Lauantai 19.1.2019

Venäjä härnää Viroa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.4.2009 06:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Venäjän tiedustelu toimii aktiivisesti Virossa.

Viron suojelupoliisin mukaan Venäjän tavoitteena on lisätä venäläisvähemmistön epäluuloa valtiota kohtaan. Suojelupoliisin mukaan useat virolaisjärjestöt saavat tukea Venäjältä. Lisäksi venäläiset pyrkivät vaikuttamaan esimerkiksi internetissä.

Viro on kiinnostava kohde venäläisille myös sen Nato-jäsenyyden takia. Elokuinen Georgian sota lisäsi Venäjän tiedustelutoimintaa Virossa merkittävästi.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Globaalitalouskonsultti

Emme halua Venäjän mallista demokratiaa täällä sen naapurimaissa. Siksi tekisi mieli kysyä ensi maanantaina Suomeen vierailulle tulevalta Medvedeviltä, miksi Venäjä toimii meillä nyt samoin tavoin kuin on jo vuosia toiminut Virossa. Nashi-mielenosoitusten kaltaisin aktiivitoimin jotka ovat omiaan aiheuttamaan nyky-Suomessa yhteiskunnallista levottomuutta ja vaarantamaan suhteemme ulkovaltaan (joka voi sitten ehkä äityä vastatoimiin...) Kuulemma patsaan siirto paremmalle paikalle Tallinnassa olisi jo oikeuttanut Puutiaista lähettämään tankit naapurimaahan. Mekin olemme Venäjän naapurimaa, ja niin on myös Georgia, Tsetsenia, Ukraina ym. ym....

Tynkä-Karjalan Antti

Venäjän tarkoituksena on palauttaa imperium kaikilla tasoilla. Eräs keino on "divide et impera". Viro on valittu sen "pohjoiseksi ulottuvuudeksi".

Se, mitä tapahtuu Virossa, on vielä silkkihansikaskäsittelyä verrattuna toimintaan Georgiassa ja Ukrainassa.

Gagarin

Näppituntumani mukaan Suomessakin on alkanut Venäjän masinoima ja todennäköisesti myös rahoittama propagandakampanja, jonka nokkamieheksi on pantu muuan tunnettu akateemisesti sivistynyt kansalainen. Vaikka tässä vaiheessa liike ei vielä saa juurikaaan kannatusta tai vastakaikua suomalaisten keskuudessa, niin on syytä seurata tilannetta valppaasti. Pitää muistaa kuinka pitkälle taistolaiset aikoinaan pääsivät pyrkimyksissään.

lauri.ronkainen Kirjailija /Shamaani

Bäckmän, minä en voi tälläistä typpiä sietää ja vielä yli-
opistossa opettajana. Millaistakahan paskaa se jauhaa oppi-
laiden keskuuteen. Rohkea se ryökäle on,kun laittanut kuvan-
sa nettiin. Kun ei tiedä minkälaisia hiippareita kaduilla
liikkuu.

Suomen on liityttävä mitä pikemmin Natoon. Sieltä saadaan
ainakin moraalista tukea. Ruotsiin me emme voi luottaa, sillä talvisota oli hyvä esimerkki. Eivät antaneet tykistöä
eikä edes tykistön ammuksia. Tulos olisi ollut, ehkä toinen
jos tykistöä olisi olut tarpeeksi. Sitävastoin ruotsalaiset
rikastuivat, kun möivät kuulalaakereita ja nikkeliä kaikille
osapuolille.

Vieras

Venäjä ei halua muuttua, haittaa pitää aiheuttaa. Härnää, kiusaa ja lyö kapuloita kansainvälisiin rattaisiin. Ei halua nähdä, että samalla kun yrittää tehdä elämän mahdollisimman ikäväksi muille, haittaa myös omaa menestystään. Oikeasti rakentavalla yhteistyöllä nykyisen myyräntyön sijasta kaikki saisivat paremman elämän.

havepe

... Venäjän tiedustelupalvelu ole ongelma vaan he ovat
enstisen SNTL:n alueen rikolliset jotka maata pyörittävät.

Venäjä on lähettänyt kaikki vanhat seniilit komukat Suomalaisten niskoille antamaan lausuntojaan, kun se on niin kiva katsoa kun "suomipolitiikot" paskovat housuihinsa.

Vieras

Ja viroko ei sitten härnää venäjää? Kuin alakoulun räkänokka joka piiloutuu yläkoululaisen selän taakse huutelemaan. Senkö vuoksi Suomi olisi joidenkin, onneksi vielä vähemmistön, mielestä saatava natoon, että uskallettaisi vähän kettuilla Venäjälle? Se kun tuntuu olevan enemmän kuin muotiasia suomenkin lehdistössä. Mukaanlukien tämä tuotos. Joku tuossa vielä viittasi Georgiaan. Jopa länsimedia ja länsipoliitikot ovat myöntäneet että Georgia aloitti häviämänsä sodan. Yhdysvaltojen tuella ja yllytyksestä tietenkin. Toiveena olisi vähän ajattelevampi ote uutisointiin, eikä vain toistelua Reutersin sivuilta. Kiitos muuten hyvästä julkaisusta, nimestä tulee hauskasti mieleen termit "Suursuomi", "Uusi Venäjä" Uusi maailmanjärjestys" ja "Uusnatsi".

tapio_o_neva

Juuri tästä syystä Helsingin Sanomat - Turun Sanomat -kartelli on purettava ja Yleisradion uutiset saatava joka kioskiin, linja-autopysäkille ja rautatielaiturille.

STT:ssä on kylmänsodanhenkistä porukkaa, eräänlaisia Bushin hallinnon jäänteitä.

STT:n Atte Jääkeläinen voisi luovuttaa republikaanisen paikkansa hieman demokraattisemmille voimille.

Tynkä-Karjalan Antti

Hui kauheeta. - Ja tämä "virhe" oikeuttaa kaiken kurmuuttamisen mm Pronssiyön jne?

Mielestäni Aljoshan siirto ei ollut virhe. Ajankohtaa voidaan arvostella - tapahtui reilu 15 vuotta myöhässä. Tai ainakin reilu viisi eli kun Venäjä alkoi käyttämään patsasta Viron sisäpoliitikan hajottamisen välineenä.