Maanantai 17.6.2019

Aamu-tv:n keskustelusta kansainvälinen kohu – kirje suurlähettiläälle

Luotu: 
1.12.2012 11:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Pertti Salolainen, kok.
|

Kansainvälinen, juutalaisten oikeuksia puolustava ja natsirikollisia metsästävä, Simon Wiesenthal -järjestö vaatii Suomea sanoutumaan irti kansanedustaja Pertti Salolaisen (kok.) eilen Ylen Aamu-tv:ssä esittämästä lausunnosta.

Salolainen totesi Israelin ja Palestiinan välistä konfliktia käsittelevässä keskustelussa, että Yhdysvaltojen on ollut vaikea ottaa neutraalia kantaa maan vaikutusvaltaisen juutalaisvähemmistön vuoksi.

– Yhdysvaltain hallinto ei ole oikein uskaltanut lähteä sisäpoliittisista syistä tekemään lähteä riittävästi tämän asian kanssa. Tämä on surkea totuus, mikä Yhdysvaltojen politiikassa on, Salolainen totesi.

Simon Wiesenthal -keskuksen yhteskuntasuhteista vastaava johtaja Mark Weitzman on tapauksen johdosta lähestynyt kirjeitse Suomen Yhdysvaltain suurlähettilästä Ritva Koukku-Rondea.

Järjestön mukaan Salolainen toistaa ”antisemiittistä uutisankkaa, jonka mukaan juutalaisten ilkeä salaliitto ohjaa mediaa ja Yhdysvaltain hallitusta”. Weitzman kehottaa Suomen hallitusta erottamaan Salolainen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan tehtävistä sekä muista virallisista tehtävistä.

Asiasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Vaarala

Osoittaako järjestö kannanotollaan juuri sen toiminnan jonka kannanotollaan pyrkii kieltämään

Nyt Simon Wiesenthal-järjestö notkahti aika alas vaatiessaan erottamaan Salolaisen kaikista tehtävistään hänen lausuntonsa vuoksi vaikutusvaltaisen juutalaisvähemmistön vaikutuksesta Yhdysvaltain mahdollisuuksiin toimia Palestiinan kysymyksen suhteen.

Sehän on demokraattisen keskustelun vapauden rajoittamista - ja pyrittäessä erotettamaan myös epämiellyttävät keskustelijat se on myös suoraa avointa poliittista valtaa.

Ja puuttumista Suomen demokratiaan - Salolainen on kuitenkin valittu vuodesta toiseen eduskuntaan huomattavalla äänimäärällä - joten hänellä on demokraattinen oikeus olla politiikassa - tykättiin hänen mielipiteistään tai ei.

Herää kysymys - onko järjestön lausunto osoitus siitä että se toimii juuri noin Yhdysvalloissa - ja luulee että sama toimisi Suomessa.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittäjä
Alanya, Turkki

Juhani Klaus

Totuudenpuhujista ei yleensäkään pidetä,suoraselkäistä puhetta Salolaiselta joka on kokenut politiikko,nostan hattua hänen kommentistaan.Katsoin itsekin ohjelman ja yllätyin että kerrankin on ihminen joka puhuu asiat suoraan ja vielä poliittinen henkilö!

Reino Savola

US:n juutalaiset ovat täysivaltaisia kansalaisia rodustaan huolimatta. Se, että heidän kykyjään käytetään US:ssa, on kaiken järjen mukaan positiivinen asia. Onhan tunnettua, että Nobelin palkintojen saajista suurin prosenttiosuus on annettu juutalaisille. Keksintöjen patentoinnissa juutalaiset ovat johtavassa asemassa.

Otetaan vastaan älykkyys ja tietotaito, jota on tarjolla juutalaisten taholta.

Ceterum Censeo

Eikös nosteta hattua Weitzmanille, joka sen niin hyvin sanoiksi puki. Eipä käy kiistäminen paitsi että sanat "ilkeä" ja "salaliitto" eivät sovi asiayhteyteen. Juutalaisten toiminta on avointa ja avokätistä. Parempi olisikin sanoa: "Juutalaiset ohjaavat rahan voimalla mediaa ja Yhdysvaltain hallitusta". Tosin on kovempiakin otteita käytetty. Presidentti Kennedy ei suostunut toimittamaan Israelille ydinasetta ja kävi miten kävi. L.B. Johnsson sitten jo myöntyi sitäkin nöyremmin.
Weitzmanin vahva usko maailmanvaltaan tulee esille kun hän avoimesti kehottaa Suomen hallitusta erottamaan Salolainen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan tehtävistä sekä muista virallisista tehtävistä.

Veikko Saksi

Juutalaisyhteisöt ovat kovin herkkähipiäisiä omien kärsimyksiensä ylivoimaisuudesta ja esillä pitämisen tarpeesta. On täysin selvää, että natsien holokausti ja muut rikokset pitää tuomita ja korvata.

Mutta vielä tärkeämpää on on tuomita ja korvata Leninin ja Stalinin luoman Neuvostoliiton kansanmurhat ja rikokset. Millä oikeudella ne jätettäisiin marginaaliin ja uhrit syyllistettäisiin?

Kenelläkään ei ole oikeutta "omia" itselleen uhrin osaa ja kieltää toisilta uhreilta heidän oikeuksiaan. Sen vuoksi maailmanlaajuisesti neuvostouhrien puolesta pitää nostaa ääni. Juutalaisyhteisö voisi siinä auttaa. Yhdistämällä voimavarat vanhat rikokset saadaan paremmin ja oikeudenmukaisemmin selvitettyä.

