Lauantai 20.7.2019

”Ruotsissa räjähtää enemmän käsikranaatteja kuin Meksikossa” - Ministeri täräytti: ”Maahanmuuttajat yliedustettuina, mutta niin ruotsidemokraatitkin”

Luotu: 
5.7.2019 19:06
  • Kuva: EPA / ERIK SIMANDER
    Kuva
    Arkistokuvassa Ruotsin oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johansson.
|

Ruotsissa käsikranaatit räjähtävät useammin kuin Meksikossa väkilukuun suhteutettuna, eivätkä hallituksen toimet riitä saamaan tilannetta hallintaan, syyttää ruotsidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mattias Karlsson.

Värikkäässä televisioidussa väittelyssä Visbyn Almedalen-tapahtumassa Karlsson ja sosiaalidemokraattien oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johansson tylytti väittelivät Ruotsin turvallisuustilanteesta.

Mattias Karlsson syyttää, ettei sosiaalidemokraateilla ole hajuakaan, mistä Ruotsin jengiväkivallassa ja ammuskeluissa todella on kyse. Hänen mukaansa taustalla on epäonnistunut ja vastuuton maahanmuuttopolitiikka.

”Morgan Johansson ei halua ymmärtää tätä”, Karlsson syyttää.

”Kyllä maahanmuuttajat ovat yliedustettuina rikostilastoissa. Mutta niin ovat myös ruotsidemokraattien poliitikotkin”, Johansson täräyttää takaisin.

Svenska Dagbladetin viime syksynä tekemän selvityksen mukaan 7,1 prosenttia ruotsidemokraattien ehdokkaista oli syytetty rikoksesta.

”Vuonna 2002 Johansson sanoi, että kymmenen vuoden päästä Ruotsissa ei ole enää huumeita. 2017 hän sanoi, että nyt järjestäytynyttä rikollisuutta lyödään polvilleen. Nyt meillä on päivittäin ammuskeluja ja meillä käsikranaatit räjähtävät useammin kuin Meksikossa väkilukuun suhteutettuna”, Karlsson toteaa.

”Olet täysin kyvytön tekemään oikeita analyysejä”, hän lisää.

Oikeus- ja maahanmuuttoministeri Johansson korostaa, että Ruotsissa on hänen johdollaan kiristetty rangaistuksia jengirikollisuuteen kytkeytyvien rikosnimikkeiden kohdalla. Esimerkiksi enimmäisrangaistusta luvattoman aseen hallussapidosta korotettiin vuodesta kahteen vuoteen vankeutta. Törkeästä ampuma-aserikoksesta, kuten ladatun aseen kantamisesta väkijoukossa, voidaan nyt tuomita Ruotsissa vankeuteen viideksi vuodeksi.

”Lakimuutokset tarkoittavat, että voimme nyt vangita selvästi useampia kuin aiemmin. Nyt törkeistä ampuma-aserikoksista vangitaan viisi kertaa enemmän kuin aiemmin”, Johansson sanoo.

”Minusta tässä ei ole mitään oikoteitä, vaan kyse on siitä, että nämä eniten rikoksiin syyllistyvät henkilöt on saatava yksi kerrallaan pois kaduilta.”

Karlssonin mielestä kiristykset eivät riitä ja hän vaatii, että sosiaalidemokraattien johtama hallitus mahdollistaisi anonyymin todistamisen. Sosiaalidemokraatit näkevät anonyymissa todistamisessa ongelmia.

 

Almedalen-viikolla Visbyssä on kuultu poliitikoilta räväkkää retoriikkaa. Ruotsin kokoomuspuolue moderaternan puheenjohtaja Ulf Kristersson haukkui sosiaalidemokraatit pystyyn Venäjän äänioikeuden palauttamisesta Euroopan neuvostossa. Hänen mukaansa päätös oli ”enimmäkseen ihan muusta maailmasta”. Lisäksi hän syytti Ruotsin pääministeripuolueen aiheuttaneen sähköpulan.

”Sosialismi johtaa tavallisesti kahteen asiaan: pulaan leivästä ja pulaan sähköstä. Ja juuri sen on saanut nyt Pågen [leipomoyritys] Malmössä kokea. Ei sähköä, ei uutta leipomoa”, Kristersson sanoi omassa puheessaan maanantaina.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Jonas Sjöstedt taas muistutti omassa puheessaan kuulijoita, kuinka kesälomat ovat työväenliikkeen saavutus ja kuinka oikeisto niitä tuolloin vastusti.

