Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Ohion joukkoampuja kannatti äärivasemmistoa, vihjaa Twitter-tili – teki tappolistan luokkatovereistaan

Luotu: 
6.8.2019 18:19
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Joukkoampumispaikalle on tuotu kukkia Ohion Daytonissa.
|

Ohion joukkoampuja vaikuttaisi olleen äärivasemmiston kannattaja, kertovat muun muassa CNN ja New York Post. Päätelmä liittyy Twitter-tiliin, joka näyttää kuuluneen ampujalle. Poliisi ei kuitenkaan ole vahvistanut tietoa, ja tili katosi Twitteristä sunnuntai-iltana.

CNN:n mukaan Twitter-käyttäjän nimi oli ”iamthespookster” ja tämä kuvaili itseään animefaniksi, metallimusiikin ystäväksi ja vasemmistolaiseksi. ”Olen menossa helvettiin, enkä ole tulossa takaisin”, esittelytekstissä luki.

Tilillä ei esiintynyt ampujan nimeä, mutta se sisälsi häntä muistuttavia selfieitä.

CNN:n mukaan tuorein tviitti oli jaettu päivää ennen ampumista. ”Milleniaaleilla on viesti Jo Bidenin sukupolvelle: kiiruhtakaa kuolemaan”, uudelleentviitatussa postauksessa sanottiin. Newsweekin mukaan eräässä tviitissä todettiin Twitter-käyttäjän haluavan sosialismia.

Tililtä oli jaettu äärivasemmistolaista sisältöä sekä Antifa-liikettä tukevaa sisältöä. Twitter-käyttäjä myös muun muassa valitteli Donald Trumpin valintaa presidentiksi sekä jakoi senaattori Bernie Sandersia ja Elizabeth Warrenia tukevaa sisältöä ja poliisin vastaista sisältöä.

Kaksi lainvalvojalähdettä kertoo CNN:lle, että viranomaiset löysivät ampujan perheen kotoa kirjoituksia, joista ilmeni kiinnostus ihmisten tappamiseen. Kirjoituksista ei kuitenkaan välittynyt rasistista tai poliittista motiivia.

Ampujan entiset koulutoverit kertovat CNN:lle, että ampujalla oli lista luokkatovereistaan, jotka hän halusi tappaa tai raiskata. Viranomaiset olivat kertoneet listasta CNN:n lähteille, koska heidän nimensä oli listalla.

Ampujan entinen tyttöystävä puolestaan kertoi The Washington Post -lehdelle, että tällä oli mielenterveysongelmia.

Poliisi selvittää yhä joukkoampumisen motiivia. 24-vuotias mies tappoi yhdeksän ihmistä varhain sunnuntaiaamuna suositulla ravintola-alueella Daytonissa. Yksi uhreista oli ampujan sisko. Lähellä ollut poliisipartio tappoi ampujan vain 30 sekuntia sen jälkeen, kun tämä avasi tulen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Näitä vasemmalla ja oikealla seilaavia äärimietiskelijöitä tuntuu riittävän. Hyvä ettei meillä Suomessa niitä montaakaan ole.

Jos kuitenkin on esim. SDP:n tai Vasemmistoliittolaisen kanssa eri mieltä niin hän onkin heti heidä mieledtän perussuomalainen.