Sunnuntai 16.6.2019

Raportti: Venäjä osallistui USA:n vaaleihin, mutta Trump ei syyllistynyt vehkeilyyn – presidentti juhlii Twitterissä

Luotu: 
25.3.2019 07:35
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Erikoissyyttäjä Robert Muellerin odotettu raportti julkaistiin osittain sunnuntaina.
|

Erikoissyyttäjä Robert Mueller ei löytänyt todisteita Donald Trumpin ja venäläisten yhteistyöstä vuoden 2016 presidentinvaaleissa.

Perjantaina valmistunut Muellerin raportti Donald Trumpin kampanjan ja Venäjän mahdollisista yhteyksistä ei sisällä todisteita Trumpin väärästä toiminnasta.

Oikeusministeri William Barrin tiivistelmäkirjeessä julkistetut raportin pääkohdat eivät kuitenkaan täysin vapauttaneet Trumpia epäilyksistä. Mueller tutki myös sitä, syyllistyikö Trump oikeuden estämiseen ja tutkinnan haittaamiseen. Barrin mukaan todisteet tähän eivät riitä.

”Vaikka raportissa ei päätellä presidentin syyllistyneen rikokseen, ei se vapauta häntä”, Barr kirjoitti kirjeessään.

Barr myös päättää, julkistetaanko raportti kokonaisuudessaan. Demokraatit ovat vaatineet raportin julkaisua. Lisäksi demokraattien odotetaan aloittavan oma tutkintansa presidentin väärinkäytöksistä.

Valkoinen talo on ottanut Muellerin raportin juhlallisesti vastaan. Presidentti itse on siirtänyt juhlat Twitteriin.

”Täysi vapautus!”, Trump ilakoi.

Raportin mukaan Venäjä kuitenkin osallistui Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. ”Pietarin trollitehdas” tuotti ja jakoi paljon valheellista tietoa aiheuttaakseen sekasortoa Yhdysvalloissa. Lisäksi venäläiset hankkivat vaaleihin vaikuttavaa tietoa hakkeroimalla. Tietoja julkaistiin muun muassa WikiLeaksin kautta.

Oikeusministeri Barrin tiivistelmän mukaan kukaan Trumpin kampanjan työntekijöistä ei kuitenkaan tietoisesti ollut mukana suunnitelmissa, vaikka useat Venäjää lähellä olevat tahot tarjosivatkin apuaan kampanjalle.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hämäläinen

Suuri surullinen päivä. Suuri häpeä. Demokratia on riekaleina. Makaa maassa.

Pyhästä yhteisestä asiasta - vapaasta rehellisestä tiedotuksenvälityksestä - on vain haikea muisto jäljellä. Tilalla on epärehellisyys ja epäeettisyys.

Kaksi vuotta valhetta valheen perään mediassa. Joka päivä. Joka tuutista.

Kaksi vuotta artikkeleja, kolumneja, puheenvuoroja, analyysejä.

Pelkkää valhetta.

Epätotuutta kansalaisille. Kaikilla mausteilla.

Mihin vihervasemmiston nokka seuraavaksi näyttää? Kuka saa kärsiä seuraavaksi? Mitkä kirjat poltetaan seuraavaksi?

Demokratia maksaa kalliin laskun.

Sen mitä siitä on jäljellä.

Fake news.

Pasi Käyhkö

Eihän nämä "fake news" mikään uusi ilmiö ole.meillä. Suomen 1960-1980 lehdistö ja muu media sekä poliittinen eliitti luukuttivat itäisen naapurimme ihanuudesta vuosikausia. Itärajamme takana käkikin kukkui kauniimmin.

Kenneth Ainetdin

Hyvin ikävää tässä tutkimuksessa oli se, että esimerkiksi syytöntä kenraali Flynniä tutkittiin, ja saadakseen todistettua syyttömyytensä hänen oli pakko myydä talonsa kattaakseen asianajokulunsa. Tämä on häikäilemätön tapa painostaa kuulusteltavia ja saada heidät tekemään sopimuksen syyttäjän kanssa turvatakseen elämänsä ja omaisuutensa.

Olli-Pauli Sarvaranta

No jo on yllä kommentteja! Venäjäyhteydet on vain yksi tutkintalinja, muita on meneillään. Trumpin yhteistyökumppaneista seitsämän on jo tuomittu ja yli kolmekymmentä tutkinnan alla tai syytteessä. Barr totesi, etteivät selvitykset riitä syytteeseen, mutteivät myöskään vapauta niistä. Presidentin asettaminen syytteeseen on erittäin korkean kynnyksen takana, viraltapano taas on poliittinen päätös. En kyllä vielä riemuitsisi, surullinen tapaaus kaikkinensa!

Petri Hämäläinen

Missä 30 valtamedian päätoimittajan vetoomus tai julkilausuma seuraavasti:

„Hei kaikki -

Me valtamedian vastaavat päätoimittajat valehtelimme systemaattisesti kaksi vuotta.

Tekomme jää nuoren demokratiamme ja tiedonvälityksemme historian synkimpänä ajanjaksona.

Olemme häpäisseet toimialamme, yhteiskuntamme ja itsemme.

Sori siitä.“

Kenneth Ainetdin

Katselin Maikkarin Kymppiuutisia eilen, eikä tästä asiasta hiiskaustakaan! Aiemmin on Mari Karppinen aina syyttänyt Trumpia milloin mistäkin, ja nytkin olisi älämölö ollut tosi suurta jos Muellerin raportti olisi ollut vähänkään toisenlainen. Taitaa Mari Karppista ottaa päähän, kun maailmankuva romahtaa. Sitä kutsutaan henkiseksi krapulaksi.