Keskiviikko 26.6.2019

Pohjois-Korea laukaisi sittenkin ballistisen ohjuksen? – Tutkijat: ”Kim testaa, kuinka pitkään Donald Trump sulkee silmänsä”

Luotu: 
5.5.2019 10:51
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un.
|

Tutkijat arvioivat Pohjois-Korean sittenkin laukaisseen lyhyen kantaman ballistisen ohjuksen lauantaiyönä Suomen aikaa. 

Laukaisusta on viikonloppuna ollut liikkeellä ristiriitaisia tietoja. Eteläkorealaiset lähteet kertoivat aikaisemmin, että Pohjois-Korea olisi laukaissut ohjuksia, mutta tiedot tarkentuivat varhain aamulla Suomen aikaa ”tunnistamattomiksi ammuksiksi”. 

Muun muassa Pohjois-Koreaan erikoistunut Middlebury-instituutin tutkija Jeffrey Lewis on kuitenkin jakanut sosiaalisessa mediassa kaupallisen Planet Labsin kuvaa, jonka perusteella Pohjois-Korean nyt tulkitaan laukaisseen ohjuksen. 

Uutistoimisto Bloombergin mukaan myös Etelä-Korean viranomaiset ovat antaneet uuden lausunnon, jossa todetaan Pohjois-Korean laukaisseen ”uuden taktisen aseen”. 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi tapausta lyhyesti Twitterissä toteamalla, ettei Pohjois-Korean Kim Jong-un tekisi mitään uhkarohkeaa.

”Kaikki on mahdollista, mutta uskon, että Kim Jong-un ymmärtää täysin  Pohjois-Korean valtavan taloudellisen potentiaalin eikä tee mitään, mikä uhkaisi sitä. Hän ei myöskään petä lupauksiaan minulle”, Trump tviittasi.

Massachusetts-instituutin politiikan professori Vipin Narang arvioi Kim Jong-unin kuitenkin testaavan, kuinka pitkälle Trumpin kärsivällisyys riittää.

”Hän saattaa testata, kuinka pitkään Trump sulkee silmänsä. Ei vaikuta hyvälle”, hän kommentoi Bloombergille. 

Lue myös:  Pohjois-Korea laukaisi ”tunnistamattomia ammuksia”- Analyytikko: ”Vaarallista kierrettä vältettävä hinnalla millä hyvänsä”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Trump todellisuudessa viis veisaa koko Pohjois Koreasta. Hän on käyttänyt sitä vain hetken näkyvyytensä sairaalloiseen tarpeeseen ja yrittäessään tavoitella Nobelin rauhanpalkintoa kun häntä kismittää että Obamalla sellainen on ja että hänen aikanaan nyt vähän aikaa jatkunut taloudellinen nousukin laitettiin perustaltaan nousuun juurikin Obaman aikana ja toimilla.

Timo-Pekka Mustakallio

Ihmeellistä vouhotusta. Myös Suomi laukaisee aika ajoin samankaltaisia lyhyen kantaman ohjuksia ammunnoissaan, ilman vähäisintäkään aikomusta ryhtyä esimerkiksi valtaamaan Ruotsia, Norjaa tai Venäjää. Älytöntä hysteriaa, tarkoitushakuista hysterisointia joiltain Jenkkilän tahoilta, jotka ovat menettämässä otteen itsestään ja reaalimaailmasta?!