Sunnuntai 19.11.2017

Amsterdamin lentoturma: Pilotit kuolleiden joukossa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.2.2009 19:23
Päivitetty: 
25.2.2009 19:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Amsterdamin Schipholin turmakonetta lentäneet pilotit kuolivat turmassa. Asiasta kertovan brittilehti Times Onlinen mukaan Schilolilla pidetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että koneen ohjaamossa on yhä kolme henkilökuntaan kuuluvaa, jotka ovat kaikki kuolleita.

Lentäjien kuoleman mahdollisesti aiheutti se, että koneen etupyörä lävisti ohjaamon pohjan ja tuli sisään. Normaalisti lentoturmissa etupyörä irtoaa, mutta nyt ilmeisesti siihen ylhäältä päin kohdistunut paine oli liian suuri.

Yhteensä turmassa kuoli yhdeksän ihmistä. Koneessa oli 135 ihmistä. Loukkaantuneita oli BBC:n mukaan 84, joista kuuden tila on kriittinen.

Turkish Airlines -yhtiön kone repeytyi kolmeen osaan, kun se syöksyi maahan noin 600 metrin päässä kiitoradasta.

Istanbulista lähtenyt kone oli onnettomuushetkellä laskeutumassa Amsterdamiin. Viranomaiset kertoivat, ettei Boeing 737–800 -tyyppinen kone syttynyt syöksyssä tuleen.

–Lentäjä yritti viime hetkellä tehdä korjausliikkeen ylöspäin, kuvaili turmapaikan lähellä autolla ajanut Yvonne Boogers.

Onnettomuuden syystä ei ollut tietoa. Turkkilaiset tiedotusvälineet epäilivät, että koneesta olisi loppunut polttoaine.

Turman jälkeen Amsterdamiin saapuvia lentoja ohjattiin Rotterdamiin, kunnes Schiphol saatiin avattua uudelleen liikenteelle.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit