Lauantai 10.12.2016

Ecuador ja Assange saivat Etelä-Amerikan tuen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2012 09:09
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Julian Assange puhui sunnuntaina yleisölle Ecuadorin suurlähetystön parvekkeelta Lontoossa.
|

Etelä-Amerikan maiden ulkoministerit tukevat Ecuadorin päätöstä myöntää Wikileaksin perustajalle Julian Assangelle turvapaikka. Asiasta kertoo BBC.

Etelä-Amerikan valtioiden unionin hyväksymässä lausumassa Etelä-Amerikan maat ilmoittavat tukevansa Ecuadoria sen Lontoon-lähetystön ollessa ”uhan alla”. Iso-Britannia on ilmoittanut joutuvansa mahdollisesti tunkeutumaan Ecuadorin lähetystöön, koska Assange pakoilee siellä brittiviranomaisia. Assange on määrä lähettää Ruotsiin vastaamaan seksuaalirikossyytteisiin.

Assange puhui sunnuntaina yleisölle lähetystön ikkunasta. Hän vaati Yhdysvaltoja lopettamaan Wikileaksin ”vainoamisen”. Muun muassa Ecuadorin presidentti Rafael Correa on väittänyt, että Assange olisi valmis lähtemään Ruotsiin, mikäli hän saa vakuudet siitä, ettei häntä lähetetä Ruotsista kolmanteen maahan eli Yhdysvaltoihin.

Assangen tukijat uskovat, että Yhdysvalloissa Assangea odottaisi vähintään pitkä vankeus, kenties jopa kuolemantuomio.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tommi Nieminen

Kummaksi on mennyt maailman meno, jos vielä parikymmentä vuotta sitten väkivaltaisista diktatuureistaan kärsinyt Etelä-Amerikka on nykyään sananvapauden ja ihmisoikeuksien viimeinen linnake.

Alexius Manfelt

Toivottavsti Equadormyöntää Assangelle tädet diplomaattioikeudet. Miten pääsisivät käsiksi sitten kaveriin? Toivottavasti ei mitenkään. Ja kaikki me tiedämme niin Britannian kuin USAn ja Ruotsinkin mädännäisyyden.,