Vilho Juntunen

"Leninin ja Stalinin luoman Neuvostoliiton kansanmurhat ja rikokset."
Nekin olivat juutalaisten tekemiä rikoksia. Mitä tulee Salolaisen puheenvuoroihin
aamu-tv:ssä kerrankin olin täysin samaa mieltä hänen kanssaan. Hänen
NATO-kannanottoihinsa sen sijaan en voi yhtyä.

Antero Hilpari

"Weitzman kehottaa Suomen hallitusta erottamaan Salolainen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan tehtävistä sekä muista virallisista tehtävistä."

Jaa, että jonkun järjestön Los Angelilainen pr-johtaja märäilee mitä Eurooppalaisen demokraattisen valtion pitää tehdä. Kai meillä Suomessa kuitenkin on vielä sananvapaus? Vaaleilla valittu kansanedustajakin saanee sanoa mielipiteensä ihan ilman muinaisjärjestön lupaa.

Leila Mustanoja-Syysmeri

Kommenttiin # 5. Pekka Pihlanto on oikeassa, Yhdysvalloissa on erittäin vaikutusvaltainen juutalaislobby, jota jokaisen politiikkaan pyrkivän on kuunneltava, jos mielii päästä pitemmälle kuin paikalliseen valtuustoon. The Jewish Lobbylla on erittäin tehokas ja nopeasti reagoiva pr-koneisto, joka tarttuu välittömästi ja globaalilla tasolla mihin tahansa juutalaisia koskevaan lausuntoon, jonka voitaisiin pienimmälläkään tavalla tulkita kielteiseksi. Lausunto leimataan heti anti-semitistiseksi. Tästä case Salolainen on erinomainen esimerkki. Osa amerikanjuutalaisista tukee vakaasti lobbya ja Israelia, mutta toisaalta amerikanjuutalaisten keskuudessa on myös hyvin paljon ihmisiä, jotka suhtautuvat kriittisesti Israelin toimiin ja koko lobbyyn. Minun mielestäni juutalaiset tekevät hallaa itselleen salolais -tyyppisillä yliampuvilla reaktioilla ja vähentävät siten heitä kohtaan holokaustin hirveyksien johdosta tunnettavaa sympatiaa.

Leo Ojavuo

Uskonnot ovat metafysiikkaa.
Sivistys moraali ja RAUHA kumpuaa luonnontieteelisestä tiedosta.
Uskonnnnnot parasiitti ei voi enää IHMISTÄ alistaa.
Kiitän Juutalaisia tiedemiehiä silmieni auki saamisessa ja erityskiitokset
Erwin Shrödingerille

Jahve sai niskalaukauksen ja se on Hyvä.

Mauno Matonen

Todellinen parasiitti on naturalistinen ateismi, jonka seurauksena melkein 100 miljoona ihmistä on kuollut eli kyseessä on kommunismi, joka tänä päivänä pukeutuu sosialismiin ja vihreisiin vaatteisiin. Toinen maailman sota 25 miljoonalla uhrilla oli paljon pienempi paha. Toinen suuri totalitaarinen ja hyvin paljon samanlainen järjestelmä on Islam, joka ei ole siis pelkästään uskonto koska se määrää myös (Sharia-) lain. Yhteistä näille molemmille on tietenkin myös viha juutalaisia ja kristittyjä kohtaan, vaikka silloin kuin ne ovat vähemmistönä niin viesti onkin erilainen.

Kommunismin Musta Kirja:
65 million in the People's Republic of China
20 million in the Soviet Union
2 million in Cambodia
2 million in North Korea
1.7 million in Africa
1.5 million in Afghanistan
1 million in the Communist states of Eastern Europe
1 million in Vietnam
150,000 in Latin America (mainly Cuba)
10,000 deaths "resulting from actions of the international Communist movement and Communist parties not in power."
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Book_of_Communism

Mutta kai tiesit, että Raamattu ennusti luomisen ja vedenpaisumuksen kieltämisen, eli evoluutioteoriaan uskomisen. Tämä melkein 2000 vuotta sitten tehty ennustus on siitä merkittävä, ettei tunnetun historian aikana ateismi ole ollut kovinkaan suosittu kuin juuri viimeiset 100 vuotta. Ironista kyllä, niin nämä evoluutioteoriaan uskovat luonnonvalinta napsii pois, koska ateisteilla ei juurikaan ole lapsia (< 1.5).

"Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan... Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen." - 2. Piet 3:3-6

Ateismin tulohan on nostanut rasismin aivan omalla tasolleen (http://www.icr.org/article/55/) ja ikävä kyllä monella koulusurmaajalla on ollut tämä ajatus "vahvin voittaa" joka niin ikää tulee evoluutioteoriasta, kun taas kristinuskossa "heikot pelastetaan". Tämä on myös synnyttänyt ajatuksen, että on aivan hyvä asia "nopeuttaa" evoluutiota muokkaamalla geeniperimää (http://transhumanismi.org), joka niin ikää on erittäin vaarallista leikkiä.

Eli kaiken kaikkiaan kyseessä ei ole mikään vaaraton oppi.

Matti Piilinen

Sisällissodan jälkeen vuonna 1939 vallan otti voittajapuolen kenraali Francisco Franco. Hän hallitsi kuolemaansa vuoteen 1975 asti diktaattorina. Hän johti äärioikeistolaista falangistihallitusta arvonimellä ”El Caudillo de España”. Demokratia palautettiin Espanjaan vasta Francon kuoltua.
Kreikka, Vuonna 1967 oikeistolainen sotilasjuntta syrjäytti kuninkaan ja demokraattisesti valitun hallituksen ja kaappasi vallan. Juntta kaatui 1974 ja 1975 Kreikasta tuli tasavalta.

Mauno Matonen

Kuulosta 1930-luvulta olevalta ajatukselta että tämä vähemmistö on kaiken pahan takana. Kyllähän sitä ollaan kokeiltu hävittää juutalaisia monta kertaa ongelmien ratkaisemiksi, mutta joka kertaa he ovat saaneet vain uuden juhlapyhän ja kyseinen sortaja on kadonnut maailman kartalta, alkaen Egyptin Faaraosta (Pääsiäinen) Natsi-Saksan Adolf Hitleriin (Itsenäisyyspäivä). Tällä kertaa koko maailma kääntyykin juutalaisia vastaan ja sitä kohtaakin sama kohtalo. Ei mene enää kauaa, niin heitä ollaan avoimesti lynkkaamassa ja syyttämässä tulevasta globaalista talousromahduksesta, joka tuo sitten uuden globaalin johtajan ja valuutan. Jerusalemista on tullut se kiistakapula ja se tulee olemaan yhä enemmän ja enemmän uutisissa. Eikö ole ihmeellistä, että nämä kaikki ovat ennustettu tuhansia vuosia sitten Raamatussa.

"Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä. Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan." - Sak. 12:2-3

Ettekai te anti-semitistit vaan käytä erehdyksessä esimerkiksi kahden juutalaismiehen tekemää Googlea? Tai ettekai te hyödynnä näiden juutalaisten tiedemiesten tekemiä läpimurtoja, sillä hehän ovat saaneet Nobelin palkintoja monin verroin enemmän keksinnöistään kuin muut kansat?

"...ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä." - 1. Moos. 12:3

Keijo Lindgren

Jos kävi faaraolle ja Hitlerille huonosti niin ei käynyt juutalaisilekaan aina hyvin kun menettivät koko valtakuntansa kunnes pakanat sen palautti.
Muista maista hävisivät vain johtajat .
Chilestä ja Kreikasta hävisivät vieläpä amerikkalaisten nimeämät kokonaiset juntat.

Reino Savola

Suomen koko Hallituksen tulisi erota pro-Palestina äänestyksen jälkeen, jossa Suomi äänesti Utvan kokouksen päätöksen mukaisesti statuksen nostoa Israelin siviilejä juuri tulittaneelle Hamasille, terroristijärjestölle ja Ramallahin lohkolle. Salolainen siirtyi samalla Erkki Tuomiojan rinnalle anti-israelilaiseksi. Sinänsä käsittämätön heitto Salolaiselta US:n suuntaan, jossa mm. 20 miljoonaa amerikkalaista kristittyä vaikuttaa US:n politiikkaan paljon enemmän kuin juutalaisväestö. Hallitus ulos ja Utvan kokoonpano uusiksi. Huomautuspostia asiasta meni Hallitukselle ryhmä-e-postina: http://www.reinosav.net/ryhma-e-postia2.htm

Taisto Leinonen

Entäs jatkuva siirtokuntavyörytys? Hieman samaan tapaan toimitaan kuin naapuri yritti Hangon ja Porkkalan avulla Suomessa 1940-luvulta lähtien.

Jos Israel edes tässä kohdin kehtaisi tunnustaa jyräämisensä ja jopa vetäytyisi laittomasti rakennetuilta alueilta, niin on aivan saletti, että uudisrakennukset ja niiden keinokastellut appelsiiniviljelmät myös palautetaan luonnontilaan.

Ashes to ashes, that's all right, kuittaisi isoveli valtameren takaa.

Erkki Häkkinen

Olen Salolaisen kanssa täsmälleen samaa mieltä. Olin alueella 16kk ja tutustuin juutalaisiin (arabien mielestä "vääräuskoiset") ja muslimeihin (juutalaisten mielestä "roskasakkia"). Täytyy todeta se että asenteissa on tietynlaista väärinymmärrystä. Ensinnäkin arabiosapuolen pitää tunnustaa Israelin valtio ja juutalaisten pitää tunnustaa Palestiinan valtio ja sen asema. Juutalaisten pitää lopettaa siirtokuntien rakentaminen ja jopa purkaa jo olemassaolevia. Juutalaisten pitää myös antaa ihmisarvo Palestiinalaisille/arabeille. Nämä toimet eivät onnistu ennenkuin USA näyttää Israelille "kaapinpaikan". Tätä USA ei tule tekemään koska USA:n taloutta pyörittää pitkälle juutalainen raha, valitettavasti.
Vanha viisaus pitää edelleen paikkansa; tunne oma arvosi mutta anna arvo myös toiselle ja metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan!
Alueella toimiessani sain aina ja kaikkialla arabiosapuolelta ystävällistä suhtautumista itseäni ja perhettäni kohtaan. Juutalaisista ei voi sanoa ihan samaa, valitettavasti.

Hannu Mononen

Salolainen totesi faktoja - silläkö perusteella hänet pitäisi erottaa luottamustehtävistään? Kylläpä Simon Wiesenthal -järjestö tällä kertaa haukkasi ns. pehmoista ja toimi varsin epäviisaasti Israelin etuja vastaan suomalaisten silmissä.

