Torstai 27.6.2019

Kapina hallituksessa? – Theresa Mayn ministeri väläyttää uutta kansanäänestystä

Luotu: 
25.3.2019 08:10
  • Kuva: EPA / WILL OLIVER
    Kuva
    Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond harkitsisi toista kansanäänestystä brexitistä.
|

Theresa Mayn hallituksen ministeri sanoo nyt ääneen, että toinen kansanäänestys on yksi mahdollinen ratkaisu Britannian brexit-umpisolmuun.

Valtiovarainministeri Philip Hammondin kommenteista kertoo muun muassa CNN. Sadat tuhannet mielenosoittajat vaativat Lontoossa lauantaina uutta kansanäänestystä brexitistä. Hammondin mukaan uusi äänestys on harkitsemisen arvoinen ehdotus.

”En ole varma, onko parlamentissa enemmistöä, joka tukisi toista kansanäänestystä, mutta se on täysin luonteva ehdotus”, Hammond sanoo.

”Sitä tulee harkita muiden ehdotusten ohella.”

Britannian parlamentti äänestää tällä viikolla brexitin etenemisvaihtoehdoista. Hammond katsoo, että jos parlamentti ei kykene äänestämään Mayn sopimuksen puolesta, parlamentaarikkojen täytyy kertoa, mitä he pystyvät tukemaan.

CNN pitää Hammondin kommentteja selkeänä irtiottona Mayn toistuvasta torjunnasta kansanäänestykselle. Hammond on ensimmäinen ministeri, joka ottaa kansanäänestyksen esille vakavana vaihtoehtona.

Britanniassa on viikonloppuna puhuttu kiivaasti myös niin sanotusta kabinettivallankumouksesta, eli ministereiden pyrkimyksistä suostutella Theresa May eroamaan tai ilmoittamaan ajankohta erolleen. Lehtiväitteiden mukaan ministerit uskovat, että pääministerin ero voisi saada parlamentin enemmistön taipumaan hyväksymään tämän brexit-sopimuksen.

Lue lisää:

”Pelkään, että kaikki on ohi” – Lehti: Keskustelut Britannian pääministerin erosta alkaneet

Aikaisintaan 12.4.2019 – Nyt tulivat uudet brexit-päivämäärät

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: