Lauantai 20.7.2019

Uusnatsit potkaistiin ulos Kreikan parlamentista – ”Nyt se on ohi”

Luotu: 
8.7.2019 15:33
Päivitetty: 
8.7.2019 16:00
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Uusnatsipuolue Kultainen aamunkoitto kuohutti sekä Kreikan parlamentissa että sen ulkopuolella. Puoluetta syytetään oikeudenkäynnissä jopa rikollisjärjestön perustamisesta. Arkistokuvassa puolueen parlamentaarikkoja.
|

Konservatiivit syrjäyttivät vasemmistopuolue Syrizan vallasta Kreikassa, mutta sunnuntain vaaleissa tapahtui muutakin merkillepantavaa. Kreikan talouskriisin varjossa parlamenttiin noussut uusnatsipuolue Kultainen aamunkoitto sai äänestäjiltä lähtöpassit.

Vuonna 2012 parlamenttiin noussut Kultainen aamunkoitto ei nyt kyennyt ylittämään kolmen prosentin äänikynnystä. Näin ollen se ei saa lainkaan kansanedustajia eikä ole edustettuna uudessa Kreikan parlamentissa.

Samalla Kultaisen aamunkoiton edustajat menettävät parlamentaarisen immuniteettinsa oikeudenkäynnissä, joka käsittelee anti-fasistisen rap-artistin Pavlos Fyssasin murhaa. Murhasta syytetty on uusnatsipuolueen kannattaja, Euractiv-sivusto kertoo. Myös itse puoluetta syytetään rikollisjärjestön muodostamisesta.

”Uusnatsit ovat ulkona parlamentista. He käyttivät kreikkalaisten ääniä natsipropagandansa levittämiseen, mutta nyt se on ohi”, sanoo Syrizan europarlamentaarikko Stelios Kouloglou, jolle uusnatsien kohtalo oli tappiollisten vaalien valopilkku.

Kouloglou arvioi, että Kultaisen aamunkoiton suosio oli oire Kreikan talouskriisistä.

Kultaisella aamunkoitolla oli vanhassa parlamentissa 18 edustajaa edellisvaalien seitsemän prosentin kannatuksen turvin. Nyt puolue jäi noin 2,9 prosentin kannatukseen ja näin äänikynnyksen alle.

Kreikkalaislehti Kathimerini kertoo, että uusnatsipuolueen kannatus puolittui jo kevään euro- ja paikallisvaaleissa. Silti sen putoamista ulos koko parlamentista pidetään shokkina puolueen kannalta.

Sen sijaan Kultaisen aamunkoiton ”vakavasti otettava versio”, oikeistopopulistinen Kreikkalainen ratkaisu -puolue, nousi parlamenttiin, Euractiv kertoo. Maahanmuuttovastainen, nationalistinen ja Venäjä-myönteinen puolue sai 3,7 prosenttia äänistä.

”Vaikka he ovat ultranationalistisia, he eivät viittaa uusnatsiuteen”, Kouloglou sanoo Euractiville.

LUE MYÖS:

Kultaisen aamunkoiton johtaja pidätetty Kreikassa

Keskustaoikeistolle absoluuttinen enemmistö Kreikassa: ”Haluan nähdä ihmisten vaurastuvan”

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Kreikkalaisetkin ovat käyttäneet kansan valtaa ja ihan demokraattisisssa vaaleissa. Vaaleissa kansat osaavat korjata virhesuuntansa, jos vain vapaat vaalit ja vapaa mielipiden kyetään säilyttämään.
Sananvapautta vaanivat kuitenkin ihan yllättävätkin voimat ja liikkeet!

Mikko Toivonen

Saanko kysyä Tuomas, mikä ongelma sinulla oikein on kun näet ihan tavallisia ja yhteistä hyvää ajavia ihmisiä natseina sekä Suomessa, että muualla maailmassa. Suomessakaan ei sitten Pekka Siitoimen ole tietääkseni ollut yhtään julkinatsia. Joitakin bussilastillisia huonosti koulutettuja poikia on ollut fasistilippuharrastuksineen, mutta heidätkin on joka kerta yksilökohtaisesti rikoslaki korjannut.
Vai näetkö yksinkertaisesti niin kuin muutama muukin tänne kirjoittava, että jokainen vapaan markkinatalouden ja länsimaisen dempokratian kannattaja mutta myös laillisen järjestyksen kannattaja on fasisti, natsi tai äärioikeistolainen?
Minua kiinnostaisi tietää, kun olen vanha kautta maailman matkustellut ja asunut setä joka on elänyt kaikissa poliittisissa systeemeissä ja etnisyyksien joukoissa.
Haluaisin tietää mikä ajaa ihmisen näkemään natseja joka puolella. Tai ellei natseja niin sitten sen korvikkeena persuja?
Minua siis kiinnostaa ihmisen ja samassa veneessä olijana miksi on ihmisiä jotka eivät suvaitse muita ihmisiä kuin ihan itsensä lailla identtisesti eli xenofobisesti ajattelevia?

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #13

Lue alla kommenttini 13. Natsit eivät ole liberaalin demokratian kannattajia. Eivät myöskään kaikki persut. Eivät fasismi ja fasistiset aatteet ole maailmasta hävinneet, siitähän uutinenkin Kreikasta kertoi. Moisen kuvitteleminen on sekä vaarallista että naiivia. Kokonaan toinen juttu on, jos näkee natseja "joka paikassa".

Persujakin voi tietenkin nähdä väärässäkin paikassa, mutta jos puolueen kannatus on 20 prosentin tuntumassa, niin lähes joka viides siihen joukkoon itsensä enemmän tai vähemmän lukee.

Asioiden - tai henkilöiden - kutsuminen oikeilla nimillä ei minun käsitykseni mukaan ole suvaitsemattomuutta.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #15

Minustakaan oikeilla nimillä kuvaamisessa ei ole mitään väärää, mutta kun ihan tavallisia kansalaisia yritetään systemaattisesti ja tietyn tyylisestä ajatusmaailmasta leimat kelvottomiksi eli "poistettaviksi" niin ollaan paljon vaarallisemmalla ajatusmallilla liikkeellä kuin se joita mielikuvitellaan fasisteiksi tai natseiksi.

Minä olen pitkän elämän ja systeemikokemukseni perustella päätynyt siihen tulokseen ettö olen konservatiivinen mutta täysin vapaata ja vastuullista markkinataloutta kannattava. Jossain jopa valtion johtoroolin sopivan kokoisena tukipylväänä yksityisen kapitaalin taloudelle, hyväksyvänä. Erityisesti ihan elämisen perusedellytysten osalta yhteiskunnalla tulee olla suuri ohjaava rooli vaikkei kaikke itse tuottaisikaan.
Itse maahantuloa mistään suunnasta vastaan minulla ei niiden tulijoiden vuoksi ole vaan sen laillisuuden ja järjestyksen vuoksi. Se on saatava kuntoon niin ettei suurissa muuttoliikkeissä synny aina kaaosta ja anarkiaa,

Eräät ajattelijat antavat ymmärtää että sellaisenkin ajattelu on persua, fasismia ja natsia. Kyllä mielestäni noin ajattelevien olis joko haettava apua psykiatrilta tai yritettävä oppia oikeasti maailmojen välistä yhteistyötä.

Paljon natseja ja fasisteja joiden suurtakaan olemassaoloa en missään ole havainnut pidän juuri sitä joukkoa joka natseja jioka puolella näkee. He eivät nimittäöin elä ja ajattele reaalimaailmassa vaan enemmänkin pyöreän sylinterin maailmassa

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #19

Tuosta jäi yksi ajatussana lauseesta pois:

"Paljon natseja ja fasisteja pahempana, joiden suurtakaan olemassaoloa en missään ole havainnut, pidän juuri sitä joukkoa joka natseja joka puolella näkee. He eivät nimittäin elä ja ajattele reaalimaailmassa vaan enemmänkin pyöreän sylinterin maailmassa

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #19

Olemme samaa mieltä. Kenen tahansa kelvottomaksi tai "poistettavaksi" leimaaminen on väärin; sellainen ajatteluhan lähenee jo rasismia ja fasismia.

Markkinatalouden ja valtion ojhjaavan roolin suhteenkin ajatuksemme kohtaavat,. Arvomaailmaltani olen kuitenkin liberaali.

Maahanmuuttokritiikki, sen enempää kuin toive maahanmuuton järjestyksestä ja kaaoksen välttämisestä ei todellakaan tee kenestäkään fasistia, rasistia - tai edes persua.

Rasismin raja ylittyy vasta sitten, kun nationalismiin ja "kansallismielisyyteen" (tai ajatteluun ylipäätään) sisältyy esimerkiksi kuvitelma omasta tai oman kansan ylemmyydestä ja paremmuudesta. Tai kun kielteisillä piirteillä leimataan muihin kansoihin ja uskontoihin kuuluvat (asiallinen uskontokritiikki on kokonaan toinen juttu) ikään kuin kyse olisi yhtenäisestä massasta, ei yksilöistä.

Tapani Tuominen
Vastaus kommenttiin #22

Eikös näin ole juuri toimittu kaikissa EUn viimeaikaisissa johtajavalinnoissa?

Ovatko ne osoitus vahvasta liberaalista demokratiasta EUssa, kuten esimerkiksi Pietikäinen ja Natri-Kumpula julistivat?

Kaikki paikat täytettiin ilman yhtään edustajaa Itä-Euroopasta ja ilman yhtään valiokuntaa johtavaa edustajaa EU-kriittisten joukosta.

Komission puheenjohtajan valinta se vasta olikin oikea demokratian irvikuva. Siinä meni jo yltiöinnokkaalta unionistilta P. Sarvamaaltakin suu mutruun eikä Antti Rinnekään meinannut millään uskoa, että samassa paketissa sovittiin EKPn pääjohtajuus.

Sellaista liberaalia EU-demokratiaa se.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #28

Kaikkia mahdollisia ryhmiä ei voi huomioida, kun valitaan varsin pieni määrä johtajia. Suomessakin on ollut hallituksia ilman ainoaakaan pohjoissuomalaista ministeriä. Monet Itä-Euroopan maat ovat kyllä itse toiminnallaan ajaneet itsensä paitsioon.

Populistien ID-ryhmän sivuuttamisesta voi olla perustellusti monta mieltä. Nulikkamainen käyttäytyminen parlamentin avausjuhlallisuuksissa ei ainakaan parantanut luottamusta yhteistyökykyyn ja -haluun.

Vaaleilla valittujen valtioiden päämiesten sopimusta komission ja EKP:n johtajista on vaikea pitää demokratian irvikuvana. Kenen - jos ei jäsenvaltioiden - valinta pitäisi mielestäsi tehdä ollakseen demokraattinen?

Juha-pekka Naukkarinen
Vastaus kommenttiin #15

Olisi syytä pohtia sitä,mikä nykyisessä järjestelmässä on vialla,jos näitä ääriryhmiä syntyy,miksi näillä ihmisillä ei ole hyvä olla nykyisessä järjestelmässä,ovatko nämä ihmiset mieleltään sairaita tai lapsena/koulussa väärin kohdeltuja ja miten asiaan voisi vaikuttaa ennaltaehkäisevästi!

Jaakko Hakala
Vastaus kommenttiin #13

Kas kummaa kun olet matkustellut ympäri muualimaa et ole törmännyt Saksan uusnatseihin ja niiden tekemiin murhiin. Vuoteen 2006 mennessä uusnatsit olivat murhanneet n.100 ihmistä. Kuuluisimpia oli ns. Turkkilaismurhat, joihin liittyy erikoisia piirteitä. Yht´äkkiä teoista epäilyjien joukoista hävisi poliisien kirjoista osa henkilöistä. Murhia tutkineita pidettiin vainoharhaisina, siirrettiin eläkkeelle jne. Saksan osavaltioitten poliisi-ja turvallisuusviranoimaisten joukossa oli natsimyönteisiä henkilöitä jotka poistivat tiedostoja natseista. Merkel 2011 lupasi muistotilaisuudessa, että syylliset löydetään ja tuomitaan. No yksi osavaltion virkamies sai eläkkeelle siirron. On tainut sulla olla aurinkolasit päässä.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #40

Minä en ole keskittynyt jonkun tyyppisten ihmisten ajojahtiin vaan asioiden yleiseen tilaan.
Silloin on otettava asiat tasapainoisesti huomioon eikä ainoastaan metsästettävä haluamiaan syyllisiä.
Mutta kun nyt ylläpidät tuota natsijahtiasi tai fasistitraumaasi, niin on minun sen vastapainoksi todettava että pieni on natsien vaara verrattuna viherstalinistien aiheuttamaan vahinkoon ja vaaraan koko planeetalle ja kaikille sen ihmisille.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #44

Meidän on turha tätä debattia pidemmälle viedä. Minä ja uskon monet muutkin jo tietävät mitä sinä edustat ja olet. Samoin mitä minä edustan ja olen.
Minun "ongelmani" on se, että aina asetun puolustamaan sellaisia, joiden kimppuun koen kohtuuttomasti ja perusteettomasti käydyn.