USA on vuosien ja vuosikymmenten saatossa tukenut Israelin valtiota riihikuivalla rahalla (koska mm. Israelin huipputeknologista asevoimaa ei sen omalla kansantaloudella ylläpidettäisi), juuri mainitun juutalaislobbyn ansiosta, ja toisaalta ylläpitääkseen USA:n vaikutusvaltaa Lähi-Idässä. Osaako kukaan täsmentää, millaisista summista vuosittain on kyse?

Mauri Hyhkö

Egypti on Yhdysvaltojen antaman ulkomaanavun toiseksi suurin saaja heti Israelin jälkeen ja saa vuosittain 1,3 mrd usd taloudellista apua ja 400 milj usd. Luvut löysin Suomen ulkoministeriön nettisivuilta. Israelin lukuja en löytänyt mutta lienevät suuremmat.

Mauri Hyhkö

Edustaja Salolaiselta on päässyt unohtumaan, ettei ole soveliasta arvostella halventavasti vieraan vallan hallintoa, ei ainakaan kun kyseessä on suurvalta. Tämä oli poliitikoillamme muistissa vielä neuvostoaikana. Kukaan ei koskaan arvostellut neuvostoliittoa, ei edes edustaja Salolainen. Tuleekohan nyt Tasavallan Presidentille tämän jälkeen kutsua Valkoiseen Taloon. Ainakin turvaneuvostopaikka meni Slovakiaan.

Keijo Lindgren

Järjestön mukaan Salolainen toistaa ”antisemiittistä uutisankkaa, jonka mukaan juutalaisten ilkeä salaliitto ohjaa mediaa ja Yhdysvaltain hallitusta”.

Ei olisi uskonut että järjestöllä on näin huono itsetunto tai asiassa on sittenkin perää.
Ei Salolainen näin sanonut

Reino Savola

Palestiina valtiota ei ole koskaan ollut ! Nyt kahdessa erillisessä kohteessa olevia PA-alueita, joista toinen haluaa murhata juutalaiset, eikä tunnusta sen olemassaoloa valtiona, halutaan kutsua Valtioksi. Suomi siis äänesti terroristeja samalla. Ei Uuden maan kokoiselle alueelle voi valtiota perustaa, jolla ei ole omaa infrastruktuuria, eikä varaa rakentaakaan sitä. Ulkomaiden apu esim. Gazassa menee paljolti aseisiin. Abbas, Arafatin kassanhoitaja siirsi Jasserin yksityistileille $500 miljoonaa. Rahoja isännöi Suha-leski Pariisissa...paljonko löytyisi Mahmud Abbasin tileiltä? Näiden murhaajien kanssa pitäisi alkaa elää sovussa..No mikäli nöyrtyvät pääväestön hallintaan, niin Israel on valmis. Muutoin eläköön rauhassa etnisenä ryhmänä Israelin alueilla.

lars rantanen

Voi hyvänen aika millaiset laput silmillä! Murhaajat? Kummatkohan? Israel on valmis? Mihin? On ainakin nähty että murhiin ohjuksilla, vailla mitään rajoitteita. Kirjoitus on suora kopio natsi-opeista: "mikäli nöyrtyvät (!) pääväestön (!) hallintaan (!)".
Että tallaistakin saa demokratiassa kirjoittaa

Keijo Lindgren

Jos ole ollut Palestiinan valtiota niin ei ole Israeliakaan koskaan ollut.
Alue on ollut eri hallitsijoin aluetta kuten Rooman Osmanien ja viimeksi Englanin ennen Israelin perustamista.
Englanti luovutti alueen "omastaan" kun tiesi muutenkin joutuvansa lähtemään alueelta

Eetvartti Ylähumppila

Pitää siis alkaa juutalaiseksi, niin voin vaatia vaikka koko hallituksen eroa! Sitten ei vahingossakaan luultaisi ählämien kannattajaksi, vihreäksi, tai muuten vaan islamilaiseksi salaliittolaiseksi! Siis vain kääntymällä tuohon uskoon pääsisin eroon kaikesta negatiivisesta kritiikistä. Saisin samalla passin sinne luvattuun maahan, ja olisin aina oikeassa. Tähän eivät pystyneet edes intiaanit.

lars rantanen

Salolainen on täysin oikeassa! Se "koira älähtää, johon kalikka kalahtaa".
Tuollaisella järjestöllä ei ole eikä tule olemaan minkäänlaista asiaa "kehottaa" suomalaista demokratiaa.
Sopii järjestön vain pysytellä vaikuttamassa amerikkalaisten politiikkaan.

Tuula Saskia

Jos Suomi ja sen edustajat haluavat ohjailla suurvaltojen toimia, syytä olisi tehdä se tasapuolisesti. Kyllä Salolaisen pitäisi se tietää.

Kuvitelkaapa tilanne, jossa hän tai joku muu aamu:tv:ssa antaisi Venäjälle ohjeita vaikka Georgian tilanteen hoidosta tai Kiinalle Tiibetistä.Tasapuolistako?

Ja Salolainen on entinen diplomaatti. Hänen jos kenen pitäisi tuntea se kuvio.
Harkitsematonta.

Tommi Nieminen

Olen poliittisesti aika vastakkaisella laidalla Salolaiseen nähden, mutta hänen lausuntonsa tulkitseminen antisemitistiseksi on rankka ylitulkinta. Juutalaisvähemmistöllä *on* valtavasti painoarvoa Yhdysvaltain Israelin-politiikassa. Vastaavasti latinovähemmistöllä on painoarvoa Kuuban-politiikassa. Lobbyjen luonne on tällainen: niillä on omat, kapeat kiinnostuksen kohteensa, ja ne ovat valmiit mihin tahansa saadakseen oman tahtonsa toteutumaan näiden asioiden suhteen.

