Sunnuntai 20.1.2019

Hän on McCainin luottonainen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.8.2008 18:42
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Sarah Palin.

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas John McCain on julistanut varapresidenttiehdokkaakseen Alaskan kuvernöörin Sarah Palinin. Valintaa pidetään yllätyksenä.

Republikaanit toivovat, että 44-vuotias Palin houkuttelee 72-vuotiaan McCainin taakse Hillary Clintonin kannattajia. Clintonin tukijat pettyivät, kun hän ei noussut demokraattien presidenttiehdokkaan Barack Obaman aisapariksi.

Palin on Alaskan ensimmäinen naispuolinen ja nuorin kuvernööri. Hänet nimitettiin osavaltion johtoon joulukuussa 2006.
Palinin katsotaan kuuluvan republikaanien konservatiivisempaan siipeen.

Viiden lapsen äiti vastustaa aborttia, kuuluu Kansalliseen kivääriyhdistykseen ja tukee kiistanalaisen kaasuputken rakentamista Alaskaan.

Hän kannattaa myös Alaskan luonnonsuojelualueiden öljynporauksia, joita McCain on ennen vastustanut. McCainin kannat öljynporauksien suhteen ovat ärsyttäneet monia republikaaneja.

Kuvernööriä luonnehditaan myös innokkaaksi metsästäjäksi ja kalastajaksi.

- Tämä on home run. Hän on uudistushaluinen kuvernööri, joka on elämän puolesta ja kunnon kristitty, entinen kristillisen yhteisön johtaja Ralph Reed sanoi The New York Timesille.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Corvus

No niin, nyt saatiin sitten se neljäskin nimi. Huomasitteko, että kaikki pääpuolueiden presidentti- tai varapresidenttiehdokkaat ovat kotoisin jostain oudosta maankolkasta? Yksi on syntynyt Havaijilla, toinen Panaman kanavan alueella, kolmas vaikuttaa Alaskassa ja neljäs pienessä Delawaren osavaltiossa.

Vieras

Taktisesti olisi saattanut olla parempi veto valita varapresidenttiehdokas jostakin suuresta vaa´ankielivaltiosta, koska paikallinen ehdokas usein vetää tarvittavat äänet puoleensa. Alaskalla taitaa olla vain kolme valitsijamiestä ja republikaanien valinta muutenkin on siellä lähes varmaa.

Nyt on siten tarkoituksena ilmeisesti saada naisten ääniä naisehdokkaalle hyvin laajalla rintamalla kaikissa epävarmoissa osavaltioissa. Mahtaako onnistua - Obamalla olisi myös ollut tarjolla hyvä naisehdokas, Sebelius, mutta ajatus kulki varmasti sitä latua että jos Hillary ei saa paikkaa, niin eivät hänen kannattajansa siihen ketään toista naista nosta - Hillaryn valintahan olisi ollut "oikeudenmukaista" ja kohtuullista ottaen huomioon hänen valtavan työpanoksensa naisten asian ja presidenttiyden eteen. Työn hedelmät pitäisi nyt lahjoittaa toiselle naiselle - eipä taida toimia.

Rohkeuden puutteesta McCainia ei voi syyttää, mutta hieman tulee sellainen olo, että on ollut pakko yrittää jotain omaperäistä ja räväkkää. Minulle ei kyllä tullut yllätyksenä että ehdokasvalinta kohdistui naiseen. Mutta hyvä naisehdokas olisi voinut löytyä jostain suuresta ja voimasuhteiltaan tasaisesta valtiosta - silloin olisi kotikentältä tullut heti iso valitsijamiespotti, ja hajaäänistä sitten ehkä lisää. Palinilla on nyt hyvin lyhyt aika tehdä itsensä tunnetuksi laajalla alueella - ei taida republikaanien puhti riittää.

Luulisi äänestäjien nyt ihmettelevän myös McCainin vahvinta argumenttia Obamaa vastaan - ei ole tarpeeksi kokenut johtamaan ulkopolitiikkaa - jos presidentin tehtävään voi McCainin mielestä nousta perifeerisen osavaltion nuori kuvernööri, jolla on toimittajatausta.

Jumola

Tämä taitavasti harkittu valinta taitaa lopullisesti varmistaa McCainin voiton marraskuun vaaleissa. Hyvä niin, sillä nyt ei ole Vapaalla Maailmalla varaa mihinkään pehmoilijoihin, kun hyytävät Itätuulet puhaltavat seuraavina vuosina Venäjän aroilta!

Apeman

"Tämä taitavasti harkittu valinta taitaa lopullisesti varmistaa McCainin voiton marraskuun vaaleissa. Hyvä niin, sillä nyt ei ole Vapaalla Maailmalla varaa mihinkään pehmoilijoihin, kun hyytävät Itätuulet puhaltavat seuraavina vuosina Venäjän aroilta!"

Mahtavaa skeidaa.

SIMO PERTTULA

Viisaita ja mielenkiintoisia ajatusmalleja! Minäkin aloin etsiä suomalaisvastinetta Rebubligaanien parille Suomessa. Oikeanlaidan vastinetta en onnistunut löytämään, mutta vasemmaltalaidalta kyllä: Jacob Söderman ja Liisa Jaakonsaari!Minulla on suuri kunnioitus kokemukselle, Paasikivikin oli parhaassa vedossa 80:n ikävuoden tietämillä. Joten älkäämme vaaritelko, tai aliarvioida naiskauneutta!

Matti Näsä

Paliinin Saara on konservatiivinen pelle ja huono valehtelija.
Huhutaan, että eräs Saaran "omista" lukuisista kakaroista on hänen tyttärensä synnyttämä.

Jumalaapelkäävät ja aborttiavastustavat rules in USA. Toivottavasti ei koskaan meillä.