Puolustan joskus mahdollisesti jopa viherstalinistejä joita sinä taas et näe vaikka niitä on paljon, paljon enemmän kuin näkemiäsi lähes olemattomia natseja ja fasisteja.

Sinä et sitä tietenkään tiedä kuten ei kukaan muukaan tätä ennen, mutta eräs parhaista elämän opettajistani oli eräs amerikanjuutalainen.

Tapani Henttonen
Vastaus kommenttiin #13

Et taida tuntea Suomessa kielletyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tavotteita. Tavoite on lakkauttaa suomen valtio ja muodostaa yhteispohjoismainen koalitio, missä pääkielenä olisi jokin muu kun mikään nykyisstä skandinaavisista kielistä, luultavammin Saksa. Tuo pohjaustuisi fasistiseen hallintojärjestelmään jne. PLV on avoimesti kertonnut näistä tavoitteiostaan.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #16

Jukka, sinun pitäisi selvittää peruskäsitteiden merkitys. Se, että joku, jotkut tai jokin ärsyttää sinua kovasti - vaikkapa Pride - ei todellakaan tarkoita, että kyse olisi hivenenkään verran natsismista tai fasismista. Natsismi on varmasti useimpien mielestä ärsyttävää (itse asiassa kammottavaa), mutta kaikki äärsyttävä ei ole natsismia.

Jos pysymme valitsemassasi esimerkissä, niin Priden perusajatuksiin kuuluu erilaisuuden kunnioittaminen, jokaisen oikeus olla oma itsensä.

En ole koskaan kuullut, että seksuaalivähemmistöt (joukkona tai liikkeenä; yksilöitä voi olla) vastustaisivat liberaalia demokratiaa, joka on mahdollisimman kaukana fasismista ja natsismista. Liberaali demokratia on juuri se valtiomuoto, jossa seksuaalivähemmistöillä lienee keskimäärin parhaat olot.

Tapani Tuominen

#12 Panu, et taida nyt olla ihan rehellinen itsellesi. Natsit olivat umpisosialistinen puolue niin toiminnaltaan, ideologialtaan kuin puolueohjelmaltaan. Jo nimikin yksinkertaisuudessaan kertoo sen.

Tiedätkö muuten historiasta ketkä olivat perustamassa Vihreää liikettä Saksassa?

Ikäviä totuuksia sosialistille.

Mikko Toivonen

Hakala on vain yksi esimerkki joukosta joilla on patologinen persu, natsi, fasisti ja niiden puutteessa äärioikeistolaisviha.
Meillä ei edes oikeita äärioikeistolaisia ole vaan kokoomus ja persut ovat jenkkimittapuun ja keskustelujen mukaan varsin sosialistisia puolueita
Nämä ihmiset ovat ne jotka todellisuudessa haluavat estää esimerkiksi maahantulon laillisen ja kohtuullisen ratkaisun sekä pöoistaa toisinajatteleviltä äänioikeuden.
Ovat oikeastaan tyylipuhtaita viherstalinisteja, jotka johtaisivat ihmiset anarkiaan ja lakkauttaisivat tulevaisuuden.
Voisi toisinkin ajatella ja toimia!

Panu Saarela

Mikko, Hakala toi julki tyytyväisyytensä siitä, että julkinatsit eivät päässeet Kreikan parlamenttiin. Siten hänen kommenttiaan ei voi mitenkään pitää ilmentymänä patologisesta äärioikeistolais- tai persu-vihasta.

Suomen Sisu on järjestö, joka on selkeästi rasistinen ja vähintäänkin natsismia ihannoiva. Järjestöllä on viisi kansanedustajaa persujen joukossa, todennäköisesti vielä jokunen myötäilijä päälle. Suomen vastarintaliike ei edes peittele natsismiaan.

Kyllä Suomesta siis äärioikeistolaisia löytyy, joskaan ei kovin suurta määrää, ei "joka paikassa".

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #24

"Suomen Sisu on järjestö, joka on selkeästi rasistinen ja vähintäänkin natsismia ihannoiva."

Ei Sisu luullakseni ainakaan freudentalistista natsismia ihannoi.

Freudentalismi, hitlerismi ja Pekka Siitoin perustivat germanisteina aatteensa Karoliinisen instituutin ja Uppsalan yliopiston rotutieteen laitoksen kantoihin germaanisen rodun ylivoimasta "keltaihoiseen suomalaiseen rotuun" verraten.