Tuula Saskia

Tommi, Salolainen arvosteli Yhdysvaltoja . Kukaan ei puhunut antisemitismistä.

Kuten jo totesin, suurvaltoja on turha ärsyttää räksyttämällä asiasta, johon ei voi vaikuttaa. Varsinkin , jos kritiikki on hyvin puolueellista., kuten nyt.

Erityisen outona mielipiteitä on pidettävä ex-diplomaatiin suusta kuultuna.

Esa Damski

Voi Pertti mitä olet päästänyt suustasi! Voi Suomi sinua kun astut yhä syvemmälle Israelin vihaajien joukkoon!

On ihan oikea reaktio tuo Simon Wiesenthal -keskuksen reaktio. Minäkin ällistyin kun eilen illalla kuuntelin YLE:n radiokanavalta Salolaisen kommentteja. Tähänkö on meillä suomessa menty, mukaan tähän absurdiin näytelmään? Salolainen osoittaa kommenteillaan kuinka pihalla hän on Israelin ja ns. "palestiinalaisten" tilanteesta. Salolaisen kommentit ovat niitä samoja mantroja joita arabit hokevat ja meidänkin valtamedia toistaa papukaijan lailla ilman mitään kritiikkiä tai tutkivaa journalismia.

Hän kovasti tuohtuneena vaati Israelia neuvottelupöytään "palestiinalaisten" kanssa. Tässä on kyllä osoite ihan väärä. Ei rauhanneuvotteluita saada käyntiin painostamalla Yhdysvaltoja tai Israelia, eiväthän he ole kieltäytyneet neuvoteluista! Israelin Pääministeri Benjamin Netanjahu on jatkuvasti viestittänyt Abbasin suuntaan että "tervetuloa koska vaan neuvotteluihin – ilman ennakkoehtoja".

Painostaa pitäisi "palestiinalaisia", Mahmoud Abbasia, hän on toistuvasti kieltäytynyt neuvotteluista vedoten milloin mihinkin, yleensä Israelin rakentamiseen itä-Jerusalemissa tai rakentamiseen länsirannan juutalaisiin kyliin, joita kutsutaan mediassa yleensä "siirtokunniksi". (BTW, tiesittekö muuten että Jerusalem on Israelin pääkaupunki, joten kai nyt sinne Israel saa rakentaa?)

Salolainen mainitsi mm. että hänen mielestä "Yhdysvallat on lukkona Israelin ja palestiinalaisten väliselle rauhalle". Absurdi väite, lukkona on nimenomaan Mahmoud Abbas & Co. jotka voisivat ajaa Ramallahista 15 minuutissa Jerusalemiin neuvottelemaan rauhasta Netanjahun kanssa, mutta eivät halua, vaan vetoavat koko ajan johonkin "settlementtien" rakentamiseen yms.

Kuvitellaanpa että jos Israel lopettaisi "settlementtien" rakentamisen, tulisiko Abbas sitten neuvotelupöytään? Voin sanoa että ei tulisi, sitten löytyisi taas joku muu syy olla tulematta, ihan mikä vaan, sellainen syy ihan varmasti löytyy.

Miksi muuten Abbas & Co. edes vaivautuisivat tulemaan mihinkään neuvotteluihin? Heidän kannaltahan tilanne on nyt oikein hyvä: he voivat tehdä yksipuolisia toimia maailman mitenkään heitä siitä tuomitsematta, Israelin mustamaalaaminen maailman mediassa on hyvässä vauhdissa, rahaa tulee USA:lta, EU:lta ja arabimaailmalta "ikkunoista ja ovista sisään". Lisäksi hän saa olla presidenttinä vaikka hänen presidenttikautensa päättyikin jo 9.1.2009! Ei vaan uusia vaaleja ole järjestetty, mitäs nyt sellaisista pikku yksityiskohdista…

Em. liittyen: Olen muuten ihmetellyt että kenen kanssa Israelin loppujen lopuksi pitäisi oikein neuvotella? Kuka on vastapuoli? Onko hänellä KOKO "palestiinan" kansan – myös Gazan alueen – valtuutus edes neuvotella yhtään mistään?

Vielä lopuksi kysyn: Kun koko ajan jauhetaan että "Israel miehittää Länsirantaa", niin kertokaa nyt ihmeessä että minkä nimisen valtion aluetta Israel miehittää? Eikös juridisesti Israel miehitä Jordanian aluetta, koska Israel sai tuon alueen haltuunsa 1967 sodassa? Mutta mutta, Jordania luopui vaatimuksistaan Länsirantaan 1988. Joten: Väitän että Israel ei miehitä Länsirantaa sen enempää kuin Suomi Ahvenanmaata, jossa myös on itsehallinto, mutta kuuluu Suomelle.

Toki elämä Länsirannalla on hankalaa kaikenmaailman aitojen ja tarkastuspisteiden takia mutta itse he ovat tuon tilanteen aiheuttaneet. Ei Israel olisi mitään tällaisia rakennellut ja kehitellyt jos ei Länsirannan suunnasta olisi ollut mitään uhkaa Israelille. Sama koskee Gazaa, siellä olisi rajat auki, ei saartoa ja ihmiset kävivisvät Israelissa töissä, opiskelemassa sekä saamassa sairaanhoitoa jos olisivat valinneet rauhallisen rinnakkaiselon Israelin kanssa. BTW, sairaanhoitoa he saavat nykyisinkin Israelissa, moni Gazalainen on hoidettu Israeli sairaaloissa. Kuvitelkaas tilanne toisinpäin: Israelilainen menisi saamaan hoitoa Gazalaiseen sairaalaan, mitähän tapahtuisi?

