Keskiviikko 22.5.2019

Uutinen Suomessa myytävästä aarteesta leviää maailmalla

Luotu: 
30.3.2009 14:36
  • Kuva: Bukowski
    Kuva
    Venäjän tsaariperheelle kuulunutta kalustoa kaupataan Bukowskin huutokaupassa.

Uutinen Suomessa kaupattavasta Venäjän tsaariperheelle kuuluneesta arvokalustosta leviää maailmalla. Uutistoimisto Reuters on tehnyt harvinaisesta kalustosta videojutun.

11-osainen kalusto on peräisin Pietarin Talvipalatsista, Venäjän keisarinnan Aleksandra Fjodorovnan yksityisen puolen Hopeisesta salongista. Hopeoidun kaluston on valmistanut N.F. Svirskyn puusepänverstas vuonna 1894.Kalustoon on kuulunut 15 osaa, joista neljä on yhä kateissa.

Löydön jälkeen lähes kaikki Talvipalatsin huonekalut on paikallistettu. Kalusteet katosivat maailmalle, kun bolševikit myivät Talvipalatsin aarteita noustuaan valtaan ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

Kalusto myydään Bukowskin keväthuutokaupassa toukokuussa. Venäläiset ovat kiinnostuneita saamaan kaluston takaisin Pietarin Talvipalatsiin, mutta huutokaupassa vain raha ratkaisee.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mike Smith

Toivotaan että lähtee johonkin ulkomaille siis ei tuohon itänaapuriin vaan jenkkeihin tai johonkin vaan..

Olisi opetus kun eivät ole luovuttaneet suomen omaisuutta mikä 2 maailmansodan aikana katosi venäjälle ja joka myöhemmin löydettiin niin eipä sitä tänne koskaan saatu kuin näytille.

Voisi uusi omistaja sitten vuokrata kyseistä kalustoa EHKÄ venäläisille kovaan rahaan tai siis niin mä ainkin tekisin.

Vieras

Eikö Suomen valtio voisi hyvien ja yhä syvenevien naapurisuhteiden merkeissä ostaa ko kalusteet. Matti Vanhanen voisi lahjoittaa ne Pietarin Eremitaasiin , kun hän vierailee Venäjällä kolmannen pääministerikauden alussa ah niin tyylikkään Sirkkansa kanssa.

hipsuhiiri

Eikun vaihdetaan silleen, että Pietari lupaa ja pyhästi vannoo maksavansa Pietariin rakenteilla olevien suomalaisyritysten saniteetti- etc tilat ja putket ja saa vastineeksi Talvipalatsin kalusteet. Nythän Pietarin pormestari ilmoitti EI MAKSAVANSA ulkomaisten yritysten menoja ihan presidentti Halosen läsnäolessa.