Karoliininen instituutti ei ole suostunut palauttamaan rotututkimustensa pohjaksi 1800-luvulla kähveltämiiään esi-isäini kalloja Pälkäneelle haudattaviksi. Kansanedustaja Pauli Kiurun yhteyden otot eivät ole auttaneet.
Hiljattain Pälkäneellä vieraillut presidentti Niinistö lupasi ottaa ongelman esille keskusteluissaan pääministeri Löfvenin kanssa syksyllä.

Pitäisiköhän laittaa laudat Karoliinisen instituutin oviin ja ikkunoihin ja katkaista vedet ja sähköt? Mitä suosittelisitte?

Jaakko Hakala

Eiköhän ole parempi, että jätät profiloinnin ammatti-ihmisille. Yhdessä asiassa olet oikeassa, vihaan natseja, fasisteja ja rasisteja. Se perustuu empiiriseen tietoon ja kokemukseen. Silloin kun ihminen joutuu pakenemaan kotoa ikkunasta ulos, kun asuntoon tullaan väkivalloin hakemaan miestä "kyyditykselle". Asunnossa joutuu olemaan vieraita ihmisiä, jottei viedä kotoa. Ainoa "synti" oli se, että isäni oli kansanedustajan poika(SDP). Jotta tarinalla olisi surkuhupaisa jatko oli se, että isäni heitettiin ulos aliupseeri koulusta. Talvisodan alkaessa isäni ja niinkuin muutkin miehet saivat liikekannallepano määräyksen. Samat "kotoa hakijat" pyysivät anteeksi tekosiaan ja palautettiin sotilasarvo takaisin. Kaiken huipuksi isäni palveli todellisen fasistin Paavo Susitaival joukoissa tiedustelu aliupseerina. Mitä tulee omaan poliittiseen toimintaan, olen elämässäni omistanut vain yhden jäsenkirjan, sen puolueen edustajana olen osallistunut niin kunnalliseen, ay-liikkeen ja TUL:n toimintaan. Eikä todellakaan se jäsenkirja ole ollut SKP, SKDL VAS jäsenkirja. Mikäli on jäsenenä Suomen Sisussa, jonka teoksien myyntiluettelossa on mm. kansallissosialisti Alfred Rosenbergin Uutta Eurooppaa kohti, George Rockwellin Whitw Power ja Ku Klux Klanin johtajiin kuuluneen David Duken My Awakening, voi todeta että ovat natsi ja rasisti mielisiä.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #39

Vaikka juna meni jo, niin kai on kuitenkin Hakalalle kerrottava, että en tunne ensimmäistäkään Suomen sisulaista, enkä ole koskaa lukenut yhtään heidän ohjelmistaan tai toimistaan.
Hakala ei todellakaan kovin laajalla perspektiivillä asioita ymmärrä tai havannoi vaan puhtaasti uskomuksillaan ja väestöryhmävihallaan!
Hakala kirjoittaa kuin maskuliininen "Maija"

Jaakko Hakala
Vastaus kommenttiin #50

Ehkä sinun olisi aika tutustua Suomen Sisuun ja niiden aatemaailmaan. Perustan kaikki väitteeni argumentteihin jotka on helppo tarkistaa. En todellakaan kuulu niihin jotka "kävelee " Genesaretin järven päällä. Kuten kirjoitin vihani natseja, fasisteja ja rasisteja perustuu empiiriseen kokemukseen. Kuten aikaisemmin totesin "luulo ei ole tiedon väärti" Sinusta kertoo paljon se, että nimittelet ihmisiä tuntematta heitä ollenkaan, koska luulet heidän olevan sellaisia.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #50

Mikko, kun täällä moitit muita ihmisten leimaamisesta ja haukkumisesta, niin olisiko hyvä itsesikin vilkaista peiliin.

Se, että Suomen Sisu jäsenineen on sinulle tuntematon, ei ole argumentti. Tietämättömyytesi ei tarkoita, ettei järjestöä jäsenineen ja ideologioineen ole olemassa.

Kommenttisi jälkimmäinen puolisko on pelkkää ad hominem -hyökkäystä. Viha näkyy nyt jonkun muun kuin Hakalan kommenteissa.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #50

Mikko, kun täällä moitit muita ihmisten leimaamisesta ja haukkumisesta, niin olisiko hyvä itsesikin vilkaista peiliin.