Toivotan menestystä ja siunausta Israelille! Am Israel chai!

Timo Kolhonen

Hyvä Esa , populismi onkuin henki , se saa useat otteeseensa , löytyy " paljon asiantuntijoita " muttei todellista tietoa varsinkin Israelin suhteen . Tietoa löytyy esim minkälaisen ideologian kanssa ollaan tekemisessä puhuttaessa islamista joka on hamasin ja fatahin taustalla . Heidän omia tv ohj esim PMW - palestinian media watch ym. TV7 arkistosta löytyy "Israel puhuu" ohjelma jossa "länsirannan palestiinalaiset saavat israelilaisten perustamissa firmoissa 6 kertaista palkkaa , miten käy näiden tuhansien palestiinalaisten kun väärä painostus alkaa purra.

Kurre Stenbäck

Text book case!
Intohimoisen siionistin solkutusta. Katsoisit hieman sitä karttaa joissa noita "setlementtejä" on. Niitä on enemmän Länsi-Rannalla kuin emmental juustossa reikiä. Niillä on myös katkaistu lukuisat kylät ja alueet toisistaan - unohtamatta että kaikki vesivarat on noilla siirtokunnilla siirretty itselleen joihin Palestiinalaisilla ei ole osaa eikä arpaa.
Ja niin edelleen.

Kurre Stenbäck

Vai pitäisi sitä painostaa, tuota Mahmoud Abbasia? Ja hän kieltäytyi neuvotteluista?
Abbasia kyllä painostetaan ja hän todella on kieltäytynyt neuvotteluista.

Edellisen kerran kun neuvottelut piti alkaa - "ilman ehtoja" Israelin taholta he ryhtyivät raivaamaan Palestiinalaisten kyliä ja rakentamaan omia asutusalueita.
Israel tiesi että ne neuvottelut loppuvat siihen - kuten tapahtui. USA olisi kyennyt vaikuttamaan siihen tapahtumaan suostuttelemalla Israel luopumaan niistä rakennusprojekteista.

Johan Von

Israel on jo pitkän aikaa alkanut toteuttaa oppeja joita se on saanut opettajiltaan 80 vuotta takaisin. Nyt he hallitseva nämä asiat paremmin kuin oppi-isänsä. Lisättynä uhkailun lisäksi sympatialla. Palestiinassa odottaa "miellyttävä" kohtalo siellä asujia.

Jaakko Pitkänen

Gazassa olot muistuttavat Varsovan ghetton oloja. Tunneleita pitkin huolletaan aluetta. 11.9 WTC tapahtumasta hyötyi eniten Larry Silverstein, jonka 3 epäkäytännöllistä rakennusta Manhattanilla purettiin varsin taidokkaasti ja nopeasti. Upea uusi torni saa varmasti hyviä vuokralaisia kun se valmistuu vakuutusrahoilla pystytettynä. Silverstein on kuulemma muuttanut sukunimensä Goldsteiniksi.
Salolaiselle täydet pinnat sanomastaan totuudesta. Ehkä asumme tulevaisuudessa maassa , jonka nimi on Pohjois-Atlantin Yhdysvallat.

Esa Heikkinen

Salolainen sijoittuu lausuntonsa perusteella poliittisella kartalla ja ihmisoikeuskartalla omituiselle paikalle.

"Uusantisemitismillä tarkoitetaan Israelin ja sionismin vastustuksena ilmenevää juutalaisvastaisuutta, joka on perinteisen juutalaisten demonisoinnin uusi muoto. Uusantisemitismistä on syytetty niin äärivasemmistoa, radikaalia islamia kuin äärioikeistoakin. Käsitteen käyttäjien mukaan ilmiöstä tekee juutalaisvastaisuutta se, että siihen usein liittyy juutalaisten yksilöiden tai juutalaisten symbolien kimppuun hyökkäämistä sekä vanhojen juutalaisvastaisten uskomusten esittämistä.[43] ↑ Taguieff, Pierre-André. Rising From the Muck: The New Anti-Semitism in Europe. Ivan R. Dee, 2004.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Antisemitismi

Vanhoja juutalaisvastaisia uskomuksia:
Suomen juutalaisvihaa tutkinut Jari Hanski jakaa antisemitistiset syytökset neljään luokkaan

uskonnollisiin
taloudellisiin
teeseihin ”bolshevikkijuutalaisista”
teeseihin ”kansainvälisistä juutalaisista”

http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Suomen+juutalaisviha+oli+tuontitavaraa...

While discussing the UN General Assembly vote to upgrade the Palestine Liberation Organization (PLO) to non-member observer state status on the state television program YLE Aamu TV, Salolainen said: “Now about the United States, it finds it difficult to take a more neutral stance on the Israel-Palestine issue because they have a large Jewish population who have a significant control of the money and the media. The US for internal political reasons is afraid to become adequately involved. This is a sad truth about US politics.”

Finland’s government voted to upgrade the PLO.

http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishFeatures/Article.aspx?id=294146

"who have a significant control of the money and the media..."
Mitäs Salolainen ajattelee islamilaisten valtioiden asenteesta Israelia ja juutalaisia kohtaan ja heidän vaikutusvallastaan rahan avulla maailmanpolitiikassa ?

