Sunnuntai 19.11.2017

Pussy Riot leviää: Puolialaston feministi kaatoi ristin moottorisahalla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.8.2012 12:26
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Femen protestoi Pussy Riotin puolesta Ukrainassa.
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Femen protestoi Pussy Riotin puolesta Ukrainassa.

Ukrainalaisen feministiryhmä Femenin jäsen sahasi moottorisahalla ristin poikki Kiovassa tänään perjantaina.

Femenin mukaan protestin tarkoitus oli tukea venäläisen punk-yhtye Pussy Riotia, joiden oikeudenkäyntiä käydään Moskovassa parhaillaan, kertoo All Over Press.

Risti on tunnettu Neuvostoliiton uhrien muistomerkki Ukrainan pääkaupungissa. Yli kuusi miljoonaa ihmistä kuoli 1930-luvulla poliisin teloittamana ja nälkiinnyttämänä neuvostodiktaattori Joseph Stalinin vallan aikana.

Pussy Riotin jäsenet joutuivat vankilaan esitettyään presidentti Vladimir Putinia kritisoivan protestilaulun moskovalaisessa ortodoksikirkossa helmikuussa.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

hannu hamalainen

nyt vaan perustetaan uus orkka pussy euro.. sit vaan kirkkoihin ja eduskuntatalolle alasti kaansa tykkää madonna ym tukee varmasti.. nyt kun on muotia kekkuloida munasilaan..kun protestoidaan..niin protestoidaan mekin kunolla..niikuin muuallakin se on hienoa saa julkisutta asialleen.. eikä tuomioita tuu.. kun kansa ei niin halua.. rokkarit tykkää kun sanoo asiat vapaasti..miks ihmessä ei protestoida markan puolesta samoin keinoin.. kun sitä koko maailma seuraa..

Julius Granström

Entinen neuvostoliitto nykyinen venäjä jolla on samoja päättäjiä niin kirkkoa myötenkin palvoo (tai väittää/uskottelee palvovansa) juuri tätä jeesusta jonka symboli risti on.

On siinä logiikkaa kun sorron symboli eli risti on sama.
Minkä takia ukrainalaisten pitäisi palvoa jeesusta?
Siksi koska neuvostoliitto on tappanut aikoinaan ukrainalaisia?
Kai kuolleita voidaan kunnioittaa muullakin tavoin kuin jeesuksella, varsinkin kun tässä tapauksessa jeesus on myös sortajien ja jopa tappajien seuraajien symboli - sorron symboli siis.

Jos sinun mielestä jeesus edustaa vain rauhaa ja rakkautta ja väkivallattomuutta - HERÄTYS! Todellisuus on toinen - jeesus on nimenomaan poliittinen keppihevonen jolla hallitaan kansaa ja perustellaa/puolustellaan väkivaltaisuutta ( esim. pitkiä tuomioita "rikoksesta" joista ei tullut henkilövahinkoja eikä edes YHTÄÄN materiaalisia vahinkoja. Eikä ortodoksisuus tai Yhtenäinen Venäjäkään mikään syrjitty vähemmistö ole Venäjällä. Haloo!

Putinkaan ei ole mikään huono-osainen köyhä poika jota tarvitsee puolustella aina Suomessa asti. Putin on yksi maailmanrikkaimpia miehiä (omaisuudesta joku arvio oli 40 miljardia) ja tapa jolla hän on hankinut varallisuutensa ei kestä päivänvaloa, kuten ei koko KGB/FSB-remmi joka rahaa on haalinut väkivallalla/uhkailulla ja valtion omaisuutta varastamalla.

Heikki Keskijärvi

"Entinen neuvostoliitto nykyinen venäjä jolla on samoja päättäjiä niin kirkkoa myötenkin palvoo (tai väittää/uskottelee palvovansa) juuri tätä jeesusta jonka symboli risti on."

NL:n virallinnen oppi oli ateistinen. Se oli juutalaisten perustama valtio, jossa kristittyjä vainottiin. Vaikka lopulta gruusialainen Stalin sai sen valtaansa, säilyi juutalisten vaikutus suurena. Siksi Neuvostovaltion kukistuessa sen omaisuuden valtaosan varastivat juutalaiset oligarkit.

Jarmo Kanerva

Jaahas- nyt onpi muoti-ilmiönä viuhataa pikkutuhmasti värikkäissä vaatteissa ja suorittaa julkisuutta kosiskelevia populistisia persforsmansseja... ja kutsua sitä pikkukisumellaksi ja antaa solidaarisuutta toisten pikkukisumellakoille.

Suomessa tuollaisesta nousisi armoton sandaali - ja potkisi persuuksiin..
Jo hihamerkitkin on täällä liikaa.

Saapas näkee mitä tuosta vielä nousee !

On se vaan tyhmää kaataa toisille uskonnoille pyhiä symboleja, varsinkin kun ne on omistettu Stalinin vainoissa kuolleille viattomille 6 miljoonalle ihmissieluparalle ja tomumajoille. On se karkeaa tanssia toisten haudoilla.

Aina löytyy ihmisiä, jotka elävät karkeudesta, paisuttelusta ja väärinymmärtämisestä. Ja on aina ihmisiä, jotka taputtavat sille käsiään ja ohjaavat siihen rahaa.

Ehkä lakiin pitäisi lisätä vihapuheisiin myös kohta poliittisesta ja kuolleiden ihmisten kunnianloukkaamisesta.

Julius Granström

Minkä takia kuolleita ihmisiä ei saisi loukata?
Tai miksi jopa kuolleita ihmisiä suojellaan luokkauksilta enemmän kuin eläviä?
Etkai väitä että että kuolleilla on tunteita?

Minustakin tulee aikanaan kuollut ja silloin minua saa ihan vapaasti luokata - ei tunnu missään.

Ei eläviäkään voida mielipahalta suojata. Rangaistukset annetaan henkilövahinkojen ja materiaalisten menetysten mukaan - yksinkertaista ja toimivaa.
Vähemmistöjä suojellaan vihapuheelta - enemmistöjä ei tarvitse suojella.
Ei ortdoksisuus tai edes Putin tai Yhtenäinen Venäjäkään siihen kaadu vaikka rumasti sanoittaisikiin Paska tms. tai kaadettaisiin joku parru/risti - lasku tulee sitten perässä jos on tarve pystyttää risti uudelleen kulujen mukaan - kun tuskin tuo mikään Unescon suojelema kohde on - kun on niin vaatimaton.

Mika Virtanen

Ompas neutraali uutinen bolshevismin uhrien muistomerkin häpäisyyn liittyen. Suomessahan saatiin melkoiset erokohut, kun tahallaan ymmärrettiin väärin hihamerkkibloggaus. Kai tämä lienee tiedotusvälineiden linja, kristittyjen muistoa saa häpäistä, mutta jos asia vähänkään liittyy juutalaisiin, niin voi ei..voi ei..

Saankohan banaanin, kun kerron bolshevikkien olleen pääosin juutalaisia ja Stalinin olleen heidän nukkensa? Hupsista.

Nallekarkit eivät näytä menevän tasan tiedotusvälineissä, eikä varsinkaan yhteiskunnassa tiedotusvälineiden "oikeamielisen" valvonnan alla. Ketkehän lie tiedotusvälineet omistavat, mikähän lie heidän taustansa?