Tiistai 24.10.2017

Järkyttävä rangaistus – Juhlijat menettivät päänsä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.8.2012 19:08
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Taleban-kapinalliset ovat surmanneet 17 siviiliä Helmandin provinssissa Afganistanissa, BBC kertoo.

15 miehen ja 2 naisen ruumiit löydettiin maanantaiaamuna tien vierestä Musa Qalan alueella. Heidän kaulansa oli katkaistu tai kurkkunsa viilletty auki.

Paikallisten viranomaisten mukaan Taleban surmasi ihmiset rangaistuksena osallistumisesta miesten ja naisten yhteisiin juhliin, joissa tanssittiin ja kuunneltiin musiikkia, France24 kertoo.

BBC:n mukaan Taleban ei hyväksy miesten ja naisten sosiaalista kanssakäymistä.

The Guardianin mukaan tapahtumien syy ei ole vielä varmistunut ja siitä on tällä hetkellä ainakin kolme eri versiota.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Osmo Marttila

Eläimellistä täysin riippumatta siitä millä idioottimaisella verukkeella (uskonto, politiikka, valta, ...) tällaista tehdään edelleen.

Sääli ettei ole ajatuksella tarttuvaa Ebolaa tms joka tappaisi talebanit yms elukat sukupuuttoon.

Markku Ollikainen

Islamin opetuksiin kannattaa tutustua ajoissa ennen Sharia-lain voimaan astumista. Kun islamilainen enemmistö pääsee valtaan ja voi määrätä yhteiskunnan suunnan, honeymoon on ohi. Sanotaan, että tavallinen kansa on tavallista niin kauan, kun ei ole koraanikouluja. Sitten, kun miekkälähetyksen juuret alkavat löytyä alkaa tapahtumaan.
Mm. Iranin ayatollah(shiia-islamin johtajia)-johtoinen kansa on kokenut kovia. Elämä ei ole ollutkaan ihanaa islamilaisen johdon alaisuudessa. Näyttää siltä, että kohta päästään kokemaan vielä hurjeempaa kyytiä, kun ydinase valmistuu.

Monet asiat ovat myös alueiden kulttuurisidonnaisia juttuja. Kokonaispaketti on huono, minkä voi päätellä myös päivittäisistä uutisotsikoista.
Nyt nähty uutinen on kuitenkin vain jäävuoren huippu. Tavallista elämää haluavat ihmiset ovat tiukalla. Kuolemantuomiokin on herkässä. Kuinka monta on menettänyt elämänsä, hävinnyt olemasta median siitä koskaan tietämättä?

Euroopassa muodissa ollutta/ vielä joillekin muodissa olevaa monikulttuurisuutta olisi kannattanut käydä katsomassa ensin asianomaisissa maissa ja vasta sitten tuoda "rikastuttamaan" yhteistä elämää.