Perjantai 24.11.2017

Kristityt pakenevat – muslimit raivostuivat 11-vuotiaalle Pakistanissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2012 08:12
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Kristityt pelkäävät muslimienemmistöisen Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa, kertoo BBC. Kristitylle pikkutytölle raivostuneet muslimit ovat uhanneet polttaa kristittyjen koteja.

Väkijoukko ympäröi Islamabadin lähettyvillä 11-vuotiaan, ilmeisesti kehitysvammaisen tytön ja syytti tätä jumalanpilkasta, koska tämä kantoi roskakassia, jossa oli myös irti revittyjä Koraanin sivuja. Pakistanin viranomaisten mukaan poliisi oli vastentahtoinen pidättämään tyttöä, mutta joutui lopulta väkijoukon painostuksesta ottamaan tämän mukaansa.

Tytön vanhemmat ovat poliisin suojeluksessa tapauksen vuoksi. Sadat kristityt perheet ovat BBC:n mukaan paenneet muslimien uhattua polttaa heidän talojaan.

Pakistanin kansallisen harmonian ministeri Paul Bhatti on todennut, ettei kehitysvammainen tyttö todennäköisesti tahallisesti harjoittanut jumalanpilkkaa.

Pakistanin lain mukaan Koraanin häpäisevä ihminen voi joutua loppuiäkseen vankilaan. Jumalanpilkkalakien kritisointi on maassa hankalaa. Viime vuonna vähemmistöasioiden ministeri Shahbaz Bhatti murhattiin ilmeisesti siksi, että hän vaati jumalanpilkkalain kumoamista.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Arto Heikinaro

Tuli vain mieleen, onkohan nekin koraanin häpäisijöitä jotka laittavat roskiin printattuja sivuja joissa on Koraanin tekstejä. Siis, kun printtaat Internetistä koraanin tekstejä vaikka A4 paperille ja sitten revit/laitat kiertoon nämä paperit, niin onko koraanin teksti häpäisty. Vai onko tuo teksti oltava oikein semmoisessa nidotussa opuksessa ja siitä kun repii niin se on sitten vakava juttu. Tähän asiaan olisi syytä saada selvyys, koska kouluissakin paljon tulostellaan papereita jotka sitten päätyy kierrätykseen.

Minna Laitinen

Juuri näin. Täällä saa kristittyjä pilkata mennen tullen miten vain, ja heidän pyhiä arvojaan vaaditaan oikein poliisiin turvautuen pois pyyhittäviksi sanavarastosta kunnon Orwellilaiseen tyyliin. Vaan auta armias, jos joku sanoo jotain negatiivista islamista, niin vähintään sakkomaksu siitä voudin kirstuun kilahtaa. Melkein jo luvataan sielun taivaaseen vilahtamistakin, jos älyää olla sitä ainoaa oikeaa mieltä, tai ainakin on ihan hiljaa, eikä ääneen lausu kiellettyjä sanoja.

Richard Jarnefelt

Tyttö-parka, mutta Pekka osuu oikeaan, paitsi että meillä ollaan ei ainoastaan samanlaisia vaan vielä pimeämpiä.

Meillä on pian olemassa myös ajatusrikos, eli jos edes ajattelet vastoin hallituksen politiikan keskeisiä arvoja kuten globalisaation ja maahanmuuton ihanuutta, joudut linnaan.

Paavo Ronkainen

Aivan hirvittävää, että joutuu vankilaan jos kritisoi jotain mihin ei usko (esim Jumala). Se on yksinkertaisesti väärin ja on merkittävä sananvapautta, sekä uskonnon- ja omatunnonvapautta rajoittava laki. Uskonnot on ok henkilötasolla, jokaisen omana asianaan, mutta valtiotasolla ne ovat (useimmiten) haitaksi yrittäessään pakottaa kaikki samaan uskontoon.

Pekka Tuovinen

Olenko ainoa, jonka mielestä on outoa että 11-vuotias kehitysvammainen tyttö kantaa muslimimaassa läpinäkyvässä(?) roskapussissa revittyjä koraanin sivuja kadulla??? Varsinkin jos on kristitty niin a) mistä koraani on peräisin, b) miksi se on revitty c) miksi lapsi kantaa sitä kadulla läpinäkyvässä muovipussissa.

Kuulostaa järjestetyltä kansan kiihottamiselta. Pakistanhan kuuluu samaa ryhmään kuin Iran ja Syyria.

