Sunnuntai 22.10.2017

Venäjä hermostui: ”Kiristystä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.7.2012 14:20
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.
|

Sotatoimet Syyriassa hallituksen ja kapinallisten välillä ovat vain kiihtyneet tänään maanantaina. Samaan aikaan YK:n erityislähettiläs Kofi Annan on saanut kiivaan vastauksen Moskovassa Venäjän ulkoministeriltä.

Eri uutislähteiden mukaan Syyrian hallitus on kiihdyttänyt hyökkäyksiä kapinallisia vastaan eri puolilla maata. Aamulla Uusi Suomi kertoi, että taistelut levisivät pääkaupunkiin Damaskokseen.

Iltapäivällä taisteluista raportoitiin myös muualta maasta.

Kansainvälinen Punainen Risti tulkitsi tänään Syyrian tilanteen sisällissodaksi. Käytännössä se tarkoittaa, että järjestön mukaan osapuolten on jatkossa noudatettava Geneven sopimusta taisteluissa.

Sopimus takaa esimerkiksi vangeille oikeuksia ja kieltää siviileihin kohdistuvat hyökkäykset.

YK lakkasi laskemasta Syyrian kansannousun kuolonuhrien määrää viime joulukuussa, kun se ylitti 10 000 rajapyykin. Tällä hetkellä kuolleita arvioidaan olevan jo mahdollisesti yli 20 000 henkeä.

Moskovassa neuvottelumatkalla oleva Kofi Annan törmäsi jälleen Venäjän vastahankaisuuteen presidentti Bashar al-Assadin painostamisessa.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti lehdistölle tänään, että länsivallat yrittävät kiristää Venäjää taipumaan niiden tahtoon. Venäjän ja Kiinan tuki Assadille on ollut ratkaiseva.

Lavrovin mukaan länsivallat uhkaavat lopettaa YK:n sotilastarkkailutehtävän Syyriassa, jos Venäjä ei ryhdy painostamaan Assadia.

YK:n tarkkailijoiden mandaatti päättyy viikon kuluttua.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Rami Ovaskainen

Mikä tuossa on sontaa? Muistaakseni olet kommunisti (tai voin muistaa väärinkin). Taitaa wanhat ajat pistää ajatukset tuolle kannalle.... ei Venäjäkään enää ole kommunismissa, joten turhaan heitä puolustelet. Mutta ei siinä mitään... mikäli aate on tuo ja jostain käsittämättömästä syystä olet ylpeä moisesta, niin mikäs siinä. Voisi sen silti perustella jollain muulla kuin "sonnalla" ja huutomerkillä. Perustelu elävöittäisi keskustelua.

Juhani Putkinen

Luonnollisesti imperialistinen roistovaltio Venäjä tukee roistovaltioita Irania ja Syyriaa, jotka puolestaan tukevat kiihkoislamilaisia terroristeja.

Venäjällä on tärkeä sotilastukikohta Syyriassa. Parhaillaan sinne sotilastukikohtaan on matkalla noin 7 venäläistä sotalaivaa, mukanaan mm. merijalkaväkeä.

Rami Ovaskainen

"Imperialistinen roistovaltio" voi olla vähän turhan pahasti sanottu, mutta ei se nyt kamalan kauas todellisuudesta taida jäädä (vaikka todellisuus riippuukin katsojasta).
Putinlandia (vallan ja median keskitys Putinin lähipiirille) ei ole sitä hienoa demokratian kehitystä, jota parhaimmillaan pystyi toivomaan vielä 90-luvun puolella tulevaksi.

Juhani Putkinen

Olen aktiivisesti kerännyt tietoa Venäjän tekemisistä ainakin vuodesta 1968 alkaen ja myös kirjoittanut julkisuuteen mielipiteitäni omalla nimelläni ja vain omalla nimelläni ainakin samaisesta vuodesta 1968 alkaen - ihmisoikeuksien ja demokratian toteutumisen puolesta, Venäjää ja kommunismia vastaan. Tietysti myös Suomen maanpuolustuksen tehostamisen puolesta.

Olen myös kirjoittanut kirjan tutkimuksistani - suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein. Tutkimukseni tulos on tiivistetty kahteen sanaan kirjani nimessä - Imperialistinen Roistovaltio. Kirjassani on myös määritelmät Imperialismille ja Roistovaltiolle. Nähdäkseni olen kirjallani ja kotisivullani todistanut että Venäjä nimenomaan ON Imperialistinen Roistovaltio.

Aiemmin on ollut useita imperialistisia valtioita, mutta nyttemmin ne ovat käyneet vähiin. Venäjä on edelleen ja on myös tulevaisuudessa imperialistinen:
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Imperialistinen_Venaja.htm

Juhani Putkinen

Olet ihan oikeassa.

Nykyinen YK on lakkautettava ja sen tilalle pitää perustaa uusi uljas YK, jossa ei ole veto-oikeuksia - ainakaan totalitaristisilla valtioilla kuten Venäjä ja Kiina ovat.

Kun USA maksaa valtaosan YKn kuluista niin oikeastaan äänivalta voisi riippua YKlle maksetuista maksuista. Ääni/maksettu USD. Silloin köyhä epädemokraattinen kolmas maailma ei voisi määrätä mihin YKn rahat käytetään ja demokraattisille maille ei jäisi pelkkä maksumiehen rooli kuten nyt on laita.