Lauantai 21.10.2017

Lehti: Rasistinen väkivalta ryöpsähti Kreikassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.6.2012 10:05
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuva Ateenasta.

Rasistiset, väkivaltaiset hyökkäykset ovat lisääntyneet Ateenan alueella, kertoo kreikkalaislehti Kathimerini. Lehden mukaan rasimin lisääntyminen näkyy paikallisissa sairaaloissa.

–Jokaisessa työvuorossa hoidamme kuutta tai useampaa hakattua ulkomaalaista, kertoo Evangelismos-sairaalan kirurgi lehdelle.

Yleensä kyse on mustelmista tai teräaseen aiheuttamista haavoista, Kathimerini kertoo. Uhrien mukaan hyökkäykset tapahtuvat usein yllättäen, ilman että niitä edeltäisi minkäänlainen provokaatio.

Kathimerini-lehti liittää rasististen väkivaltarikosten ryöpyn suoraan uusnatsipuolue Kultaisen sarastuksen kannatukseen nousuun.

–Puolueen avattua toimistonsa tänne kaksi kuukautta sitten, pahoinpitelyt ovat tuplaantuneet, kerrotaan lehdelle Thriasiossa sijaitsevasta sairaalasta.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Polojärvi

Tätä siitä seuraa, kun maahanmuutto on hallitsematonta. Vitutus kasaantuu, ja pöljimmästä päästä olevat alkavat riehua. Minäkään en halua mitään kuulapäitä terrorisoimaan maahanmuuttajia tai muitakaan, onneksi täällä voidaan asiaan vielä poliittisin toimin puuttua. Siis jos halutaan.

Jorkka Jaatinen

Tuon puolueen menestys ei suinkaan ole syy vierasmaalaisiin kohdistuvan väkivallan lisääntymiseen Kreikassa.

Sekä tuo väkivallan lisääntyminen, että kyseisen puolueen nousu, ovat molemmat seurauksia liian laajasta ja hallitsemattomasta maahanmuutosta Kreikassa, mihin kreikkalaiset reagoivat itse. Demokratiaa kunnioittavat äänestämällä, ja demokratian ulkopuolisia keinoja käyttävät väkivallalla.