Se, että Suomen Sisu jäsenineen on sinulle tuntematon, ei ole argumentti. Tietämättömyytesi ei tarkoita, ettei järjestöä jäsenineen ja ideologioineen ole olemassa.

Kommenttisi jälkimmäinen puolisko on pelkkää ad hominem -hyökkäystä. Viha näkyy nyt jonkun muun kuin Hakalan kommenteissa.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #56

Hyvä, että olet edes yhden latinakielisen sivistysilmaisun löytänyt. Kovin vähän oli kirjoituksessani ad hominemia. Yksi adjektiivinen "Maija" vertaus ja faktailmaus henkilön asennoitumisesta.
Mitä muuten ad hominen sisältöön tulee, niin täällä keskustellaan asioiden ohella mielipiteistä ja ei ole koneita jotka tuottavat mielipiteitä ja joille vastata ilman ad hominemia mutta on ihmisiä ja nimenomaan yksilöpersoonia jotka valmistavat ja esittävät mielipiteen yksilönä. Sellaiseen voi vastata vain yksilötasolla koska ajatus oli nimetyn yksilön. Eyenkin jos ajatus pohjautui syrjivällää ja kansanosan vihalle.

Jaakko Hakala
Vastaus kommenttiin #60

No niin nyt saamme tutustua mieheen, joka on täynnä itseään (snobi), kato löysin sivistyssanan. Sinulla näkyy olevan melkoinen aukko Suomen historiassa, tai olet itse sen ajatussuunnan kannattaja. Tottakai on mielipiteitä, jotka yleensä on subjektiivisiä. On kuitenkin argumentteja, joita ei ohiteta, ad hominealla, ainakaan silloin jos ne ei ole oman aatesuunnan mukaisia, niinkuin sinä teet. Sempä takia kysyn sinulta, mikäli joku/jotkut uhkaavat sinun lähimmäisiä, hyväksytkö ne ja toteat "sattuuhan näitä".

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #60

Nyt kirjoitat niin sekavia, etten viitsi ruveta enemmälti edes ruotimaan.

Sen verran totean, että ad hominem -argumentaatiovirhe on aivan eri asia kuin yksilöllisen mielipiteen esittäminen. Ja sinä olet nyt kommentoinnissasi siirtynyt valitettavasti jälkimmäisestä edelliseen.

Panu Saarela

Entäs kuolleen? Kansallismielinen ei ole välttämättä natsi, mutta voi hyvinkin olla. Heistähän uutisessa juuri kerrottiin. Nykyään kielletty Suomen vastarintaliike ja Suomen Sisu käyvät kotimaisista esimerkeistä.

Jälkimmäisellä on peräti viisi kansanedustajaakin. Luulen heidänkin olevan elossa.

Janne Rantala

Kreikan hölmöt juoksivat taas sinne missä tarjous oli paras samoin kävi Suomessa demareita äänestäneille.Oli veronalennuksia ja lisää rahaa sinne ja tänne vähän niin kuin paikallisia vappusatasia.Kohta taas alkaa itku kun todellisuus tulee kuvaan.Demokratiaa pitäisi muuttaa ja laittaa puolueet vastaamaan vaalilupauksistaan taloudellisesti.Aina löytyy se 20-30% hölmöjä jotka kuvittelevat rahan satavan taivaasta juuri heidän taskuihinsa tekemättä mitään.

Raija Lempiäinen

Kreikkaan tuli keskusta /oikeisto enemmistöinen hallitus ,se ei ole hyvä, mielestäsi, Suomessa keskusta/vasemmisto/vihreät, sekään ei kelpaa?? Persutko vain kelpaisivat??
Odotteltaisko vaikkapa edes vuosi , niin nähtäisiin mitä lupauksia Rinteen hallitus pettää, maltti on valttia mollaamissessakin!

Jukka Mattsson

SDP on aina duunarin puolella. Muistele hiukan kuinka tämä puolue on tukenut työläisiä? Ammattiliitot joissa pitäisi olla vankimmat demarit johdossa ovat täysin EK:n ja Teknologiateollisuuden hallussa. Liikasen Ekikin loikki muinoin eurooppaan piiloon kun tuli pettäneeksi maamme duunarit.

