Sunnuntai 22.10.2017

Kreikkalaiset raivostuivat Angela Merkelille: ”99 % meistä ei pitänyt tästä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.6.2012 10:56
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Saksa on tehnyt maalin, ja liittokansleri Angela Merkel juhlii. Joillekin kreikkalaisille katsojille tämä näky oli liikaa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on suututtanut kreikkalaiset tuulettamalla näyttävästi Saksan maaleja Kreikan ja Saksan välisessä jalkapallon EM-kisojen puolivälierässä perjantaina, kertoo brittilehti The Guardian.

Otteluun ladattiin suurta symbolista arvoa velkakriisissä riutuvan Kreikan ja euroryhmässä suurta valtaa käyttävän, talouskuria ajavan Saksan välisen jännitteen vuoksi. Saksan lehdistö kuvasikin ennakoissaan ottelua ”todelliseksi euron stressitestiksi” ja kreikkalaiset muun muassa ”kaikkien pelien äidiksi”.

Joillekin kreikkalaisille oli liikaa nähdä Saksan voittavan pelin lukemin 4–2 – ja Angela Merkelin tuulettavan aitiossaan jokaista maansa maalia.

–Minua häiritsi todella nähdä, kuinka hän tuuletteli. En pitänyt siitä, ja 99,9 prosenttia kreikkalaisista ei pitänyt siitä, sanoi Yiannia Chremos The Guardianille Ateenassa.

–Ei ole kyse vain hänen Kreikka-politiikastaan, vaan hänen toimistaan koko Euroopassa – hänen politiikkansa on väärä, Chremos katsoo.

Televisiolähetyksessä Merkel nähtiin muun muassa matkimassa eleillään kreikkalaista rummunsoittajaa, jonka hän näki katsomossa. Tämä aiheutti The Guardianin mukaan naurunremakan saksalaiskatsojien joukossa Berliinissä.

Eräs saksalaiskatsoja, psykoanalyytikko Annette Zill, uskoi pystyvänsä erottamaan ottelun ja euroryhmän tapahtumat toisistaan.

–Se onnistui, kunnes Merkel tuli näkyviin. Hänen läsnäolonsa teki tästä poliittisen tapahtuman.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olavi Nieminen

Jopas on ylpeä Kreikka kun ei totuutta sulata!
Tämä osoittaa sen, miten epärehellistä ja korruptoitunutta tuo maa on.
Ylpeä Kreikka on valmis ottamaan myös lastemme rahat omikseen.
Suomen pitää nyt lopettaa hyysääminen ja pitää kukkaronsa kiinni.

Tiko Ogelix

Kreikan ongelma on se, että sen koko yhteiskunta: poliittinen johto, puolueet, valtion viekamiehet, pankit ja myös tavalliset kansalaiset ovat läpeensä korruptoituneet. Vaikka Kreikkaan kaadettaisiin satoja miljardeja uutta rahaa, se auttaisi vain hetken ja samalla generoisi uutta korruptiota.

Luulen että ainut keino Kreikan tervehdyttämiseksi on antaa sen mennä nurin ja ottaa käyttöön Drakhma. Seurauksena olisi devalvaatio, jonka kautta Kreikka voisi uudelleen rakentaa taloudellisesti kestävää toimintaa. Euromaiden pitää sitten auttaa inhimillisen hädän poistamisessa. Mutta: ei enää rahoiteta uutta korruptiota, please.

Mervi Luhtanen

Kreikkalaiset eivät pysty hoitamaan omaa talouttaan, eivätkä osaa kerätä edes itse säätämiään veroja yhteiskuntansa rakentamiseksi. Sen jälkeen jo häviö potkupallossakin saa heidät rähjäämään.

Ihmettelen todella, tarvitaanko eurossa valtiota, joka ei luovu korruptiosta ja veronkierrosta ja on sen takia aina käsi ojossa almuja pyytämässä. He ovat itse tehneet itsestään pellen, johon kukaan ei luota. He eivät edes yritä korjata tilannetta tai muuttaa käytäntöjä.