Salolainen ei maininnut esimerkiksi sitä tosiasiaa että Israel vetäytyi Gazasta 2005 ja luovutti vallan siellä Palestinian Authority:lle eli PLO:lle eli Abbasin nykyään johtamalle järjestölle. 2007 Hamas kaappasi vallan Gazassa ja rakettituli Israeliin sen kuin kiihtyi. Miksi Salolainen ei huomauttanut että Hamas on sitoutunut peruskirjassaan Israelin valtion tuhoamiseen ja juutalaisten tuhoamiseen tai ajamiseen pois Israelin valtion alueelta ?

Pekka Toivonen

Suomessa on suomenruotsalainen vähemmistö, joka ohjailee taloudellisella vaikutusvallallaan maatamme.
Pertti Salolaisen ( kok.) puolueen puheenjohtaja on pääministerinä hallituksessa, johon kuuluu kyseisen vähemmistön edustaja.

Kansanedustaja Salolaisen ( kok.) ei todellakaan kannata huudella vieraisiin pöytiin ohjeita, miten vaikutusvaltaisiin vähemmistöihin tulee jossakin vieraassa valtiossa suhtautua.

Vanhuus ei tule yksin.

Artturi Noitalahti

Kiitokset vain minultakin Esa Damskille upeasta kirjoituksesta. Minäkin olen ihmetellyt, että kenen kanssa Israelin oikein pitäisi neuvotella. Tuo "siirtokunta" on myöskin mielenkiintoinen käsite. Jos niissä "siirtokunnissa" asuisi vaikka suomalaisia, ranskalaisia tai eskimoita, niin olisivatko ne silloinkin "siirtokuntia", jotka pitäisi häätää pois? Puhe juutalaisista siirtokunnista on yksinkertaisesti antisemitismiä eikä mitään muuta.

Salolaisesta sen verran, että en pidä häntä tästä onnettomasta lausunnosta huolimatta samanlaisena Israelin vihollisena kuin Erkki Tuomiojaa. Salolainen on vain typeryyttään niellyt propagandan. Jatko tosin sitten näyttää, mikä Salolainen on miehiään.

Eetvartti Ylähumppila

Käsittämätöntä, millaisia jenkkien perseennuolijoita täällä on. Venäjän mediaa saa kyllä aivan vapaasti kritisoida Putinin käsikassaraksi, tai kertoa, kuinka suurta valtaa ortodoksit siellä käyttävät.

Annas olla, kun arvostelet jenkkejä, heidän mediaansa, ja kenen pillin mukaan siellä tanssitaan. Voi sitä antisemitismin uhkaa, anteeksipyytelyä ja propagandaa.

Hankkikaa nyt edes jonkinlaiset kivekset ja alkakaa elämään tätä päivää.

Markku Lehto

"Weitzman kehottaa Suomen hallitusta erottamaan Salolainen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan tehtävistä sekä muista virallisista tehtävistä."

Jaahah. Eihän se hullu ole joka pyytää, vaan se joka maksaa. Vanha sananlasku taitaa päteä tässäkin. Ehkä Weitzman kavereidensa kautta tuntee suomalaisten menttaliteetin ja uskoo, että tällä voidaan osaltaan vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Toisaalta ei näiden suomalaisten jukuripäiden päätä niin vain käännetä edes hallituksessa. Ainakaan jonkun järjestön ohjeiden mukaan. Siinähän sitten analysoivat kannattiko kyseinen melko pikaistuksissa tehty kannanotto ja "ohjeistus" Suomen hallitukselle vai ei. Tulee ottaa huomioon, että tämä ei ollut Israelin virallinen kanta, vaan yhden järjestön kanta.

Suomella ja Israelilla on virallisestikin ainakin yksi vakava asia vuodelta 2006 auki, johon ei ole kunnolla saatu selvyyttä.

Matti Auer

Usein näkee tällaisten poliittisten nettiuutisten yhteydessä, kommentteihin tulevan pikanopeasti selvästi maksettuja kommentteja, Putin-uutiset räikeimpinä. Tässä Salolaisen tapauksessa luultavasti Mossadin palkkaamia trollaajia, jotka päivystävät internettiä 24/7h ja käyvät järjestelmällisesti kaikki tärkeimmät saitit läpi.

Erilaiset järjestöt, tiedustelupalvelut ja etujenvalvoja ovat tajunneet internet-keskustelun tärkeyden. Kiinan hallitus on jopa masinoinut satoja tuhansia trollaajia avukseen. Tosin nettiväki osaa helposti erottaa trollit oikeista mielipiteistä, joten niiden teho jäänee marginaaliksi.

Markku Lehto

Matti Auer, mielestänin sinulla on mielenkiintoisia näkökulmia ja niiden taustalla olevia havaintoja. Netti -maailma on aikamoinen viidakko, jossa tällaisella maallikolla tahtoo suuntavaisto joskus mennä sekaisin. Mutta hyvä kun jotkut osaavat "suunnistaa" ja ovat valveilla.

Matti Karjalainen

Hyvä lausunto Pertti Salolaiselta. Yhdysvallat selvästi puolueellinen Israelin ja palestiinalaisten välisessä konfliktissa. Israel nauttii muutenkin käsittämättömiä etuoikeuksia kaikkien länsivaltojen taholta. Etuoikeudet, mm. ydinaseiden hallussa pito, pohjautuvat osaltaan juutalaisväestön toisessa maailmansodassa kärsimien kolossaalisten vääryyksien herättämään myötätuntoon, mutta vielä suurempi tekijä ovat Salolaisen mainitsemat juutalaisjärjestöt ja niiden harjoittama painostus.

