Torstai 19.10.2017

Jutta Urpilainen piilotteli kutsuaan – mystinen seminaari alkaa tänään

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.6.2012 07:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) osallistuu tänä viikonloppuna järjestettävään Bilderberg-kokoukseen.
|

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja kolme muuta suomalaista osallistuu tänä viikonloppuna järjestettävään Bilderberg-seminaariin.

Urpilaisen esikunta tiedotti asiasta eilen. Aluksi valtiovarainministeriö ei kertonut julkisuuteen, miksi Urpilainen matkusti Yhdysvaltoihin tällä viikolla.

Jutta Urpilaisen erityisavustaja Matti Hirvola perusteli Uudelle Suomelle perjantaiaamuna hiljaisuutta sillä, että seminaarin järjestäjät ovat pyytäneet kutsuttuja vaikenemaan kutsuistaan siihen asti kunnes lista kutsutuista julkaistaan kokouksen verkkosivuilla.

Järjestyksessään 60. seminaari järjestetään Chantillyssä lähellä liittovaltion pääkaupunkia Washingtonia.

Bilderberg-seminaarin ympärillä pyörii joka vuosi valtava huhumylly, sillä tapahtuman osallistujiksi kutsutaan politiikan, talouden ja median vaikuttajia.

Nimensä Bilderberg on saanut hotellista, jossa ryhmä talousvaikuttajia kokoontui ensimmäisen kerran vuonna 1954. Tuolloin tapaaminen järjestettiin Hollannissa.

Jutta Urpilaisen lisäksi Bilderberg-seminaariin ilmoitetaan kutsutun EVA:n johtaja Matti Apunen, Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka A. Immonen

Ei kannattaisi osallistua. Jos ei Jutan naama miellytä salaseuralaisia niin seurauksena on pudottautuminen vallan huipulta.
Monet suomalaiset ovat osallistuneet ja ne jotka vielä saavat toisen jos kolmannenkin kutsun ovat myyneet sielunsa, ja ne jotka ovat kieltäytneet ovat tätänykyä unohduksissa kesämökkisaunojaan lämmittelemässä.

Jukka Makkonen

Hienoa, että Uusi Suomi uutisoi rohkeasti Bilderberg-kokouksesta. Aihe tuntuu olleen menneinä vuosina melkoinen tabu. Bilderberg-ryhmän perustajajäsen David Rockefeller totesi vuoden 1991 Bilderberg-kokouksessa pitämässään puheessa seuraavasti:

"We are grateful to the Washington Post, The New York Times, Time Magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost forty years."

"It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subjected to the lights of publicity during those years. But, the world is now more sophisticated and prepared to march towards a world government. The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national auto-determination practiced in past centuries."

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on sanonut useaan otteeseen uskovansa, että 2000-luvun alku tulee jäämään historiaan ”uuden maailmanjärjestyksen” aikana. Hän osallistui Bilderberg-kokoukseen vuonna 1997.

Jorma Ollilalle tämä on jo seitsemästoista Bilderberg-kokous! Matti Apunen kutsuttiin Bilderberg-kokoukseen ensimmäistä kertaa viime vuonna. Myös Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen osallistui viime kesänä Sveitsissä järjestettyyn Bilderberg-kokoukseen.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala esitti kesäkuussa 2011 kirjallisen kysymyksen valtioneuvoston jäsenten osallistumisesta Bilderberg-kokouksiin. Kysymykseen vastasi valtiovarainministeri Jutta Urpilainen.

Kysymys ja vastaus löytyvät seuraavan linkin takaa:

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_33_2011_p.shtml

Sama PDF-tiedostona:

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw.cgi/trip/?${APPL}=utpkk&${BASE}=faktautpkk&${THWIDS}=0.51/1338519351_488268&${TRIPPIFE}=PDF.pdf

Hannu Korpilampi

Urpilaisen vastaus on mielenkiintoinen. Väite jonka mukaan poliitikot osallistuvat kokoukseen yksityishenkilönä viittaa siihen että Jutta Urpilainen olisi saanut myöskin kutsun kokoukseen vaikkei olisi ollut kuin peruskoulunopettaja tai pikkumaan oppositiopuolueen puheenjohtaja. Hyvin epäuskottavaa.

Jos hän sai kutsun koska on Suomen valtiovarainministeri, voidaanko hänen sanoa olevan yksityishenkilönä kokouksessa?

