Sunnuntai 19.11.2017

Maailman rikkain nainen raivostuttaa: ”Afrikassa tehdään töitä 2 dollarilla/päivä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.9.2012 07:40
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Gina Rinehart kohahdutti jälleen.

Maailman rikkain nainen, kaivospamppu Gina Rinehart on jälleen kohahduttanut Australiassa vaatimalla maahan palkanalennuksia. Asiasta kertoo BBC.

Rinehart totesi julkisessa puheessaan, että Australian pitäisi seurata Afrikan mallia.

–Afrikkalaiset haluavat tehdä töitä, ja siellä työläiset ovat valmiita tekemään töitä alle kahdella dollarilla päivässä. Tällaiset tilastot saavat minut huolestumaan tämän maan tulevaisuudesta, Rinehart sanoi.

Gina Rinehartin on laskettu tienaavan noin 600 Australian dollaria sekunnissa (hieman alle 500 euroa). Pääministeri Julia Gillard ei juurikaan antanut painoarvoa miljardöörin puheille.

–Ei ole Australian tapa heittää ihmisille yhtä kultakolikkoa ja pyytää heitä tekemään päivän töitä, Gillard sanoi.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Toni Riikonen

Niin, ehkä Gina saisi koko Australian sisäisen markkinan reagoimaan järjettömään palkkaheittoonsa. Ehkä leipä maksaisi sen jälkeen 15 centtiä kaupassa? Australiassa on kuulemma suurinpiirtein samanlainen hintataso kuin Euroopassa. Kuvitelkaapa omalle kohdalle, tekisitkö töitä, jossa tuntipalkka olisi 1,5 euroa tunnissa? Entä mitä sillä saisi ostettua?

Ei sillä, Gina olisi varmasti hyvinkin iloinen tästä. Miljardeja kun ei ole koskaan liikaa.

Paavo Ronkainen

Ehkäpä Gina Rinehartin olisi aiheellista mennä muutamaksi kuukaudeksi Afrikkaan työntekijöiden mukaan kokeilemaan, mitä on elää kahden dollarin päiväpalkalla. Voiko Gina olla tosissaan, entä jos on: onko hänen todellisuudentajunsa näin irrallaan kaikken rahallisen vaurauden myötä?

En voisi vaatia työläisille palkanalennuksia, kun "suurilla pampuilla" on heihin nähden moninkertaiset palkat: palkkakuilua ei siis saa kasvattaa, vaan sitä pitää kaventaa, sillä jokainen työläinenkin on tärkeä ja arvokas - he tekevät ne tavarat joita nämä isot pamput toisilleen kauppaavat. On jo tärkeä tunnustaa jokaisen työntekijän arvo ja omistautuneisuus, eikä vain ylimmän johdon.

Jarkko Hietala

Minulle on oikeastaan sama vaikka palkat olisivat suomessakin keskimäärin vaikka 2 euroa päivässä kunhan samalla tiputetaan asumis- ja ruokakustannukset samalla tasolle. Esimerkiksi kuukauden vuokra korkeintaan 7-8 euroon kuukaudessa ja kassillisen ruokaa saa kaupasta vaikka 20 sentillä ja niin edespäin.

Siihen ei tietenkään voi suostua, että palkansaajat leikkaavat elintasoaan, mutta kaikki muut pistävät erotuksen taskuunsa pitämällä ruuan hinnan ja asumiskustannukset ennallaan.

Tommi Nieminen

Maailmanlaajuinen luokkasota on selvästi alkamassa. Toisaalla kreikkalaisia vaaditaan luopumaan kaikista sosiaalituista ja siirtymään kuusipäiväiseen työviikkoon, toisaalla miljonääri vaatii tyytymään palkkaan, joka ei riittäisi edes raskaissa töissä kuluvaan ruokaan.

Kunpa vain suomalaiset tajuaisivat tarkastella Kreikka-vihaansa rationaalisesti ja asettuisivat tuessaan pikemmin Kreikan kuin kansainvälisen rahan puolelle.