Olavi Nieminen

Nyt on kysymyksessä konflikti, jossa toisena osapuolena on islmistinen terrorijärjestö Hamas liittolaisineen. Se ei ole edes valtio, eikä Palestiinakaan.
Ihmettelen, että Suomi on kallellaan Islamin oppiin ja samalla on kristitty valtio.
Tämä näkyy myös uutisoinnissa, jossa Hamasin Gazan alue tuodaan näyttävästi esiin, eikä noteerata sieltä ammuttuja raketteja tai tehtyjä itsemurhaiskuja juuri miksikään.

Pelkästään USA:n sotkeminen tähän konfliktiin on täysin väärin.
Silloin pitää ottaa esiin kaikki Islamilaiset maat vastaan kristityt maat.
Terrorismi pitää kieltää kaikilta, myös islamisteilta eikä hyssytellä!

Juha Laine

Juutalaisten Vaikutusvalta USA:ssa

Juutalaisten vaikutusvalta USA:n politiikassa; varsinkin Israelin hyväksi Lähi-idässä, mutta myös muilla alueilla kuten maahanmuutossa ja mediassa

Julkaistu 27.1.2009. Päivitetty viimeksi 4.4.2009 ja 25.7.2009 (lisätty eri lähteitä, esim. Ginsberg 1993 ja muita lainauksia).

“... Mutta tänään juutalaiset hallitsevat tätä maailmaa valtuutuksella. He saavat toiset taistelemaan ja kuolemaan heidän puolestaan. He keksivät sosialismin, kommunismin, ihmisoikeudet ja demokratian niin, että heidän vainoamisensa tulisi vaikuttamaan väärältä, jotta he voisivat nauttia samoista oikeuksista muiden kanssa. Näiden avulla he ovat nyt saaneet hallintaansa maailman mahtavimmat valtiot ja heistä – tästä pienestä yhteisöstä – on tullut maailman valta.”1 – Malesian pääministeri Mahathir (2003), islamistisessa konferenssissa.

“Kyllä, 1900-luvun lopulla Amerikan juutalaisia on alettu pitämään maailman ympäri vakavana pelaajana politiikan suuressa pelissä, kykenevinä vaikuttamaan tapahtumiin, määrittämään ja saavuttamaan tärkeitä tavoitteita, palkitsemaan ystäviään ja rankaisemaan vihollisiaan.”2 – J. J. Goldberg 1996, Jewish Power: Inside The American Jewish Establishment, s. 5.

“Juutalaisten ryhmäkunta on ottanut vallan Yhdysvaltain hallituksessa ja muodostanut epäpyhän liittouman fundamentalististen kristittyjen kanssa. […] Juutalaisilla on aivan liikaa vaikutusvaltaa Yhdysvalloissa.”3 – Tam Dalyell (2003), Britannian parlamentin alahuoneen veteraanijäsen (F. Nelson, ‘Anger Over Dalyell’s ‘Jewish Cabal’ Slur’, The Scotsman [Edinburgh], 5.5.2003; M. White, ‘Dalyell Steps Up Attack On Levy’, The Guardian [Lontoo], 6.5.2003.)

“Amerikka hallitsee maailmaa, me [juutalaiset] hallitsemme Amerikkaa. Koskaan ennen eivät juutalaiset ole käyttäneet näin paljon vaikutusvaltaa maailman voiman keskukseen.”4 – Uri Avnery (2003), palkittu israelilainen toimittaja ja kirjailija. (‘The Night After’, CounterPunch, 10.4.2003.)

Tässä tekstissä käyn läpi Juutalaisten vaikutusvaltaa USA:n hallinnossa ja politiikassa, viime vuosikymmeninä ja aivan viime vuosinakin. Käyn ensin yleisemmin läpi, ja myöhemmin tarkemmin ja esimerkkien kanssa. Aihe on erittäin laaja ja melko vaikeasti mitattavissa, varsinkin kun tavoitteenani on tiivistää aihe mahdollisimman pieneen tilaan.

Pentti Juhani Järvinen

Tuo Simon Wiesenthalin järjestö on yksityinen poliisijärjestö, joka on keskittyi ns. natsirikollisten metsästykseen. Holokaustin pohjalta sen ymmärtää, mutta sen oma oikeutus on myös - osin - epäillytävä. Kuka sen touhuja muka valvoo? Eikä sille voi kuulua mielipiteiden valvonta. Jos kuuluu, se voi mennä Israeliin ja aloittaa siellä.

Salolaisen termien käyttöä voi kritisoida. "Juutalaisilla" USA:ssa on kaikkia mahdollisisa mielipiteitä, kuten Israelin kansalaisilla Israelissa, missä niitä voi muuten ilmaista ehkä vapaammin kuin muualla. Mistä syystä niitä on myös kaikenlaisia, ml. "kaniinien tavoin lisääntyvistä arabeista," jotka siis uhkaavat Isrealin ekslusiivista luonnetta. Onko Simonilla mielipidettä tuosta?

Mutta se nyt on tosi, että "Israelin etuja" USA:ssa ja mualla puolustavat lobbyt ja järjestöt ovat vahvoja ja aktiivisia, jopa niin vahvoja, että ne vinouttavat näkemyksiä. Kun Israel on pikku valtio, sen - ja Simonin - tulisi muistaa tuo perusfakta, eli olla tarkkoja siitä, että omat toimet ovat "oikeutettuja."