Torstai 23.11.2017

Saksa hyväksyi EVM:n: "Eurooppa on tulevaisuutemme"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.6.2012 10:47
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Saksan liittokansleri Angela Merkel palasi Saksaan Brysselin huippukokouksesta. Arkistokuva.
|

Saksan liittopäivät hyväksyi eilen Euroopan velkakriisin taltuttamiseksi laaditun pysyvän kriisirahasto EVM:n ja EU:n uuden taloussopimuksen.

Päätös saatiin aikaan tarvittavalla yli kahden kolmasosan enemmistön tuella.

Äänestyksen tulos ei CNBC:n mukaan jäänyt epäselväksi, kun oppositiopuolueet suostuivat tukemaan ehdotettuja asioita vastineeksi kasvuun ja työpaikkojen luomiseen liittyvistä toimenpiteistä.

-Päätös lähetti viestin yhtenäisyydestä ja päättäväisyydestä, kotimaassa ja ulkomailla. Viestin siitä, että Eurooppa on tulevaisuutemme, Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi Business Todayn mukaan.

Saksan presidentti Joachim Gauck sanoi CNBC:n mukaan, ettei allekirjoita esityksiä voimaan tuleviksi laeiksi ennen kuin Saksan perustuslakituomioistuin on hyväksynyt ne.

-Näillä päätöksillä otamme päättäväisiä askeleita kohti kestävän vakauden liittoa, Merkel sanoi Business Todayn mukaan.

EVM on tarkoitus ottaa käyttöön jo heinäkuussa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antro Pulkki

Täysin selvää on se, että saksalaista investointia wälimeren maissa haluavat puolustaa. Ja mm. Suomi maksaa!

Euron ulkopuoliset sijoittajat näihin maihin ovat "hiljaa" ja odottavat, että heidän sijoituksensa tuottavat tai ainakin palautuvat itselleen.

Jotenkin olen "rivien välistä" bongannut, että euroon on satsattava jotta ulkopuoliset eivät häviä sijoituksiaan.

Katainen, Urpilainen ovat astuneet sudenkuoppaan!

Veikko Vitikainen

Mitään uutta ei ei ole tarjolla viimeisen katastrofihuippukokouksen tiimoilta. Sama katastrofi saa vain lisää bensaa liekkeihin. EU asiantuntijoiden pitäisi mennä maaseudulle, ja kysyä neuvoa pölhö kustaalta mihin suuntaan tätä huijarieuroa pitäisi johdattaa, joko Lipposen viitoittamaan tuhon tielle, vai eroon koko eurosta???
Pölhö Kustaa on joka tapauksessa älykkäämpi kuin Paavo Lipaska. Mutta pölhö Kustaan ääntähän ei enää tarvitse kuunnella. Koska Brysselin superviisaat kusipäät ovat suurine palkkioineen tuhonneet kaiken.

Raimo Nurmi

Aivan uskomatonta idiotismia. Eduskuntaa ei tarvita, sanoi valtionvarainministeri, tosin ilman verkkosukkia.

Onneksi olen niin vanha, ettei enää voida kutsua sotaan. Vapaaehtoisena menen, Urrpilaisten maailmaa vastaan.

Sirpa Abdallah

Urpilainenhan sanoi toimittajille ettei eduskuntaa ole tarvis kutsua koolle, sillä vastuut eivät kasvaneet. Mahdotonta soopaa tai sitten hän ei tosiaankaan hallitse taloudellisia asioita neuvonantajineen. IL:n uutisen mukaan suomalaisten asiantuntijoiden mukaan vastuut kasvavat merkittävästi.

http://www.iltalehti.fi/talous/2012070115787552_ta.shtml

Saman uutisen mukaan Kreikkakin on vaatinut samoja tukipaketteja suoraan pankeilleen kuin mitä Espanjalle luvattiin. Vaatimus on esitetty jopa uhkavaatimusten kera.

Näin tukipakettien jatko on turvattu hamaan loppuun saakka kun pankkeja alettiin tukemaan. Uskomatonta toimintaa hallitukseltamme. Kotimaan talousasiat ovat toisijaisia kun jo ryhdyttiin tukemaan muiden maiden pankkeja.