Sunnuntai 19.11.2017

Asiantuntija: Kaliningradissa on jo ohjuksia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.11.2008 19:34
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Venäjän presidentti Dmitri Medvedev Topol RS-12M -ohjuksen koelaukaisussa lokakuussa 2008.

Kaliningradin alueella on nykyisinkin lyhyen kantaman ohjuksia, muistuttaa Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen dosentti Alpo Juntunen.

Presidentti Dmitri Medvedev kertoi keskiviikkona Venäjän suunnittelevan uutta ohjusjärjestelmää Kaliningradin laivastotukikohdan yhteyteen. Juntunen arvioi, että hanke tarkoittaa tukikohdan ohjusten modernisointia, mikä on osa Venäjän asevoimien uudistusohjelmaa.

Juntunen luonnehtii Itämeren rannikolla sijaitsevaa Kaliningradia eteen työnnetyksi tukikohdaksi.

–Lyhyen kantaman ohjuksia on siellä aina ollut, hän sanoo.
Iskander-ohjusten sijoittaminen Kaliningradiin on ollut julkisuudessa esillä aiemminkin. Puolitoista vuotta sitten hankkeesta kertoi varapääministeri Sergei Ivanov vieraillessaan Uzbekistanissa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Kilpi

Olimme vuonna 1986 ajelemassa pikkuruisella Fiestallamme, lomamatkalla ja Eurooppaturneella. Olimme saavuttaneet alueen hieman Prahasta länteen eli muutamia kymmeniä kilometrejä ennen rajaa. Siinä Pilzenin kirkon vaiheilla.

Yhtäkkiä törmäsimme kiertotiehen ja jouduimme ajamaan pääväylältä sivuun ja aloimme körötellä hiekkatietä pitkin, nuolia seuraillen. Sitten tuli tiellä vastaan sotilaspoliisi, joka pysäytti meidät ja ajatti pienen puskien reunustaman tien sivuun.

Minuutin odottamisen jälkeen alkoi puskien välistä työntäytyä tielle hirvittävän iso kuljetus, jonka pikapikaa tunnistin moottoroiduksi isoksi monikärkiohjukseksi mallia SS-20. Mieleni teki ottaa kuva, mutta kun MP tuijotti viiden metrin päästä, en sittenkään.
http://fi.wikipedia.org/wiki/RT-21M_Pioneer

Vielä vuosia tuonkin jälkeen luin Suomessa juttuja, kuinka itäblokissa ei ydinaseita ole. Jos siellä silloin, niin miksi ei strategisesti tärkeässä Kalingradissa jo iät-ajat isoimmat pyssyt?

kal u kultalahti

Mikä uutinen toi on Siellä Suomessa on Haminassa ,ja Kouvolan lähistölä paljon ,Ainakin kymmenen Amerikanski missile. ,Jois on 5 nuke kärkee , Että ole vaan rauhas suomi kansa ,Nato valveill on ,Sano