Jukka Makkonen

Muutama lisäys tiedonhakua helpottamaan:

Jos Bilderberg kiinnostaa, niin Alex Jonesin Infowars-sivusto tarjoaa kattavimman Bilderberg 2012 uutisoinnin ja live streamin tapahtumapaikalta.

http://www.infowars.com/

Wikipediassa suomeksi Bilderberg-ryhmästä ja suomalaisista osallistujista esim. pääministeri Jyrki Katainen on osallistunut Bilderberg-kokoukseen vuosina 2007, 2009 ja 2010.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Bilderberg-ryhm%C3%A4

Jukka Makkonen

Listaus tämän vuoden Bilderberg-kokouksen osallistujista:

http://www.bilderbergmeetings.org/participants2012.html

Kyseessä on Bilderberg-ryhmän julkaisema virallinen osallistujalista. Monesti Bilderberg-kokouksessa käy myös listan ulkopuolisija vierailijoita esim. vuonna 2008, kun kokous järjestettiin samassa hotellissa kuin tänä vuonna, paikalla kävivät suurella todennäköisyydellä demokraattien presidenttiehdokkuudesta kamppailleet Barack Obama ja Hillary Clinton. Seuraavana päivänä Clinton luopui kilvasta...

En ihmettelisi, jos Mitt Romney vierailisi tänä vuonna medialta salaa kokouksessa. Floridan senaattori Marco Rubiosta on povattu Bilderberg-ryhmän asettamaa varapresidenttiä Romneylle.

Hannu Korpilampi

Ryhmä on kokoontunut vuosittain vuodesta 1954, mutta vuoteen 2003 asti kyseessä oli ns. salaliittoteoria. Tällöin Saimme kuulla että varsinkin Suomalaiset mediatalojen edustajat ja politiikot ovat rampanneet näissä kokouksissa tämän tästä.

Mistä siellä oikein päätetään kun pöytäkirjat ovat salaisia, koko kokouksen olemassaolo pidettiin salaisena niin pitkään kuin pystyttiin, eivätkä osallistujat halua ihmisten tietävän menevänsä sinne vieläkään?

Onko se jotain josta minun pitäisi äänestäjänä ja veronmaksajana olla huolissani?

Otto Gustafsson

Jutan vastauksesta eduskunnalle: "Bilderberg-ryhmän kokouksiin osallistutaan yksityishenkilönä. Valtiovarainministeriö ei voi lähteä rajoittamaan yksityishenkilön osallistumista Bilderberg-ryhmän tai minkään muun vastaavan ryhmän kokouksiin."

Tutkiva journalisti voisi pyytää eduskunnasta tiedot maksetuista lennoista, hotelleista ja päivärahoista. Yksityishenkilöiden omilta matkoilta tällaisten kulujen ei kuulu olla valtion maksamia.

Pekka Toivonen

On todellakin ristiriitaista, että Jutta Urpilaisen kohdalla osanottajaluettelossa ei lue Mrs vaan Finance Minister. Toivottavasti hän on huomannut korjata virheen ja kertonut muille kokoustajille olevansa paikalla pelkkänä rouva Urpilaisena .

Otto Gustafsson

Epäilen vahvasti, että ministeri Urpilainen on valehdellut eduskunnalle siitä, että kokouksessa ollaan yksityishenkilöinä. Yle oli ottanut selvää ja saanut Valtiovarainministeriöstä vahvistuksen sille tiedolle, että matkan kustannukset maksavat suomalaiset veronmaksajat. Näin oli toimittu myös Jyrki Kataisen viime vuotisen osallistumisen kohdalla.

Ilkka Varsio

Ei Bilderberg kokouksessa varmaankaan mitään omituista ole. Kyllä maailmaan turhempiakin kokouksia mahtuu.

Tämä kokous on verrattavissa maailman eliitin ja rahamaailman päättäjät Oscar palkinnon tapaiseen gaalaan. Mukana on oltava kun esille pääsee.

Ongelman osallistumisesta kokoukseen tekevät poliitikot itse. Miksi pitää kierrellä ja kaarrella ja antaa puolitotuuksia sisältäviä lausuntoja ?

On selvää, että Urpilainen ja muut kokouksiin osallistuneet ministerit tai virkamiehet eivät ole olleet siellä yksityishenkilöinä vaan valtion edustajina valtion kustannuksella.

