Perjantai 18.1.2019

Homopareille adoptio-oikeus Tanskassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.3.2009 07:12
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Copacabana, Rio de Janeiro, Brazil.

Tanskan parlamentti päätti tiistai-iltana antaa samaa sukupuolta oleville pareille adoptio-oikeuden. Lain puolesta äänesti 63 edustajaa ja vastusti 52.

Homot ja lesbot ovat voineet adoptoida kumppaninsa lapsen Tanskassa vuodesta 1999 lähtien, mutta nyt he saavat samat oikeudet kuin heterotkin.

Oikeusministeri Brian Mikkelsen sanoi, että mies- ja naisparien on edelleen vaikea adoptoida lasta ulkomailta, koska monet maat eivät hyväksy vielä homoja ja lesboja vanhemmiksi. Lain puolustajien mukaan asenteet ovat muuttumassa suvaitsevaisemmiksi muun muassa Etelä-Afrikassa.

Ruotsissa mies- ja naisparit saivat adoptio-oikeuden vuonna 2003. Suomessa valmistellaan lainsäädäntöä perheiden sisäisestä adoptiosta.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Paavo Saariranta

Adoptio-oikeuden antaminen ei kuulu enää pelkästään ”subjektiivisiin” oikeuksiin, nyt kyseessä on jo kolmannen osapuolen, lapsen, oikeudet. Tämä on periaatteellisesti paljon suurempi päätös, kuin parisuhteen rekisteröimisen salliminen.

Historia osoittaa, että kun kansakunta on rappiossaan tullut kehityksensä päähän, ulkopuolelta tulee voimakkaampi, ei siis välttämättä ”sivistyneempi” sivilisaatio, joka kukistaa edellisen. Uskon, että Islam valitettavasti on se voima, joka antaa armonlaukauksen rappeutuvalle, jälkikristilliselle länsimaalaisuudelle.

Mikko N.

"asenteet ovat muuttumassa suvaitsevaisemmiksi muun muassa Etelä-Afrikassa"

-Eikös tässä taannoin uutisoitu E-Afrikan tilanteesta, jossa lesboutta parannetaan raiskauksilla?