Sunnuntai 19.11.2017

Halvaantuneen karmea kokemus: ”Näin ja kuulin kaiken”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.8.2012 18:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Mies koki karmeita hetkiä sairaalassa. Arkistokuva.

Halvauksen saanut mies koki karmean tilanteen herättyään sairaalasta harvinaisessa tilassa.

Kaksi päivää tajuttomana ollut Richard Marsh katsoi, miten lääkäri kysyi hänen vaimoltaan Lililtä, voisiko häntä hengissä pitävät laitteet sulkea, kertoo brittilehti The Guardian.

Marsh ei halunnut kuolla, mutta ei pystynyt sanomaan sitä ääneen. Hän oli harvinaisessa tilassa, jossa hän oli tajuissaan, mutta lähes kokonaan halvaantunut.

– Olin täysin tajuissani, mutta en pystynyt tekemään mitään, Marsh kertoo The Guardianille.

– Lääkärit kertoivat Lilille, että minulla oli kahden prosentin mahdollisuus selvitä ja jos selviäisin, olisin vihannes, hän jatkaa.

Ainut mitä Marsh pysyi tekemään herätessään, oli silmien sulkeminen ja avaaminen.

– Pystyin näkemään ja kuulemaan kaiken, mutta en pystynyt puhumaan tai liikkumaan, hän kertoo.

Marshilla oli The Guardianin mukaan niin sanottu Locked-in–oireryhmä, jota ilmenee noin prosentilla halvauksen saaneista. Se on tila, johon ei ole lääkettä tai hoitoa.

Toivuttuaan sairaalassa yli neljä kuukautta Marhall pääsi kotiin ja nyt hän on 95-prosenttisesti toipunut.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Tuovinen

Eutanasia pitää tälläisistä huolimatta ehdottomasti sallia mahdollisimman pian. En pysty kuvittelemaan mitään kamalampaa kuin se kohtalo joka nyky-vanhuksilla ja sairailla on viimeisellä vuoteellaan. Jopa vuosia jatkuva kidutus EI pitäisi olla sallittua mutta nykyisin se on pakollista! Jos olet sietämättömissä kivuissa ja sinulla on parantumaton sairaus niin sinut pidetään väkisin hengissä ja jos tahdot kuolla sen tyyliin vuoden aikaisemmin jottet joutuisi viimeisiä päiviäsi/viikkojasi/kuukausiasi kärsimään uskomattomista kivuista niin sinut sidotaan sänkyyn kiinni!! Kuinka väärin voi sairasta/vanhusta kohdella!!?

Henkilökohtainen mielipiteeni onkin että kaikki eutanasian vastustajat ovat psykopaatteja tai erittäin tyhmiä ihmisiä.

On selvää ettei eutanasiaa pidä tehdä kellekkään kevyin perustein mutta on erittäin paljon tilanteita kun se pitäisi ehdottomasti tehdä. Sitäpaitsi ihmisellä pitäisi olla useiden vuosien harkinnan jälkeen oikeus päättää oman elämänsä lopettamisesta vaikkei olisi kuolemansairaskaan saatikka jos on.

Uskon että nämä FASISTIT jotka kieltävät ihmisiltä kuolemisen (ehkä kuoleminen on heidän mielestään luonnotonta) ovat samaa porukkaa jotka kieltävät kahden ihmisen välisen sopimuksen jossa toinen antaa rahaa ja toinen antaa palvelua (normaalia kaupankäyntiä, ja tässä tapauksessa kyseessä seksin ostaminen). Jokaisen ihmisen tulisi saada päättää itsestään.

Sääli että fasistit ovat vallassa ja sääli että ne yleensä myös kannattavat jostain ihmeen syystä plutokratiaa johon olemme siirtyneet jo vuosia.

Hienoa tälle kaverille että selvisi tilanteesta hengissä ja parantui :)

Kaarlo Kunnari

Sanot Fasisteiksi elämää säilyttäviä ihmisiä Etkö tiedä, että eutanasia suuressa mittakaavassa alkoi juuri Saksan fasistien toimesta. Ensin aloitettiin sairaista ja myöhemmin päädyttiin rotujen tuhoamiseen. Tämä toiminta oli fasistien työtä, ei eutanasian vastustajien.