Torstai 23.5.2019

Politico: ”Ukrainan vaalien suuri voittaja on Vladimir Putin”

Luotu: 
21.4.2019 12:28
  • Kuva: EPA / Stepan Franko
    Kuva
    Volodomir Zelenskyn (oik.) ennustetaan syrjäyttävän istuvan presidentin Petro Poroshenkon murskaavalla äänimäärällä Ukrainan presidentinvaalien toisella kierroksella.
|

Ukrainalaiset äänestävät tänään sunnuntaina presidentinvaalien toisella kierroksella. Vastakkain ovat istuva presidentti Petro Porshenko ja näyttelijä Volodomir Zelensky.

Kyivpostin julkaiseman tuoreimman gallupin mukaan Zelenskyn odotetaan saavan jopa noin 73 prosenttia äänistä.

”Ukrainan vaalien suuri voittaja on Vladimir Putin. Riippumatta siitä, kuka saa eniten ääniä, voittaja istuu Kremlissä”, verkkolehti Politico kirjoittaa.

Lehti muistuttaa, että Putinin tavoitteena on epävakauden lietsominen Ukrainassa.  Ukrainan presidentinvaalien värikäs vaalikampanja on lehden mukaan korostanut vaikutelmaa farssista, jota myös Putin pyrkii luomaan.

”Ihmiset äänestävät mielikuvaa siitä presidentistä, jota Zelensky on näytellyt. Tässä on myös riskinsä, sillä hän on monin tavoin epäpätevä muun muassa mitä tulee presidentin perustuslaillisiin velvollisuuksiin”, ukrainalainen politiikan tutkija Oleksej Haran kommentoi ja vertaa Zelenskyä Yhdysvaltain presidenttiin Donald Trumpiin.

Lue myös:

”Me murskasimme Venäjän suunnitelman” – Ukrainan Poroshenko riemuitsee, suomalaistarkkailijan mukaan tekemistä riittää vielä

Ukrainan vaalitulos alkaa selvitä – Venäjä reagoi heti

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Malinen

Mikä se on että läntinen maalina suosii näitä korruptoituneita hallintoja, näin oli kreikassakin kun sipras otti vaaleissa voiton. Kreikan piti mennä Venäjän syliin nyt Ukraina, onko pelkona että paljastuu oma korruptoitoneisuus Näinhän Kreikan osalta kävikin, Ukrainan osalta voi paljastua isojakin kupruja, kun Porosenkko joutuu kenties oikeuteen.

Jari Siili

Hyvä Timo.
Ne Venäjän mahdolliset kuprut ja korruptio
ovat yhtä pimennossa
ja paljon paremmin kätkettynä,
kuin Trumpin pikku hämäryydet.

Vanha viidakon sanonta on että:
Jos jääkaapin ovi on kiinni,
niin palaako siellä
silloinkin valo?

Kun ovea ei avata,
emme koskaan voi tietää.

Reima Hunaja-Aro

Korruptio kertoo vain ihmisen moraalittomuudesta. Kun on houkutteleva mahdollisuus vaurastua, siihen helposti sorrutaan. Näin on vaarana varsinkin sellaisissa maissa, jossa on yleistä korruptio ja heikko oikeuslaitos.
Valitettavasti Ukraina on juuri näitä heikomman pään maita ja vielä valitettavampaa, jos joku kokematon koomikko tulee valtaan.
Kansa on niin kyllästynyt korruptioon, että ei tajua vielä suurempaa vaaraa. Venäjä vie tätä koomikkoa pian kuin pässiä narussa. En yhtään ihmettelisi, jos koomikko kutsuisi venäläiset rauhoittamaan maan levottomuudet. Venäjän päätavoite on saada Ukraina takaisin ja se tulee sen ottamaan.

Jari Siili

Muistan kun erään eläkkeellä olevan nimismies
Hannikaisen elämäntyönä oli Kekkosen valokuvista
tämän kallon muodon tutkiminen.
Kekkonen on Hannikaisen mukaan
vaihdettu kaksoisolentoon noin vuonna 1964.
Hän paljasti salaisen ennusteensa, että Kekkonen tulee
hallitsemaan lähes loputtomiin, 2000-luvulle asti.
Jotain meni Kekkos-slovakian johtajan kloonissa pieleen?
Urkki kuoli...

Yleisestihän tiedetään että
Putin on kadonnut julkisuudesta muutamaan otteeseen...
Putin on vaihdettu klooniin jo 2000 luvun alussa.
Alieneilla on tässä sormensa pelissä (n.4-8 kpl.tta) ...

Pasi Käyhkö

Nyt jo muutama Ukrainan vaalien kautta valtaan pyrkivä presidentti on luvannut lopettaa maassa vallitsevan korruption. Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut. Nykyiselläkin presidentillä on maasta ja kansalta varastettu satojen miljoonien omaisuus. Sijoitettuna
ulkomaille. Lupauksista huolimatta maan tilanne tuskin nyt paranee presidentin
vaihduttua.

Timo-Pekka Mustakallio

Määrittele "hyvin vähän".

Siirtymäajan rahasto 11,5 mrd € ei ole "vähän", ja se kuuluu jo tupakoidun, vaikka tuon rahaston piti riittää vuoteen 2024 asti. Tynkä-Ukrainan lainoja on myös annettu anteeksi tai uudelleen järjestelty Lännen ja IMF:n avulla kymmenien miljardien edestä, kun Krimin luonnonrikkauksien poistuttua Venäjän hallintaan ei Ukrainan velanmaksun takeena ole enää juuri mitään. Tuntemattomia miljardimääriä on lisäksi mennyt hätärahoitukseen aina kun notorisesti p.a. Kiova on joutunut hieman tönäisemään Brysselin pajatsoa.

Entäpä Ihor Kolomoiskyn yli 5 miljardin kupru suuressa Privat Bankissa, jossa tallettajien rahat olivat menneet tämän oligarkin liiketoimintaan, ja valtaosin kadonneet? Toki nuokin miljardit ovat nyky-EU:n konkurssissa aika peanuts, tippa velkojen valtameressä. Tämäkin Ukraina-keikautus 2014 oli siis aika hien... eiku, tuiks meni. Kopeat eurokraatit ovat vain jälleen kerran joutuneet maailmalla naurun alaisiksi.

Erkki Malinen

Enhän minä Venäjän korruptiosta tiedä muuta kuin Puuttinin toteamuksen, että Ukraina on korruptoituneempi kuin Venäjä. Tässähän Puuttin myönsi että Venäjällä on korruptiota, miten paljon kuka sen tietää. Vaikka nämä veljeskansat sotiikin keskenään on Venäjä Ukrainan suurin kauppakumppani, eiköhän siinä mafiosot ota mittaa toisistaan.