Lauantai 19.1.2019

Yhdysvallat varuillaan - ”Väkivaltaisuudet voivat levitä tänään”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.9.2012 07:53
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Mielenosoittajat hyökkäsivät Yhdysvaltain suurlähetystöön Jemenissä.

Uutispalvelu CNN:n mukaan yhdysvaltalaisviranomaiset varoittavat, että maan ulkomaanedustustoihin kohdistuneet väkivaltaisuudet voivat levitä tänään perjantaina.

Yhdysvalloissa tehdyn, islamia vastustavan videon vuoksi väkivaltaisuuksia ja mielenosoituksia on ollut viime päivinä maan edustustojen lähellä muun muassa Libyassa, Egyptissä ja Jemenissä. Sitä mukaa kun mellakat leviävät, leviää myös videon saama huomio.

CNN:n haastatteleman yhdysvaltalaissenaattorin mukaan elokuvaa vastustavat mielenilmaukset ovat nyt levinneet 11 maahan. Tällä hetkellä Yhdysvaltain mahdollisesti suurin pelko on, että levottomuudet leviävät Afganistaniin, jossa ne voisivat aiheuttaa laajan kaaoksen. Sekä Yhdysvaltain presidentti Barack Obama että Afganistanin presidentti Hamid Karzai ovat vedonneet, että ihmiset pysyisivät rauhallisina.

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton on tuominnut islaminvastaisen lyhytelokuvan, jonka herättämissä mielenosoituksissa on kuollut muun muassa Yhdysvaltain Libyan suurlähettiläs.

Clintonin mukaan elokuva on ”vastenmielinen ja tuomittava” yritys loukata uskovien tunteita. Samaan hengenvetoon Clinton kuitenkin totesi, että Yhdysvallat ei koskaan ala rajoittaa kansalaistensa sananvapautta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Yhdysvaltojen suurlähettilään lynkkauksella ja kolmen muun diplomaatin murhilla tehtiin ”karhunpalvelus” Syyriassa taisteleville kapinallisille. Länsimaat tulevat tuskin puuttumaan Syyrian tapahtumiin ellei Syyrian valtaapitävät tule käyttämään joukkotuhoaseita omaa kansaansa vastaan.

Totuus on se, että arabimaita ei hallita demokratialla, vaan diktatuurilla. Historia on osoittanut sen moneen kertaan. ”Arabikeväästä” on tullut nyt ”arabisyksy”.