Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Entinen tukija tyrmistyi Donald Trumpin käytöksestä ja käänsi takkinsa –”Hän hyökkää yksittäisten ihmisten kimppuun USA:n presidenttinä”

Luotu: 
12.8.2019 18:17
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Anthony Scaramucci Valkoisessa talossa, jossa hän työskenteli vain reilun viikon ajan.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin puolestapuhujana tunnettu Valkoisen talon entinen viestintäjohtaja Anthony Scaramucci ei enää tue Trumpin uudelleenvalintaa, CNN kertoo.

Scaramucci toimi Trumpin hallinnon viestintäpäällikkönä vuodenvaihteessa 2016–2017 vain reilun viikon jouduttuaan lähtemään tehtävästään möläytyksensä vuoksi. Hän on tästä huolimatta esiintynyt toistuvasti televisiolähetyksissä puolustamassa Trumpia. Lue tarkemmin: Scaramucci vain 10 päivää Valkoisessa talossa

Nyt ex-liittolainen on kääntänyt takkinsa. Scaramucci joutui viikonloppuna Trumpin hampaisiin arvosteltuaan tämän rasistista retoriikkaa ja vierailuja joukkoampumisten tapahtumapaikoilla. Scaramuccin mukaan Trumpin vierailut surupaikkakunnille olivat katastrofi.

“Hän puhui siellä vain itsestään ja ylisti itseään ja yleisömääriä.”

Trump vastasi kritiikkiin muistuttamalla Twitterissä, että Scaramucci toimi Valkoisessa talossa vain 11 päivää – Trumpin mukaan siksi, että oli kyvytön tehtäväänsä.

Scaramucci sanoo CNN:lle, että hän uskoo yhä Trumpin monien poliittisten linjauksien olevan hyväksi amerikkalaisille. Presidentin kansakuntaa jakava ja ihmisiä erotteleva retoriikka sen sijaan on Scaramuccille liikaa.

”Hän hyökkää yksittäisten ihmisten kimppuun Yhdysvaltain presidenttinä Twitter-tilillään, mikä synnyttää vihaa ja tappouhkauksia”, Scaramucci erittelee.

”Rasistisesti latautuneet kommentit, kansakuntaa jakava tviittailu ja presidentin järjettömyydet eivät auta tätä maata”, hän jatkaa.

Trumpin käytös tuntuu vain kärjistyvän, Scaramucci pohtii, mutta yhdysvaltalaiset ovat jo ”puutuneet” presidentin poikkeukselliseen toimintaan. Scaramuccin mielestä republikaanipuolueen täytyy harkita uudelleen tukeaan Trumpin jatkokaudelle, kun presidentti käyttäytyy tällä tavoin.

Scaramucci on tuorein Trumpin tukija, joka hylkää hänet. CNN:n mukaan muun muassa entinen päästrategisti Steve Bannon ja henkilökohtainen asianajaja Michael Cohen ovat sanoneet irti tukensa presidentille.

LUE MYÖS:

Unkari jatkoi Suomi-ryöpytystään: ”Venäläiset oligarkit ostavat kokonaisia saaria Suomesta – ja entäs Jari Aarnio?”

Professori varoittaa ”kuplan” rakentamisesta – Maksavatko kuluttajat pian talletuksistaan korkoa pankeille?

Media: Sisäministeri Ohisalolta vahva viesti – Peliautomaatit pois kauppojen auloista?

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olavi Mäkinen

Republikaanien pitäisi jo herätä, ennen kuin Trump on pilannut täysin USA:n arvovallan ja koko maailman talouden. Kiina politiikka kyllä saa minulta peukkua, mutta EU:n ja muiden liittolaistensa kanssa käymää taloudellista ja sanallista vihoittelua en ymmärrä. Kahden rintaman taistelut yksin eivät koskaan ole hyvä ratkaisu.

Raimo Laine

Amerikassa näitä löytyy pilvin pimein, joka eivät hyväksy demokraattisesti valittua Presidenttiä ja hyökkäävät hysteerisesti häntä vastaan. Pitäisikö jostain katukulkijasta huutaa Presidentti latinotapaan ?
Trump on ylivoimaisesti kannatetuin ehdokas seuraavaksi Presidentiksi.

Kalervo Niementaus

Kulttuurista en osaa sanoa mitään, mutta ymmärtääkseni amerikkalaisten presidentti ja heidän puoliaan pitää. Jotain samankaltaista toivoisin tähän meidänkin maahan. En siis että joku poliitikoistamme pitäisi amerikkalaisten puolta, vaan meidän suomalaisten. Hiljaista on pidellyt.

Jyri Virmalainen

Säälittävää, että US.kin on näin vesittänyt arvostelukykynsä vihervasemmistolaiseen suuntaan. CNN:n siteeraaminen osoittaa tietämättömyyttä, koska ko. kanava on suurista kanavista kaikkein pienimmän markkinaosuuden lukijakunnasta omaava yhtiö. Fox on yksin isompi, kuin 2-3 seuraavaa yhtiötä, mutta jostain syystä US näyttään nyt tykkäävän CNN, jonka seuraajamäärä taisi olla neljännellä sijalla viimeksi. Scaramoucchi taas on tunnettu epäonnistuja Trumpin hallinnossa, koska antoi aivan käsittämättömiä lausuntoja. Aivan aiheesta Trump antoi sille potkut. Hei, US! Olet varjo entisestä journalistisesta tasosta, surullista, tosi surullista.