Toisaalta onhan se uskomattoman naurettavaa jos raivostuu tuollaisesta ja suoraan sanottuna jälkeenjääneitä taitaa olla nämä muslimit ja ymmärrän täysin jos näitä tahdotaan hallita valloittamalla muslimimaat sotilaallisesti.

Paavo Ronkainen

"Olenko ainoa, jonka mielestä on outoa että 11-vuotias kehitysvammainen tyttö kantaa muslimimaassa läpinäkyvässä(?) roskapussissa revittyjä koraanin sivuja kadulla??? Varsinkin jos on kristitty niin a) mistä koraani on peräisin, b) miksi se on revitty c) miksi lapsi kantaa sitä kadulla läpinäkyvässä muovipussissa.

Kuulostaa järjestetyltä kansan kiihottamiselta. Pakistanhan kuuluu samaa ryhmään kuin Iran ja Syyria."
>No, jos meidän laeilla arvioidaan niin minusta se on jokaisen oma asia. Toki tuo voi olla rajoilla, varsinkin silloin kiihottamista mikäli sitä oikein esittelee. Mutta luulen ettei tarvitse paljoa vilahtaa niin tuolla jo ollaan nyrkit tanassa...? Ilmapiiri saattaa muutenkin olla jännittynyt ja kun tässä on uskonnot muutenkin "pääosissa", vaikka uusia uskonsotia ei missään tapauksessa tarvittaisi ja entisetkin pitäisi jo päättää aselepoon.

"Toisaalta onhan se uskomattoman naurettavaa jos raivostuu tuollaisesta ja suoraan sanottuna jälkeenjääneitä taitaa olla nämä muslimit ja ymmärrän täysin jos näitä tahdotaan hallita valloittamalla muslimimaat sotilaallisesti."
>Nimenomaan, se on naurettavaa raivostua tuosta, mutta heille se ei ole naurun asia vaan kuolemanvakavaa. Sivistystä siellä tavittaisiin. Tuntuu monesti olevan, että meidän jotka emme usko siihen uskontoon pitäisi jotenkin noudattaa sen uskonnon sääntöjä, se on naurettavinta: en tarkoita että pitäisi (joillekkin) pyhiä kirjoja tuhota, mutta jos sen kirjan sanomaan ei usko niin silloin sitä saa itse käsitellä kuin mitä tahansa kirjaa.

Risto Jääskeläinen

Joskus Pakistanissa on alkanut mellakat siitä, että lukutaidoton muslimi on nähnyt kristityn kodin jonain koristeena tekstiä sisältäviä paperinpaloja. "Koraania häpäistään" on sen jälkeen vaikeasti kumottava syytös, varsinkin jos koti poltetaan.

Nytkään en olisi edes varma, että onko paperinpalat olleet Koraanin sivuja, mutta järjestetty kiihotus on hyvinkin uskottava alkuoletus.

Jouni Minkkinen

Jep, sairasta ja jos meilläkin jahdataan "poliittisestikorrekteja-ajatusrikollisia" niin kyllä muualakin osataan. Just luin kuinka jenkkirepublikaaniedustajaa tutkii FBI niinkin suuresta rikoksesta muin munasillaan uinnista Genesaretin järvessä. Siis siinä johon Jesse ei aikoinaan edes kastanut jalkojaan vaan köpötteli siinä lainehelta toiselle... Toisaalta, jos tuo munasillaan uinti on kovin yleistä juuri tuossa järvessä, niin en ihmette ettei Jesse varpaitaan enempää halunnut liottaa vedessä.

Markku Ollikainen

Islam haluaa olla maailmanuskonto numero yksi. Se ei voi sietää mahdollisuutta olla kakkonen. Tätä ajattelua kuvastaa myös sen uskontunnustus "meidän jumalamme on suurin". Tämä tietysti tarkoittaa, että toisten jumalat ovat pienempiä, kannattajat vähempiarvoisia. Jossakin päin kristityt eivät saaneet edes nousta kamelin selkään, ettei vain kävisi niin, että muslimi olisi kristittyä alempana...

Islamilaisissa maissa kristittyjä vainotaan raaasti. Jumalanpilkkasyytöksiä keitetään kokoon joskus hyvinkin tarkoitushakuisista syistä. Muutama vuosi sitten Pakistanissa tapahtunut kristityn liikkeen liiallinen menestyminen, siitä seuraava naapuruston islamilaisten kateus aiheuttivat ongelman. Kun kristitty ei suostunut hyvällä luopumaan liikkeestään, häntä vastaan kehitettiin jumalanpilkkasyyte. Tämä johti tietysti islamilaisen hallinnon toimenpiteisiin, joiden tuloksen arvaa. Uskonnollisen järjestelmän paikallisen enemmistön painostuksen takia kristitty tuomitaan ja liike joutuu sitä halunneen haltuun. Näinkin voi hoitaa kilpailijoita pois markkinoilta.
Vastaavia tarinoita voi lukea kestona esimerkiksi http://www.persecution.net/pk-2010-07-15.htm -sivustolta.

