Perjantai 18.1.2019

Mykistävän raaka joukkomurha paljastui Syyriassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.5.2012 14:14
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Julkisuuteen levinneellä videolla näkyy vainajia, joiden kerrotaan kuolleen Houlassa ja Taldoussa.
|

Vain noin kaksikymmentä viikonloppuna Syyriassa kuollutta siviiliä menehtyi tykistötuleen. Loput 108 uhrista tapettiin teloittamalla, kertoo YK:n ihmisoikeuksien korkea lähettiläs Rupert Colville medialle.

YK:n selvityksen mukaan Houlan ja Taldoun kylissä tapahtui viikonloppuna järjestelmällinen joukkomurha. Eloonjääneet kertovat hallitusta kannattavien asemiesten tunkeutuneen ihmisten koteihin, avanneen tulen ja viiltäneet uhriensa kurkut auki.

Eloonjääneiden mukaan aikuiset ja lapset saivat saman kohtelun. Houlassa ja Taldoussa kuoli viikonloppuna 34 lasta.

- Taldoun asukkaat teloitettiin kahdessa erillisessä hyökkäyksessä, Colville kertoi tänään lehdistölle.

Toistaiseksi on epäselvää, kuka järjestelmällisten surmien takana on ja kuka on antanut käskyn julmuuksiin.

YK:n tietojen julkistamisen jälkeen Ranska, Yhdysvallat ja Australia ovat jo ilmoittaneet karkottavansa Syyrian suurlähettiläät maasta.

Erityislähettiläs Kofi Annan tapaa tänään Syyrian presidentin Bashar al-Assadin. Annan ilmoitti jo, ettei Houlan tapahtumien kaltainen toiminta jää seurauksetta.

Syyrian hallituksen mukaan joukkomurhan tekivät kapinalliset oppositiotaistelijat. Yksi Syyrian viimeisistä tukijoista Venäjä ei ole vielä ottanut kantaa siihen, kuka murhiin syyllistyi.

Venäjä on järjestelmällisesti estänyt YK:n turvallisuusneuvostossa päätökset, joissa painostettaisiin Assadia eroon. Eilen Venäjä tosin tuomitsi Syyriassa tapahtuvan väkivallan.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikael Laine

Kaksi asiaa ainakin ovat täysin selviä:
1) Syyrian hallitus on tappanut omia kansalaisiaan, ja usein myös aseettomia (esim. Turkkiin pakenevia) miehiä, naisia ja lapsia. Toki sissitaistelut menevät sisällissodan sääntöjen piikkiin, mutta kaupunkien pommittamiset ja ruokaa hakevien siviilien ammuskelu piilopaikoista eivät...
2) Venäjä on koko ajan ollut Syyrian hallituksen tukena

Lisäksi on selvää että Suomessa on käsittämättömän paljon vasureita tai mitä lienevät FSB:n kätyreitä, jotka syyttävät USA:ta tai EU:ta kaikesta pahasta mitä Syyriassa tapahtuu.

Heikki Ojala

taas kerran tutut siirtomaaisännät vetivät rajat tällaisille monikulttuurisille sekasikiövaltioille joissa yhdet sortaa toisia koska voivat ja ne toiset ei ole oikein ihmisiäkään kun niillä on vaikkapa eri uskonto. Aika moni näistä on jo hajonnut, harva rauhanomaisesti, ja moni odottaa hajoamistaan. Kaikille kansoille oma valtio niin tappaminen loppuu.