Torstai 20.6.2019

Venäjän ulkoministeriö korjasi huostaanottohuhun - Bäckmanilta jälleen villejä väitteitä

Luotu: 
24.1.2013 12:57
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Venäjällä luultiin, että Suomen viranomaiset huostaanottivat venäläisäidin lapset. Lapset ovat kuitenkin isänsä luona, kertovat suomalaisviranomaiset.

Niin Suomen kuin Venäjänkin ulkoministeriöt ovat joutuneet jälleen oikomaan venäläismedian uutisointia lapsiasioissa. 

Esimerkiksi uutistoimisto Interfax ja useat muut venäläiset tiedotusvälineet kertoivat keskiviikkona, että petroskoilaisen äidin ja Suomessa asuvan venäläisen isän lapset olisi otettu Suomessa huostaan.

Venäläismedian mukaan äiti olisi ollut Suomessa turistiviisumilla. Suomen oikeusministeriö ja ulkoministeriö tiedottivat eilen, että kyse ei kuitenkaan ole turisteina maassa olleista henkilöistä.

Muun muassa uutistoimisto Ria Novosti olikin jo eilen haastatellut Suomen oikeusministeriön edustajaa, joka korjasi aikaisemmin päivällä Venäjällä levinneet tiedot. Torstaina muun muasсa Interfax ja monet muut viestimet kertoivat oikaistun tiedon, jonka mukaan lapsia ei ole otettu huostaan.

Niin ikään Venäjän ulkoministeriö tiedotti tänään, että lapsia ei ole otettu huostaan vaan he ovat isänsä luona. Niin venäläiset kuin suomalaiset viranomaiset ovat kertoneet, että kyseessä on vanhempien välinen huoltoriita.

Suomen viranomaiset korostavat jälleen, etteivät viranomaiset voi kommentoida yksittäistapausta enempää.

Dosentti Johan Bäckman ehti heti tuoreeltaan tiedottamaan venäläismedialle Suomessa hänen mielestään vallitsevasta russofobiasta, johon tapaus hänen mukaansa liittyy.

Ehkä erikoisin venäläismediassa levinnyt väite on, että Bäckmanin mukaan Suomen viranomaisten tavoitteena olisi ”devenäläistää” lapset, eli eristää heidät äidistään, äidinkielestään ja kulttuuristaan. Bäckmanin väitteisiin perustuvassa uutisoinnissa Suomi ehdittiin jo julistaa vaaralliseksi venäläisturisteille.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

taisto vanhapelto

On kiintoisaa nähdä, kuinka kauan Venäjä ja Venäjän media antavat tämän etupäässä kirjallisen standup-koomikon, Bäckmanin, yrittää tehdä venäläisiä naurunalaiseksi Suomessa ja Suomea ja suomalaisia älyttömiksi hirviöiksi Venäjällä. Yleensä ihmisoikeusaktivistit yrittävät saada jotain hyvää aikaiseksi; tämä aktivistiksi itseään väittävä vihapuheiden ja väärien tietojen levittäjä yrittää ja saakin aikaiseksi vain pahaa. Isänmaalisena suomalaisena ja Venäjän ystävänä odotan aikaa parempaa.

Juhani Vinberg

90-luvun lama aiheutti psykiatrisen hoidon alasajon Suomessa. Nyt hoitoa vailla olevat ihmiset hilluvat julkisuudessa, muiden muassa näiden komplottien levittäjinä. Psykoosin tunnistaa siitä, etteivät mitkään faktat ja oikaisut, rautalangasta vääntäminen, kohtaa vastakaikua psykoottisen pään sisältä.

Esa Paappanen

En ryhdy tässä diagnooseja asettelemaan, se kun on lakisääteisesti lääkärien tehtävä. Totean vain, että jotain erikoista miehessä on. Yleensä ihmiset eivät juokse päätään kolmeen kertaan samaan seinään. Useimmat oppivat jo ensimmäisestä. Varsin erikoinen on Bäckmanin päätelmä "devenäläistämisestä", kun lapset ovat venäläisen isänsä luona. Eikö Bäckman tunnusta venäläisiä miehiä venäläisiksi?

Late Virta

Voisikohan Bäckmannin kirjoittelua jo verrata vihapuheeksi suomalaisia kohtaan. On sen verran tuulesta temmattuja hänen vihanlietsontansa. Kuinka kauan tuollaista saa kuunnella. Jos samanlaisia juttuja kirjoittelisi kantasuomalainen pellavapäämies esim. jostakin maamme vähemmistöstä, niin olisi rikostutkinta ollut käynnissä jo pitkään.