”Minustakin on ihan okei, että Ulf Kristersson pitää lomaa, vaikka hänen puolueensa olikin sitä vastaan. Niin käy oikeistolle aika usein. Hyvinvointiuudistuksia pelätään ennen kuin niitä on viety läpi. Kuinka kalliiksi ne käyvät ja kuinka huonosti käy. Mutta kun ne on ajettu läpi, niin ei se sitten olekaan niin hölmöä. Vai mitä, Ulf?”

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Aalto

Omituista on myös, että puhutaan maahanmuuttajista yleisesti, vaikka kysymyksessä ovat käytännöllisesti katsoen vain turvapaikanhakijat, pakolaiset ja pakolaistaustaiset muslimit. Ruotsissa on yli puolimiljoonaa suomalaista maahanmuuttajaa ja heidän jälkeläistään, en ole kuullut heidän heittäneen yhtään pommia eikä suorittaneen joukkoraiskauksia. Olisi jo aika ryhtyä pohtimaan, miksi olemme sallineet barbaarien pesiytyneen keskuuteemme, ja mistä kumpuaa se oman yhteiskunnan tuhoamisen vietti ja käsittämätön hulluus joka mahdollistaa palkan maksun – yhteiskuntiemme muuttamisesta maanpäälliseksi helvetiksi – näille pimeältä keskiajalta ihmisten keskuuteen rynnistäville hunneille.

Erkki Johansson

Vai onkohan kyseessä samanlainen ilmiö kuin 1960-luvulla Slussenin sissien kanssa? Ilmiö, missä pieni porukka jonkin maahanmuuttajaryhmän jäseniä pilaa kaikkien ryhmään kuuluvien maineen. Ainakin toivon, ettei kyseessä ole mitään sen vakavampaa.

Jouni Suninen

Morgan Johansson tarjoilee vihervasemmiston tuttua argumenttia, jonka mukaan rikollisia on järkevää tuoda ulkoa, koska maassa on rikollisuutta omastakin takaa.

Tähän argumenttiin vastasi Halla-aho mainiolla vertauksella vuotavasta veneestä: "Jos veneessä on reikä, ei tilanne parane sillä että porataan veneeseen lisää reikiä."

Riku Laine

Mikä tuossa otsikossa nyt mättää? Asiaan, eikös Johansson käsitä että 'ne' eivät välitä tuleeko vankeutta vuosi, kaksi tai viisi ja kun kuitenkin pääsee aikaisemmin vapaaksi.
En haluaisi sanoa että Ruotsi on tavallaan menetetty ja enpäs sanokaan mutta hyvää vauhtia menossa sukulaiseni sanovat etteivät iltaisin uskalla mennä ulos.
Turvallisin maa sanoi eräs neropatti.

Erkki Johansson

Tietenkin, tämähän on juuri samanlaista politiikan tekoa kuin Suomessakin, missä Perussuomalaiset mainitaan kaikissa yhteyksissä, oli heillä jotakin tekemistä asian kanssa tai ei. Aivan mukavaa sinänsä, Sverige Demokraattien ja Perussuomalaisten kannalta, koska näin he pysyvät otsikoissa jatkuvasti.

Martti Mykkänen

Slussenin suomalaississeillä ei ole muuta yhteistä muslimiyerroristeihin ole kuin sotaisa lempinimi.
Suomalaiset elivät dyykaten ja elivät eristyksissä muusta yhteiskunnasta. He eivät muuttaneet Ruotsiin vallankumous mielessä, vaan leivän ja puuron tuoksu veti heitä sinne.
On härskiyden huippu kieltää maahanmuuton, siirtolaisuuden ja pakolaisuuden vaikutus rikollisuuteen. Lähes tuhannen ihmisen murhat Euroopassa ohitetaan - varsinkin vihervasemmiston taholta - silmät ummistaen.
Kuinka johu puolue voi olla rauhan sekä ihmisyyden asialla ja samaan aikaan tukea terrorismia. Näin tekevät vihreät tuholaiset!