Tämä juontaa juurensa islamin alkuvaiheista. Rooman valtakunnan itäosat olivat aikanaan kristillisen kirkon kukoistavinta aluetta. Islamin synnyttyä sen kilpailuhenki näyttäytyi miekkalähetyksenä. Tämä ei ollut vain sanallista miekkailua. Väkivalta korvasi sisältöä.
Uusia alueita vallattaessakävi usein niin, että miehet tapettiin, naiset ja lapset myytiin orjiksi, kirkot ja raamatut poltettiin. Islam halusi olla millä tahansa tavalla uskonto numero yksi. Alueen kristillinen kirkko koki lähes täystuhon.

Tämä sama näkyy islamilaisten suhtautumisena myös Israeliin, toisen uskonnon valtioon lähellä islamin ydinalueita. Israel, pääosin juutalaisista koostuva valtio koetaan islamin häpeänä, koska islam ei ole siellä uskonto numero yksi, ehdoton hallitsija, vaan yksi muiden joukossa.
Lisää tuon alueen eri kielisistä kannanotoista myös uskontoasioissa voi lukea esimerkiksi http://www.memri.org/ -sivustolta.

Pitemmän ajan tavoitteena on tietysti pääseminen ykköseksi koko maailmassa, jos ei perinteisen miekkalähetyksen, nykyään terrorin niin edes väestönkasvun tietä. Jossakin todettiin islamilaisten syntyvyyden olevan Euroopassa jopa 8,1. Se ylittää huimasti muiden kansanosien syntyvyyden.
Kisa ykkösasemasta uskontona siis jatkuu kaikkialla maailmassa paikallisten mahdollisuuksien rajoissa.

Osmo Marttila

Miekan varjossa täytyy olla epätoivoista ja pelottavaa kun täytyy terrorisoida jopa kehitysvammaisia lapsia. Todella miehekästä ja rohkeaa. Olisinpa minäkin tuollainen urho halaten pääseväni paratiisiin pedofiiliksi lapsineitsyeiden pariin.

Todella sairasta, mitä kaikkea henkisesti tasapainottomat ihmiset edelleenkin tekevät uskonnon varjolla. Inkvisitiosta, polttomurhineen, olemme päässeet aika hyvin eroon.

Tero Siltanen

Ihmiset eivät tajua että meitä usutetaan toistemme kimppuun mitä mielikuvitteisimmin. Oli se sitten uskonto, ihonväri tai mikä vain. Eliitti haluaa että tappelemme keskenämme ettemme liittoutuisi ja korjaisi mailman ongelmia. Eli hoitelisimme heidät. Mitä enemmän tappelemme keskenämme sitä huonommin näemme mitä mailmassa todella tapahtuu. Keskustelkaa toistenne kanssa ja noustaan ylös tästä suosta mihin meitä yritetään koko ajan syvemmälle painaa. Jos joku pilkkaa esim jumalaa siitä vaan. Ainoa vaan että hieman miettii missä ettei esim kirkkoon mene sitä kuuluttamaan. Jokaisella on vapaus omiin mielenpiteisiinsä ja voi palvoa vaikka saatanaa niin halutessaan kunhan ei aiheuta muille kärsimystä.

Arto Jaaskelainen

Olisi hyvä jos EU sopivan korkealta taholta jollakin tavalla ottaisi seurantaan kristityn vähemmistön turvallisuuden sellaisissa muslimimaissa missä uhkaavia tilanteita on syntynyt ja osoittaa tiedusteluilla maan hallitukselle että asioita seurataan ja kristittyjen turvallisuuteen tulee kiinnittää huomiota.
En tiedä missä määrin tuota on jo järjestetty jos on.
Paljon on myös kiinni kunkin maan hallituksen halusta ja toimeliaisuudesta rauhoittaa asioita ja levittää suvaitsevaisuutta. Saudi Arabiassa on hallituksen lehti julkaissut uskonnollisen opettajan artikkeleita ja elämänohjeita muslimeille joissa kehotetaan kohtelemaan hyvin kaikkia kristittyjä. Muista maista en tiedä eikä ole omakohtaista havaintoa.