Miksi tämä pitää salata ?

Minä kun olen kuullut poliitikkojen puhuvan avoinmuudesta ja päätösten läpinäkyvyydestä.

Janne Linna

Joo´o onhan se täysin mahdoton ajatus, että maailman rikkaimmat ihmiset kokoontuu johonkin maailman poliittisten päättäjien kanssa ja muka antaisivat jotain ohjeita päättäjille!!!.

Ja koska siellä ei päätetä mitään, täytyy kokous pitää ehdottomasti salassa kaikilta kansoilta!.

Joku tässä haiskahtaa, ja pahasti!.

Jukka Makkonen

Bilderberg live stream juuri nyt käynnissä Infowars-sivustolla. Alex Jones vauhdissa - kannattaa tsekata! Jos ei muuten, niin viihteen kannalta.

http://www.infowars.com/

Olen positiivisesti yllättynyt Ylen Bilderberg-uutisoinnista:

Urpilainen Bilderberg-kokouksessa yksityishenkilönä - veronmaksajien rahoilla

http://yle.fi/uutiset/urpilainen_bilderberg-kokouksessa_yksityishenkilon...

Katainen seuraa ensi viikolla Urpilaisen jalanjälkiä:

Katainen vierailee Yhdysvalloissa ensi viikolla

http://yle.fi/uutiset/katainen_vierailee_yhdysvalloissa_ensi_viikolla/61...

Katainen tapaa esim. valtiovarainministeri Timothy Geithnerin, Yhdysvaltojen keskuspankki Fed:n puheenjohtaja Ben Bernanken, kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n pääjohtaja Christine Lagarden.

Urpilaisen ja Kataisen lausunnot ja teot tulevina viikkoina tulevat kertomaan paljon heidän käymistään keskusteluista. Kesästä on tulossa todella mielenkiintoinen...

Jukka Mikkola

Urpilaisen painoarvo tässä kokouksessa on lähinnä oleminen ”kuunteluoppilaana”. Tämä on mukavaa vaihtelua peruskoulun luokanopettajalle. Mikäli hän on matkalla yksityishenkilönä, niin matkakustannukset eivät kuulu veronmaksajien piikkiin.

Ehkä tässäkin asiassa on syytä vähän ”hienosäätää” ns. ”maan tapaa”. Eduskunta on tässä avainasemassa varsinkin, jos hän on kertonut Eduskunnalle menevänsä kokoukseen yksityishenkilönä. Matkasta tehdään matkalasku tositteineen normaalin käytännön mukaan, jos on oltu virkamatkalla.

Petri Suomi

Kuinkahan on. Jos Rahakirstunvartija Urpilainen on 24/7/365 töissä, on hänellä todella huono liksa. Perussuomalasen tahon oletan jo rustanneen vähintään 25 kantelua ministeristä. Sillä ne vaalit "voitetaan" taas ja saadaan jytky.
Pitäs vaan muistaa Persut, että teistäkin joku voisi olla kokouksessa, jos tahtoa vastuunkantamiseen olisi ollut edes yhden myönteisen sutkauksen vertaa.

Jukka Mikkola

Tähän liittyen. Yli 30 vuoden virkauran kokemuksella voin sanoa, että tein virkamatkoista matkalaskut työnantajalle, mutta en matkoista yksityishenkilönä. Tässä linkki Valtion matkustussääntöön 2012, joka koskee myös sitä itseään eli valtiovarainministeriötä.

http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/01_julkaisut/06_valtio...

Mitä näihin kanteluihin tulee, niin on todettava, että Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti, myöhemmin maan päämies K.J. Ståhlberg otti suuressa viisaudessaan huomioon myös tämän tärkeän asian laatiessaan perustuslakikomitean puheenjohtajana itsenäistyneelle maalle uutta perustuslakia. Onneksi meillä on olemassa Oikeuskanslerinvirasto, jonka puoleen kansalaiset voivat kääntyä tarvittaessa. Linkki viraston sivuille on www.okv.fi

Mitä tulee tähän vastuunkantamiseen, niin minusta tämä rahanjako ERVV: n, EVM: n ja IMF: n suuntiin on enemmänkin vastuuttomuuden kantamista kuin vastuunkantamista. Tällä rahanjaolla saattaa olla negatiivinen vaikutus maamme yhteiskuntarauhaan tulevaisuudessa.