen. 

Epäiltyjen jäljiltä on löydetty 87-sivuinen maahanmuutto- ja islam-vastainen manifesti, jossa mainitaan myös Oulun seksuaalirikokset. 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Minkkinen

Uskonnollisen yhteisön rakennusta vastaan hyökkääminen on aina raukkamainen teko, olipa kyseessä islamilainen moskeija, kristitty kirkko tai juutalainen synagoga. Uuden Seelannin terrori-iskun taustalla nähdään olevan äärioikeistolaisten piirien, tosin olen nähnyt myös arvelun, että tekijät voisivat olla ekoterroristeja. Mielenkiintoista on, että esimerkiksi BBC totesi, että uhrit kuuluivat sekä Kiwi-alkuperäisheimoon (https://en.wikipedia.org/wiki/Kiwi_(people)) että muslimimaahanmuuttajiin. Ainakin alkuun vaikutti sitä, että enemmistö oloisi Kiwi-heimoon kuuluvia, sittemmin korostus on siirtynyt maahanmuuttajien suuntaan. (https://www.bbc.com/news/world-asia-47593693)