Torstai 19.10.2017

Syyrian tilanteesta neuvotellaan tänään: "Ehkä sopimukseen, ehkä ei"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.6.2012 09:46
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Hillary Clinton matkusti lauantaiaamuna Pietarista Geneveen. Arkistokuva.
|

Yhdysvaltain ja Venäjän välillä on vielä erimielisyyksiä liittyen Syyrian konfliktin ratkaisemiseen.

Keskeiset Syyrian tilannetta koskevat neuvottelut järjestetään tänään Sveitsin Genevessä. Neuvotteluissa ovat mukana YK:n turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsentä sekä Turkki, Irak, Kuwait ja Qatar.

-Saatamme päästä sopimukseen tai sitten emme, Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clintonin mukana kokoukseen matkustava virkamies sanoi CBS:n mukaan.

Clinton ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapasivat perjantaina Pietarissa, mutta eivät päässeet sopimukseen YK:n Arabiliiton lähettiläänä toimivan Kofi Annanin tekemän ehdotuksen keskeisitä asioista.

Annanin ehdotuksen mukaan Syyriaan tulisi asettaa väliaikaishallinto maan poliittista muutosta johtamaan. Uusi Suomi kirjoitti aiemmin Venäjän tukevan ehdotusta.

-Meillä on hyvät mahdollisuudet yhteisen sävelen löytämiseksi Genevessä, Venäjän ulkoministeri Lavrov sanoi BBC:n mukaan perjantaisen tapaamisen jälkeen.

Yksi suurin mielipide-ero on ollut Syyrin presidentti Bashal al-Assadin asema. Venäjä on ilmaissut selvästi halunsa hänen jatkamiselleen, kun taas Yhdysvallat puoltaa hänen syrjäyttämistään.

BBC:n mukaan al-Assad on sanonut, ettei hän hyväksy minkäänlaista maan ulkopuolelta määrättyä ratkaisua kriisiin hoitamiseksi.

-Kyseessä on maan sisäinen asia millä ei ole mitään tekemistä ulkomaiden kanssa, al-Assad sanoi BBC:n mukaan iranilaiselle televisiokanavalle.

Jaa artikkeli:

Kommentit