Sunnuntai 20.1.2019

Ukraina ei suostu setvimään kaasukiistaa Moskovassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.1.2009 21:01
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ukrainalaisia mielenosoittajia Kiovassa Venäjän lähetystön edessä 14.1.2009.

Ukraina pitää Venäjän ideaa kaasukiistaa koskevasta huippukokousta hyvänä. Maan presidentin Viktor Jushtshenkon mukaan kokousta ei kuitenkaan voi järjestää Moskovassa, koska Venäjä on kaasukiistan osallinen. Jushtshenkon mielestä sopivampi paikka kokoukselle olisi Bryssel tai Praha.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev kutsui keskiviikkona koolle huippukokouksen, jossa on määrä puida Venäjän ja Ukrainan välistä kaasukiistaa.

Kokousta kaavaillaan lauantaiksi ja siihen osallistuisivat kaikki maat, joita kiista koskee. Medvedev esitti ajatuksen kokouksesta tavattuaan pääministerit Bulgariasta, Moldovasta ja Slovakiasta.

Venäjä katkaisi vuodenvaihteessa kaasuntoimitukset Ukrainaan, jonka kautta kaasua kulkee myös EU-maihin. Kaasuhanat avattiin tiistaina, mutta toimitukset tyssäsivät Ukrainan rajalle.

Venäjän mukaan Ukraina on tahallisesti katkaissut toimitukset Eurooppaan. Ukraina puolestaan syytti Venäjää siitä, että se on toimittanut putkiin niin vähän kaasua, ettei paine ole riittänyt sen eteenpäin pumppaamiseksi.

Pääministeri Vladimir Putinin mukaan ongelma ei kuitenkaan ole Venäjän, vaan Ukrainan, jonka on se ratkaistava. Samalla Putin vaati EU:ta painostamaan Ukrainaa tiukemmin kaasukiistassa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Putkinen

Naftogaz pyysi Gazpromia toimittamaan kaasu Sudzhan kaasuaseman sijasta Pisarevkan ja Valuikin asemille, joista Ukraina olisi toimittanut kaasun edelleen länteen - mutta Venäjä EI halunnut toimittaa kaasua sinne, mihin Ukraina halusi.

Juhani Putkinen

Ukraina tarvitsee kaasuverkkoa MYÖS toimittaakseen kaasua omista maanalaisista kaasuvarastoistaan omille ukrainalaisille kuluttajille.

SIKSI Venäjän kaasu pitää toimittaa sellaisille pumppuasemille, että Venäjän kaasu voidaan toimittaa länteen HÄIRITSEMÄTTÄ Ukrainan oman kaasun käyttöä.

Vaan Venäjä tietenkään EI hyväksy sellaista win-win ratkaisua vaan nimenomaan HALUAA KONFLIKTIA.

Juhani Putkinen

Todista, että Ukraina olisi varastanut kaasua.

Fakta on, että nimenomaan Venäjä väänsi kaasuventtiilit kiinni ja RIKKOO törkeästi voimassa olevia kaasun toimitussopimuksia - aivan kuten Venäjä rikkoi törkeästi voimassa olleita Hyökkäämättömyyssopimusta, Tarton rauhansopimusta, sopimusta rajaselkkausten selvittämisestä ja allekirjoittamaansa YK:n edeltäjän Kansainliiton peruskirjaa hyökätessään Suomen kimppuun 30.11.1939:
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Talvisota.htm

Jaan Torukkas

Se on helposti todistettu. Kaasua meni Venäjältä putkee, mutta ei tullut Bulgarian puolelta ulos. Ja samaan aikaan Ukraina myi kaasua, vaikka Ukrainalla ei omia kaasukenttiä ole. Naapurimaat joutuivatkin siis heimolaisten armoille ja tavallaan ostamaan reilun Alkossa käymisen sijasta pimeän pullon?

Juhani Putkinen

Kokeile pistää isoon pitkään putkeen pihaus kaasua toisesta päästä ja odottele sitten vaikka tuomiopäivään saakka toisesta päästä, niin sieltä vaan ei tule se pihaus ulos.

Ikiliikkujaa EI ole vieläkään keksitty.

Kaasun siirrossa tapahtuu huomattavia häviöitä sekä putkissa, venttiileissä, että mutkissa.

semi

Ainakin ukrainalla vaihtuvan, milloin on kysymys putkien käyttämisestä omiin tarkoituksiin, sopimuksen uudelleen kirjoittamisesta ja nyt liian vähästä kaasu määrästä.

Vielä kun kertoisivat että osa putkesta on purettu ja metalli on myyty Kiinaan. vai onko sittenkin taas kysymys Ukrainan presidentin laskevasta suosiosta ja siinähän aina konflikti hädässä tunnetaan. samaa taktiikkaa käytti menestyksellisesti georgian presidentti.

Vinkkaaja

Kuuma vinkki: Myykää äkkiä kaikki pois, älkää jääkö odottamaan kun Venäjä vastaa tähän, Suomella on konkurssi edessä:

Vuoden 2009 valtiopäivien avajaiset ovat keskiviikkona 4. helmikuuta.

Kevätistuntokauden alussa eduskunta käy lähetekeskustelun hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta selonteosta

Juhani Putkinen

Ne olivatkin epäoikeudenmukaisia pakkorauhoja.

Oikeasti sopimukset pitää NEUVOTELLA ja SOVITELLA puolueettomalla maaperällä ja siten, että MOLEMPIEN osapuolten näkemykset otetaan huomioon.

Tarton rauhansopimus uudelleen voimaan - ja parhaillaan Venäjän miehittämänä olevat Suomen alueet takaisin Suomelle tyhjinä!

Juhani Putkinen

Suomen ja Venäjän välisen <a href="http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Vapaussota.htm">Vapaussodan... rauhansopimus <a href="http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Tarton_rauhansopimus.htm">T... rauhansopimus</a> tehtiin pitkien ja vaikeitten neuvottelujen jälkeen. Neuvottelujen, joissa molemmat osapuolet tekivät myönnytyksiä - ja ennen kaikkea molemmat osapuolet allekirjoittivat sen sopimuksen ilman pakkoa. Siten se sopimus on juridisesti pätevä.

Aseellisen uhkan alla tehdyt myöhemmät sopimukset EIVÄT ole päteviä.

tapio_o_neva

Medvedev valtuutti Millerin laskemaan Ukrainan aikaansaamat vahingot.

http://www.izvestia.ru/#textK3

Украине предъявят иск на миллиарды долларов

Президент России Дмитрий Медведев поручил главе "Газпрома" Алексею Миллеру организовать работу по подсчету убытков

5:34 мин.