Arsi Saarijärvi

Ei mitään uutta taivaan alla. Joku vanha kirja kertoelee näin...
SL 22:7; Rikas hallitsee köyhiä ja velallinen joutuu velkojan orjaksi.
SL 18:23; Köyhä puhuu pyydellen, mutta rikas vastaa tylysti.
SL 28:11; Rikas mies on omissa silmissään viisas, mutta ymmärtäväinen köyhä ottaa hänestä selvän.

Timo Härtsi

Kannattaa muuten tsekata uus leffa Cosmopolis, kertoo todellisuudentajun kadottaneista rikkaista ja kun mikään ei tunnu enää miltään. Poimin jutusta kohdan joka on aika osuva:

”Hän on kuin ne nuoret bisnesnerot ja sijoituspankkiirit, jotka aiheuttivat vuoden 2008 pankkikriisin. Näillä tyypeillä ei ole kosketusta ihmisten elämään. He liikuttavat järjettömän suuria summia ja luulevat luovansa jotain suurta, antavansa jotain maailmalle. Ei. He eivät luo mitään.”

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/david-cronenberg-ja-cosmopolis...

Ja ihan oikeasti todellisuudentajunsa voi kadottaa, tämänkaltaiset lausunnot ovat ainakin minulle merkki siitä, että ei enää ole kosketuspintaa ns.tavallisten ihmisten elämään.

Osmo Marttila

Vakavasti otettavaa tämä on, koska kyse ei ole virheestä, sattumasta, yksittäistapauksesta tms. Vaan kyse on tarkkaan harkitusta 'selkeästä' ajattelutavasta, johon törmäämme useissa paikoissa, olosuhteissa, kulttuureissa ja maissa.

Tätä tarpeettomien ihmisten massojen hallintaa ovat soveltaneet mm. stalinistit Neuvostoliitossa, kommunistit Kiinassa, fasistit 30-luvun Saksassa ja se on selvästi nousussa ainakin poliisivaltiossa Yhdysvalloissa.

Kuvaan kuuluu että on ikäänkuin oikein ja oikeudenmukaista että pienelle eliitille keskittyy kaikki ja suurelle kansalaisten massalle ei anneta mitään. Tämä on selvää orjuuttamista.

Mielestäni tällaista täysimittaista rappiota, degeneratiota on vastustettava kaikin keinoin. Tarvittaessa vaikka aseellisen sodan - kuten Yhdysvalloissa parisataa vuotta sitten sikäläisen sisällissodassa orjuutta kannattaneet Etelävaltiot voittanut Pohjoisvaltiot menestyksekkäästi teki.

Rainer Öhman

Löysin Lapista 3 hyvää esiintymää. Kahdesta niistä lähetin näytteet GTK:n Rovaniemen yksikölle, jonka mukaan näyttteissä oli 0% metalleja. Itse sulatin samoista näytteistä näkyvillä ollutta kultaa, jonka pitoisuus kivinäytteessä oli peräti 6,5%.
Kahteen kohteenseen GTK teki omat valtauksensa, toisen Juomasuolle Posiolla.
Rikkaimman kentän ostin itselleni, GTK teki sen alapuolelta 4 km^2 valtauksen.
Ongelma lienee siinä, ettei GTK:lla Talvitien jälkeen ole otettu kantaa johdossa rehellisyysvaatimuksiin, vaan malmioita on myyty pilkkahintaan, kuten Suurkuusikko. jossa GTK:n pässimäiset, lineaariset mallit arvoivat alueen kultapitoisuuden 200 kertaa pienemmäksi, mitä se todellisuudessa oli, Ruotsalainen Riddarhydan on mahdollisesti hyvittänyt eräitä GTK:n tahoja Sveitsiin perustetuille tileille ?

Rainer Öhman, matemaattista mallinnusta, 050-5902071