Lauantai 20.7.2019

Italian Salvini harkitsee sotalaivojen käyttöä Välimerellä – sulki ”Euroopan suurimman” siirtolaiskeskuksen

Luotu: 
10.7.2019 15:40
  • Kuva: EPA
    Kuva
|

Italian sisäministeri Matteo Salvini sulki tiistaina Sisiliassa Mineon siirtolaiskeskuksen, joka aikanaan oli Euroopan suurin ja asutti yli 4000 Välimeren yli tullutta ihmistä. Samalla Salvini kertoi uusista keinoistaan vähentää siirtolaisliikehdintää.

Keskuksessa vielä olleet 152 asukasta siirrettiin Calabriaan toiseen keskukseen, ja tyytyväinen Salvini kuvasi tiistaiaamua erityisen kauniiksi. Deutsche Wellen mukaan paikalla oli tosin myös paikallisia mielenosoittajia, jotka arvostelivat keskuksen sulkemisen vaikuttavan haitallisesti paikalliseen työllisyyteen.

Salvini kertoi vierailullaan, että hän haluaa käyttää laivaston sotilasaluksia siirtolaisten karkottamiseen. Myös ilmavoimien partioiden käyttö on hänen mukaansa harkinnassa.

Lisäksi Italia antaa Libyan rannikkovartiostolle kymmenen moottorivenettä ihmissalakuljettajien vastaisen taistelun avuksi. Italiassa Salvinilla on käynnissä oma taistelunsa estääkseen avustusjärjestöjä tuomasta Välimereltä pelastettuja siirtolaisia Italian satamiin.

Deutsche Wellen mukaan noin 3100 siirtolaista on saapunut Italiaan vuonna 2019.

LUE MYÖS:

Italiassa leimahti riita siirtolaisista – Matteo Salvini joutui rajuun ryöpytykseen: ”Koko maailma keskittyi 54 ihmiseen Välimerellä”

Malta päästi Italian hylkimät siirtolaiset maihin – Saksa ottaa 40 turvapaikanhakijaa, loput jaetaan EU-maihin

Saksalaisministeri vaatii: EU:n aloitettava pelastusoperaatiot Välimerellä – ja Libyassa

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Airi Pulkkinen

16.4.2019 Libyan pääministeri Fayez al-Sarraj sanoo, että jopa 800 000 siirtolaista saattaa lähteä liikkeelle Libyasta kohti Eurooppaa. – Tehkää nopeasti jotain … Libyan paheneva tilanne saattaa laittaa 800 000 siirtolaista liikkeelle kohti Italiaa ja Eurooppaa, pääministeri varoitti.
– Heidän joukossaan on rikollisia ja ennen kaikkea ISIS-jihadisteja, al-Sarraj painotti.

Raimo Laine

EU:n velvollisuus on suojata rajansa, mitä se ei koskaan ole saanut aikaiseksi. Italia turvaa vain on rajansa miten parhaaksi näkee. Pakolaisvyöry tulisi viime kädessä torjua EU-laivastolla, jota on puuhattu jo pitkään.