Sampo Honkala

Perussuomalaisilla on kuitenkin ideologiassa keskeinen yhtymäkohta natseihin: maan ongelmat johtuvat ulkomaalaisista ja väärärotuisista ja ratkaisu on rajat kiinni. Talouspolitiikassa on suuriakin eroja; toisaalta populismi ja nationalismi molemmille yhteisiä. Lisäksi kuten jo todettu, puolueella on hyvät yhteydet avoimemmin natsismia edustaviin tahoihin.

Pidän perussuomalaisia kevytnatseina, jotka laajentavat kannatustaan kevytnatsiohjelmalla. Vaikea sanoa, miten suuri riski puolueella on siirtyä selkeään ja avoimeen natsismiin, mutta ei se riski nolla ole.

Markku Savikivi

"Perussuomalaisilla on kuitenkin ideologiassa keskeinen yhtymäkohta natseihin: maan ongelmat johtuvat ulkomaalaisista ja väärärotuisista ja ratkaisu on rajat kiinni."

PS:n mukaan maan ongelmat johtuvat epäisänmaallisista aineksista. jotka eivät ajattele kansan parasta.

Kun epäisänmaalliset ainekset ovat vauhdissa, niin isänmaalliset joutuvat usein toimimaan vastoin epäisänmaallisten pyrkimyksiä, missä ne pyrkimykset sitten ilmenevätkin.

Raija Lempiäinen

PerusSuomalaisia kun kuuntelee niin toistuu hokemat ,että juurikin kaikki muut Suomessa politikoivat puolueet ovat epäisänmaallisia, erityisesti Vihreät ja Vasemmistoliitto, SDP on nyt myös" mustallalistalla" kun ei Persuja otettu hallitukseen.
Mielipidejakauma on 20% vastaan 80%.
Kansalliskiihkoilu ja rajat kiinni ei ole pienelle ,viennistä suurimmat tulonsa saavalle kansakunnalle hyvää politiikkaa. Yhteistyö ja kansainväliseen toimintaan/tuntemukseen koulutetut kansalaiset vievät Suomea parempaan päin ja maan sisäinen demokratia ja yhteiskuntarauha luovat turvallisuutta , niin suomalaisille kuin myös ulkolaisille sijoittajille.
ps.Isänmaallisuus ei edellenkään ole PerusSuomalaisten yksinoikeus!

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #37

"Kansalliskiihkoilu ja rajat kiinni ei ole pienelle ,viennistä suurimmat tulonsa saavalle kansakunnalle hyvää politiikkaa. "

Kuka on käskenyt kiihkoilemaan? "Rajat kiinni!"- julistus on tarkoitettu tilanteeseen, jossa rajan valvonta ei ole enää hallinnassa. Hän, joka maamme sisäistä sekavuutta lisää, heikentää maan toimintakykyä kansalaisten ja sen talouden parhaaksi.

"ps.Isänmaallisuus ei edellenkään ole PerusSuomalaisten yksinoikeus!"

Tähän on tarkoitus oppositiopolitiikalla päästäkin. PS:n nimenomainen päämäärä kohentaa isänmaallista ajattelua eri puolueissa.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #41

Persujen rajat kiinni -julistus tarkoittaa valitettavasti myös sisäänpäin kääntymistä, kansojen välisen yhteistyön sijaan kansallisen itsekkyyden korostamista (sopimuksenvaraisen maailman murentamista; esimerkiksi Trump) ja ihmisoikeuksien) rajaamista vain omaan etnisyyteen kuuluville.

"PS:n nimenomainen päämäärä kohentaa isänmaallista ajattelua eri puolueissa."

Tuo ilmentää naiivia hyvristänne. Kaikki puolueet kannattajineen ovat isänmaallisia ja toivovat vilpittömästi sen parasta; jeinoista ollaan eri mieltä. Yksikään muu puolue - persujen lisäksi - ei ole niin naiivi, että väittäisi olevansa ainoa isänmaallinen puolue.

Puhumattakaan, että yksikään muu puolue olisi niin typerä, että kertoisi yrittävänsä tehdä muista puolueista isänmaallisia.

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #57

"Puhumattakaan, että yksikään muu puolue olisi niin typerä, että kertoisi yrittävänsä tehdä muista puolueista isänmaallisia."

Mitäs typerää tuossa? Isänmaalliselle puolueelle on luonteenomaista lisätä isänmaallisuutta koko kansassa, koska sellainen toiminta on isänmaallista. Hillopurkille ryntääminen kyynärpäitä apuna käyttäen ei olisi isänmaallista.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #63

Meinaa rautalanka loppua. Typerää on hyvrinen kuvitelma, että vain persut ovat isänmaallisia. Sama kuvitelma on äärinationalisteilla - oli natseillakin. Samaan pakettiin kuuluu usein harhainen kuvitelma, että vain me edustamme "todellista kansaa".

