Tiistai 24.10.2017

Markkinat pettyivät Mario Draghin puheisiin – ”Ei konkretiaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.8.2012 17:05
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    EKP:n pääjohtaja Mario Draghi antoi ymmärtää, että pankki ostaa joukkovelkakirjoja.
|

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi kertoi tänään pankin puuttuvan euron tukalaan tilanteeseen. Draghin puheen jälkeen markkinat kääntyivät kuitenkin laskuun.

Draghi kertoi suunnittelevansa lisää toimia rahoitusmarkkinoiden vakauttamiseksi tulevina viikkoina, kertoo BBC.

Draghi antoi ymmärtää, että EKP yhdistäisi voimansa valtioiden hallitusten kanssa ja ostaisi valtion joukkovelkakirjoja poistaakseen epäilykset euron tulevaisuudesta, kertoo Bloomberg.

Draghin mukaan joukkovelkojen korot ovat nyt tasolla, jota on mahdoton hyväksyä, Bloomberg kertoo.

Draghi kuitenkin myönsi, että Saksan keskuspankki suhtautuu varauksella joukkovelkakirjojen ostamiseen, Bloomberg kertoo.

Euro heikkeni ja Espanjan sekä Italian joukkolainojen korot nousivat Draghin puheenvuoron jälkeen.

– Kun selvisi että Draghi antaa vain suuntaa ilman konkreettisia yksityiskohtia, markkinat menivät epäileviksi, sanoo Saksan suurimman pankin Deutsche Bankin sijoitusjohtaja Mohit Kumar Bloombergille.

Draghin iltapäivällä pitämän puheen jälkeen osakkeiden hinnat lähtivät Euroopan pörsseissä selvään alamäkeen. Näin tapahtui myös Helsingin pörssissä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antero Hilpari

Italialaisilta, espanjalaisilta ja ranskalaisilta ekonomisteilta pitäisi kieltää pääsy EU:n valtapaikoille. Muuten tämä on tätä: keplottelua, kieroilua ja venkoilua.

Itse he pitävät tätä tilannetta normaalitilanteena, koska se heidän luonteelleen ja tapoihinsa sopii. Etelänmaiden talous kertoo totuuden: ei kasvua, oikeaa kehitystä saati yritystä, vaan mieluummin keplottelua ja siestaa pimeitä rahoja laskien. Niitä suurinta osaa 500 euron seteleitä, jotka ovat pimeissä salkuissa valuneet Välimeren rannoille.