Perjantai 21.10.2016

Järkyttävä rangaistus – Juhlijat menettivät päänsä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.8.2012 19:08
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Taleban-kapinalliset ovat surmanneet 17 siviiliä Helmandin provinssissa Afganistanissa, BBC kertoo.

15 miehen ja 2 naisen ruumiit löydettiin maanantaiaamuna tien vierestä Musa Qalan alueella. Heidän kaulansa oli katkaistu tai kurkkunsa viilletty auki.

Paikallisten viranomaisten mukaan Taleban surmasi ihmiset rangaistuksena osallistumisesta miesten ja naisten yhteisiin juhliin, joissa tanssittiin ja kuunneltiin musiikkia, France24 kertoo.

BBC:n mukaan Taleban ei hyväksy miesten ja naisten sosiaalista kanssakäymistä.

The Guardianin mukaan tapahtumien syy ei ole vielä varmistunut ja siitä on tällä hetkellä ainakin kolme eri versiota.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Richard Jarnefelt

Islam ei opeta tuollaista, talebaneilla on ihan oma moraalioppinsa ja rangaistusasteikkonsa. Järkyttävän typerää toimintaa, millä he saavat koko Afganistanin kansan lopulta vihaamaan itseään.

Osmo Marttila

Eläimellistä täysin riippumatta siitä millä idioottimaisella verukkeella (uskonto, politiikka, valta, ...) tällaista tehdään edelleen.

Sääli ettei ole ajatuksella tarttuvaa Ebolaa tms joka tappaisi talebanit yms elukat sukupuuttoon.

Lauri Furtato

Yksi keski-ikäinen afgaani tuttu kertoi, kuinka hänen nuoruudessaan naiset kulkivat hameissa, eikä mitään huivipakkoa tunnettu. Niin ne ajat muuttuu kulttuurista riippumatta.

Markku Ollikainen

Islamin opetuksiin kannattaa tutustua ajoissa ennen Sharia-lain voimaan astumista. Kun islamilainen enemmistö pääsee valtaan ja voi määrätä yhteiskunnan suunnan, honeymoon on ohi. Sanotaan, että tavallinen kansa on tavallista niin kauan, kun ei ole koraanikouluja. Sitten, kun miekkälähetyksen juuret alkavat löytyä alkaa tapahtumaan.
Mm. Iranin ayatollah(shiia-islamin johtajia)-johtoinen kansa on kokenut kovia. Elämä ei ole ollutkaan ihanaa islamilaisen johdon alaisuudessa. Näyttää siltä, että kohta päästään kokemaan vielä hurjeempaa kyytiä, kun ydinase valmistuu.

Monet asiat ovat myös alueiden kulttuurisidonnaisia juttuja. Kokonaispaketti on huono, minkä voi päätellä myös päivittäisistä uutisotsikoista.
Nyt nähty uutinen on kuitenkin vain jäävuoren huippu. Tavallista elämää haluavat ihmiset ovat tiukalla. Kuolemantuomiokin on herkässä. Kuinka monta on menettänyt elämänsä, hävinnyt olemasta median siitä koskaan tietämättä?

Euroopassa muodissa ollutta/ vielä joillekin muodissa olevaa monikulttuurisuutta olisi kannattanut käydä katsomassa ensin asianomaisissa maissa ja vasta sitten tuoda "rikastuttamaan" yhteistä elämää.

Veikko Vitikainen

Taleban-järjestö on järjestäytynyt rikollisjärjestö, sillä ei ole mitään tekemistä minkään uskonnon kanssa. Tuo järjestö on Afganistanin oloihin sovellettu "Afganistanin mafia".
Mistään uskonnosta ei ole kysymys.