Lauantai 25.5.2019

Tutkimus: Tupakka parantaa muistia

Luotu: 
14.7.2008 08:25
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Tutkijoiden mukaan tupakointi voi parantaa muistia ja keskittymistä, kertoo brittilehti Daily Mail.

Nyt asiantuntijat kehittelevät lääkettä, joka imitoisi näitä tupakan hyviä ominaisuuksia, muttei aiheuttaisi sydänvaivoja, syöpää tai riippuvuutta. Kehitteillä olevaa lääkettä olisi tarkoitus tarjota Alzheimerin tautia sairastaville.

Lontoon Kings Collegen psykiatrisen instituutin professori Ian Stoleman on osoittanut eläinkokeilla, että nikotiini parantaa muistia. Stoleman esittelee tiiminsä kanssa löydöksensä tänään aivoja käsittelevässä konferenssissa. Tutkijat toivovat, että nikotiinilääke olisi markkinoilla viiden vuoden sisällä ja että sillä olisi vähemmän haitallisia sivuvaikutuksia kuin nykyisillä dementialääkkeillä.

Nikotiinin positiivisia vaikutuksia on tutkittu jo vuosien ajan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Dr. Schmidt

nikotiini aktivoi aivoissa nk. kolinergisen järjestelmän, samalla tavoin, kuin useimmat nykyiset Alzheimerlääkkeet. Niiden ongelmana eivät sinänsä ole sivuvaikutukset, vaan vaatimaton teho. Tämän on ikivanhaa juttua.

eerosuonio

Niin juuri, hohhoijaa. Kun nikotiini-injektio näytti parantavan laboratoriokokeessa rottien muistia/keskittymistä/orientaatiota 80%:sta 85%:iin niin Daily Mailin toimittaja uutisoi "Tupakointi on hyväksi muistille ja keskittymiselle" ja viestin perille menemiseksi on vielä oheiskuvassa kaksi nuorta naista tupakkaa polttamassa.

Otsikko on tupakkamainos. Daily Mail -referaatit Uuden Suomen viihdeosastoon, kiitos.

eerosuonio

Olivat varmaan enimmakseen naispuolisia? Keski-ika?
Nikotiini parantaa lyhytmuistia rotilla ja on vain yksi tuhansista tupakansavun yhdisteista - vaikka addiktion kannalta tarkein. Se siita todistusvoimasta...

tuulakiilamo

Onko se kattonimike?
Miten esim. Levyn kappaletauti siihen liittyy tai ei liity?

Tämä keskustelukanava ei tietenkään ole suunnattu sairauskertomuksille. Kysymykseni on täysin henkistä uteliaisuutta, jota on joskus kutsuttu tiedonhaluksi.