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #69

"Typerää on hyvrinen kuvitelma, että vain persut ovat isänmaallisia."

Onneksi et ajattele enää. Voit heittäytyä isänmaalliseksi vaikka heti, olit missä puolueessa tahansa tai vaikka puolueiden ulkopuolella. Kivaa, eiks jeh!

Pertti Lindeman

Kuukausi sitten olin Kreikassa ja kauhulla katsoin mitä siellä oli viime vuosien aikana tapahtunut.

Paikalliset yrittäjät olivat vaihtuneet palvelualalla ulkomaalaisiin yrityksiin? Kilpailu vähentynyt ja hinnat nousseet kohtuuttomiksi. Eli kansallismielinen puolue oli onnistunut "kansainvälistämään" Kreikan palvelutarjonnan.

Puistot ja muut ulkoalueet olivat joko hoitamatta tai huonolla hoidolla. Todellisen anargian ainekset oli kylvetty. Illalla kaduilla näkyi huolestuttavassa määrin ulkomaalaisia tatuoituja muskelikimppuja? Muutos entiseen oli musertava!

Markku Savikivi

"Kuukausi sitten olin Kreikassa ja kauhulla katsoin mitä siellä oli viime vuosien aikana tapahtunut.

Paikalliset yrittäjät olivat vaihtuneet palvelualalla ulkomaalaisiin yrityksiin? Kilpailu vähentynyt ja hinnat nousseet kohtuuttomiksi. Eli kansallismielinen puolue oli onnistunut "kansainvälistämään" Kreikan palvelutarjonnan."

Ei wikissä mainita valtapuolueen kansallismielisyydestä mitään. Ainakin trotskilaiset ovat aina olleet kansallismielisyyden äärivastustajia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Syriza

"Syrizan enemmistö rakentuu Synaspismoksen pohjalta demokraattisten sosialistien, vasemmistovihreiden, vasemmistofeministien ja eurokommunistien varaan, mutta mukaan on liittynyt paljon PASOK-puolueeseen pettyneitä sosialidemokraatteja sekä iso joukko pienempiä, etenkin trotskilaisia ryhmiä.[3]

Toukokuun 2012 parlamenttivaaleissa Syriza kohosi Kreikan toiseksi suurimmaksi[4], ja tammikuun 2015 vaaleissa suurimmaksi puolueeksi."

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #58

Ei sillä aamunkoitolla mitään valtaa ollut ja nyt vielä vähemmän.

Eivätköhän trotskilaiset ja kommunistit jatka edelleen hallituksen johdossa, mutta ei heilläkään varmaan valtaa tule olemaan. Vaan valta lienee liittovaltiofanaatikoilla ja muilla.

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #73

Näkyy siellä olleen hallituksessa patrioottipuolue Itsenäiset kreikkalaiset, jonkinlainen yrittäjäpuolue ehkä, joka ei siis kuitenkaan pystynyt pelastamaan kreikkalaisia yrittäjiä. Taisi olla Syritzakin hallituskumppanina liian kova luu.

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #73

Näkyy siellä olleen hallituksessa patrioottipuolue Itsenäiset kreikkalaiset, jonkinlainen yrittäjäpuolue ehkä, joka ei siis kuitenkaan pystynyt pelastamaan kreikkalaisia yrittäjiä. Taisi olla Syrizakin hallituskumppanina liian kova luu.

Markku Savikivi

Vasemmisto puolestaan ei viihdy liittovaltiofanaatikkojen eikä saksalaisten otteessa:

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/3436587/arivasemmistolainen+ryhma+ilmo...

"Äärivasemmistolainen kreikkalaisryhmä sanoo olevansa Saksan valtiovarainministeriöön saapuneen räjähdepaketin lähettäjä. Sama ryhmittymä on aiemmin lähettänyt kirjepommeja suurlähetystöihin Kreikassa sekä muutamille eurooppalaisjohtajille.

Kreikkalainen poliisilähde kertoi jo aiemmin, että räjähdepaketti oli lähetetty Kreikasta. Paketti löytyi eilen saksalaisministeriöön lähetetyn postin seasta. Se oli osoitettu valtiovarainministeri Wolfgang Schäublelle."