Sunnuntai 24.9.2017

P-Korean erikoisuus: ”Korkein johtaja” sai juuri ylennyksen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.7.2012 11:30
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Sisko, vaimo, rakastajatar vai kuka? Kim Jong-un on kuvattu yhdessä mysteerinaisen kanssa useissa tapahtumissa. Kuva Pohjois-Korean television välittämä.

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on tästä päivästä lähtien paitsi maansa "korkein johtaja" myös marsalkka. Marsalkka on Pohjois-Korean armeijan ylin arvonimi.

Uusi Suomi uutisoi tällä viikolla edesmenneen Kim Jong-ilin luottomiehen Ri Yong-hon erosta Pohjois-Korean sotilasjohdosta. Rin eroa perusteltiin ”sairaudella”.

Tänään maan uutistoimisto ilmoitti korkeimman johtaja Kimin ottaneen määräysvallan Pohjois-Korean armeijassa.

Suljetun valtion politiikkaa seuraavat analyytikot arvelevat käynnissä olevan ensimmäisen todellisen vallan uusjaon sitten viime talven, jolloin Kin Jong-un peri isänsä aseman Pohjois-Koreassa.

Nuori Kim on uudistanut joitain käytäntöjä valtakunnassaan. Esimerkiksi tämänviikkoiset tiedotukset maan johdon henkilövaihdoksista ovat jokseenkin uutta tyyli suljetussa diktatuurissa. Aiemmin vaihdokset vain tapahtuivat niistä sen enemmin tiedottamatta tai niitä perustelematta.

Kim Jong-un on myös nähty julkisuudessa yhdessä mysteerinaiseksi nimetyn naisen kanssa. Korkeimman johtajan siviilisäätyä ei kuitenkaan ole kerrottu.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: