Keskiviikko 26.6.2019

Heidi Hautala joutui Kremlin hampaisiin – ”Venäjä-vastainen”

Luotu: 
28.3.2013 11:29
Päivitetty: 
28.3.2013 14:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
|

Kehitysyhteistyöministeri Heidi Hautala (vihr.) yhdistetään Venäjän hallituksen virallisessa lehdessä terrorismin tukemiseen. Useilla Kremlin tukemilla sivustoilla leviää myös Hautalan arkkivihollisekseen nimittämän Johan Bäckmanin näkemyksiä suomalaisministeristä.

Venäjän hallituksen sanomalehti Rossiiskaja Gazeta julkaisi torstaina uutisen, jossa kerrotaan Hautalan ja tämän miesystävän Andrei Nekrasovin kohua herättäneistä remonteista. Tämän lisäksi esillä ovat Hautalan väitetyt yhteydet ”tšetšeeniterroristeihin”.

– Ministeri on jo pitkään toiminut Venäjä-vastaisessa Suomalais-venäläisessä kansalaisfoorumissa, jolla on suorat yhteydet tšetšeeniterroristien ylläpitämään Kavkaz Centeriin, Rossiiskaja Gazeta väittää.

Todellisuudessa Hautala erosi kansalaisfoorumin hallituksesta aloitettuaan ministerinä.

Finrosforum-järjestö kertoo pyrkivänsä edistämään ihmisoikeuksien, sananvapauden ja demokratian toteutumista sekä Suomen ja Venäjän välistä yhteistyötä. Rossiiskaja Gazeta puolestaan pitää kansalaisfoorumia Venäjä-vastaisena yhdistyksenä, joka liittyy suoraan tsetseenien ja tsetseeniterroristien näkökulmaa esiin tuovaan Kavkaz Center -sivustoon.

Venäläislehti kirjoittaa, että Hautala ei remonttikohusta huolimatta ole luvannut erota. RG:n mukaan ”suomalaiset politiikan tutkijat ovat varmoja”, että Hautala jättää ministerinpaikkansa ennenaikaisesti.

– Niin ikään hänen puolueensa, vihreät, tuskin haluaa pitää riveissään poliittisten ja henkilökohtaisten skandaalien kuluttamaa ministeriä, lehden toimittaja Nadezda Jermolajeva arvioi.

Rossiiskaja Gazeta käyttää tietolähteenään muun muassa Johan Bäckmania, joka on toiminut lehden lähteenä myös lapsikiistauutisoinnissa. Kremlin tukemat sivustot REX ja Baltinfo puolestaan julkaisivat keskiviikkona Johan Bäckmanin tiedotteen, jossa tämä muun muassa kertoo ministeri Hautalan kotiosoitteen ja kirjoittaa syyttäjän etsivän Hautalan miesystävää Andrei Nekrasovia.

Suojelupoliisi ja valtioneuvosto harkitsevat ministeri Hautalan turvatoimien kiristämistä osoitteen julkaisemisen vuoksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Iltalehti kertoi keskiviikkona, että Nekrasovin olisi pitänyt olla maanantaina Helsingissä vastaamassa syytteeseen ajoneuvorikkomuksesta, joka ei liity remonttikohuun. Nekrasov ei ollut paikalla, koska hän ei Iltalehdelle antamansa lausunnon mukaan tiennyt haasteesta. Jutulle asetettiin uusi käsittelypäivä ja haastemies tavoittelee Nekrasovia, mutta poliisi ei ole hänen perässään.

Bäckman liittää tiedotteessaan Hautalan ja Nekrasovin nimet myös päivän uutisiin muistuttamalla Nekrasovin tutustuneen dokumentin tekijänä vastikään kuolleeseen Boris Berezovskiin. Lontoossa itsemurhan tehnyt liikemies oli tunnettu Venäjän presidentin Vladimir Putinin vastustaja.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Aakula

Śoini on estänyt omalta osaltaan Nato-jäsenyyden ja tehnyt Suomen haavoittuvaksi putinilaisten uhkailulla. Soini on suunilleen yhtä isänmaallinen kuin Halonen ja hiukan isänmaallisempi kuin Otto-Wille Kuusinen.

Minulta - Sisun pitkäaikaiselta jäseneltä - täysi tuki Hautalalle.

Soini ja Halonen eivät ole sen arvoisia että solmisivat Hautalan kengännauhat,

Jukka Aakula

Höpö höpö. Vaikka olen Sisun jäsen ja kaukana Vihreistä sanon suoraan, että arvostan Hautalan ulkopoliittista linjaansa paljon näihin kuusislaisiin Haloseen ja Soiniin verrattuna. Mikä Soiniakin riivaa kun hän haluaa Halosen kanssa torpata Suomen Nato-jäsenyyden ja taata että olemme maailman sivu yksin venäläisiä vastaan.

Halosen kutsuminen terroristiksi on lapsellista.

Sepetius Kangas

Kyllä Hautalla ollaan jo suomessa tarpeeksi mollattu. Muutaman kymmenen euron virheestä. Ja aika monesta puolueesta. Virhe on niin pieni ettei edes verottaja ple siihen huomioa kinnittänyt. Kyllä persut olivat yhtenä ryhmänä ulvomassa Hautalan eroa kaikista toimista. Jopa yrittäjienkin edustaja menetti järkensä kun sanoi, ettei tee eroa 40 ta 400 000 välillä. En ymmärrä miten moinen voi yrittäjiä edustaa. Eikä tämä ollut vielä kaikki niistä sammakoista joit hän suustaan päästi. Vielä vähemmän siksi , että itsekkin ole ollut yrittäjä. Potkikaa hemmetissä tuollainen pois puhumasta. Ei hän ainakaan yrittäjiä edusta. On yrittäjissä sentään suoraselkäisiäkin. Ei kait ne kaikki eläkkeellekään ole kanssani siirtyneet. Minä sentään jatkoin vielä68 vuoden jälkeenkin pari vuotta jäähdytellessä

Jarmo Lampinen

No tuolle Bäcmanille tärkeintä on kostaa siitä että Suomi niiminen valtio ei ole huomioinut häntä tarpeeksi (narsisti). Samoin aikaisemmin entisen tyttöystävän lapsikiista jossa kyseinen henkilö hävisi, siitä nyt kostona Suomikuvan pilaaminen. Neukuthan on tunnetusta tyhmää kansaa , eivät osaa ajatella omilla aivoillaan . On poliittisesti vietävissä suuntaan tai toiseen.

Heikki Toimela

Onneksi meillä on Perussuomalaiset, jotka venäläinen lehti nimesi Suomen venäjäystävällisimmäksi puolueeksi.
Perusteena oli yhteinen näkemys mm venäjä ruotsinkielen tilalle, eu-vastaisuus, euro-vastaisuus, Nato-vastaisuus, maahanmuuttovastaisuus naaman värin ja uskonnon perusteella ja nyt yhteinen vihollinen Heidi Hautala. Häneltä löytyy munaa enemmän kuin persuilta yhteensä.

Heikki Toimela
Vastaus kommenttiin #13

Ei vai. Eihän Soinilla muuta agendaa olekaan.
Odotan mielenkiinnolla sitä persujen kansanedustajan itku silmässä lupaamaa sotilaspassin viemistä pää-ja ulkoministerille jos Suomi valvoo Nato (voi kauheeta)-maa Islannin ilmatilaa.. Kaverilla tuntuu olevan kaksikin sotilaspassia.

Toivottavasti media jakaa videota tapahtumasta, jotta venäläinenkin näkee miten meillä isänmaallisesti toimitaan.

Lasse Lehmusto

Turha sotkea Hautalan oviremonttia Bäckmaniin, nyt on kysymys Hautalasta, Bäcmaniin voidaan ottaa kantaa eri otsikolla.
Hautalan anteeksi ei nyt riitä, pitää erota.
Luulisi jo aikuisen ihmisen(Hautala) jo ymmärtävän, että demokraattisessa valtiossa töppäyksistä erotaan, vai eikö Hautala tätä ymmärrä.
Joka tapauksessa jos Hautala ei eroa seuraavat vaalit sitten puhuvat puolestaan.
Vihreitten vastustajille se on hyvä asia jos Hautala ei eroa.

Minua henkilökohtaisesti asia hävettäisi niin paljon, että eroaisin ilman muuta.
Ison sopan Hautala keitti , luulen että ero tulee jokatapauksessa, joko itse eroaa tai erotetaan.
Saas kattoo.

Pentti Juhani Järvinen

Jos Venäjä eli entinen Neuvostojen Liitto on kiinnostunut terrorismin vastustamisesta Suomessa, se voi aloittaa supistamalla lähetystöään Helsingissä. Kun se - Neuvostojen Liiton nimisä - ajoi yhä maailmanvallankumousta, se oli mukana Suomenkin ns. taistolaisten sekoittamisessa terroritouhuihin, joilla yritettiin pitää Saksoja eri valtioina. Tai tämän jutun voisi tutkia alkuun, kun Suomen valtio tai poliisi eivät itse siihen oikein pysty.

Toinen mielenkiintoinen osallistuminen vastaavaan oli 1981-83 paavin murhan yrityksen epäonnistumista seurannut saman henkilön diskreditointi Suomessa. Siihen osallistui tuolloin jopa Suomen valtio, tosin kulissiensa takana. Eli ei ole tarvetta kyhäillä mitään uutta tuon "terrorin" saralla Suomessa, jos sitä haluaa vastustaa. DDR:ssä toimineen presidentti Putinin luulisi tietävän joakin juuri näistäkin jutuista; Puolan tapahtumat ja DDR:n olemassaolo liittyivät toisiinsa.

Lasse Lehmusto

Onkohan meillä sodan jälkeen ollut näin läpeensä kieroa ja mädätynyttä hallitusta?
Vastaus on, että suomettuneisuus ei ole Suomesta mihinkään kadonnut, se elää ja voi hyvin vaikka olemme EU:ssa olleet jo monet vuodet.
Sitä ei muualla maailmassa ymmärretä, eikä Suomessakaan.
Kysyn vain miksi?

Keijo Lindgren

Suomettumisella on parisatavuotiset perinteet kun aateliset vannoivat uskollisuutta Aleksanterille.
Saihan Suomi oman markan ja pitää oman lainsäädäntönsä tunnollisella suomettumisellaan.
EI autonomiaa suomettumatta ylläpidetty ja Paasikivi sai suomettumisen jo äidin maidosta.
Kysy vain miksi

Jon Hellevig

llä venäläinen lehti on tässä tapauksessa oikeassa. Hautala on nimenomaan tehnyt vuosien varrella kaikkensa lietsoakseen Venäjä vihaa Suomessa ja Euroopassa. Hän nimenomaan perusti Finrosforum nimisen propaganda järjestön tämän venäläisvastaisen propagandan koordinoimseksi ja sai siihen monta näkvyää Suomen russofobia. Ja jostain syystä niiden joukossa huomattava joukko Höplän ja YLEn suomenruotsalaisia toimittajia, jotka ovat olevinaan humanisteja maailmankansalaisia mutta todellisuudessa ovat Suomen impivaarallisemmat ryssänvihaajat.

Jarmo Lampinen

Tässähän alkaa selvitä että Heidi Hautala on suurenpi poliitikko kuin mustamaalaamiskappanjassa annetaan ymmärtää. Sattuivat vaan muistamaan vanhan mokan millä mustamaalataan ja yritetään hiljentää venäjän vastainen toiminta. Tuntuu olevan että näitä' Suomisyöjiä on täällä Suomessakin paljon.Olisikohan Tarja Halosen (Suomisyöjän) manipuloima offensiivi . Tämä muumimammahan oli Putiinin juoksutyttö.Meni hyväksymään miinakiellon jotta yksikään puoluetoveri ei loukkaantuisi miehittäessään Suomen.

Jarmo Lampinen

Venäjän kansan suurin vihollinen on oma poliittinen johto eli (NOMEKLATUURA) mitenkä venäjän kansa ei sitä tajua. No siksi että kaikki lehdistö on otettu PUTIININ haltuun niinkuin kaikki maan rikkaudet. Venäjän presidentin palkka on pini mutta Putiinista tuli kahdessa vuodessa maailman rikkain mies. Ajatelkaan siitä mitenkä tämä oli mahdollista.

Seppo Soininen

heidi hautala. Kun sinä olet vain ihminen, niin odotatko muilta tavallisilta ihmisiltä samankaltaista Suomelle negatiivista kuvaa antavaa toimintaa kun sinä olet onnistunut luomaan.
Ymmärrän kyllä että istut hallituksessa joka on kauttaaltaa korruptoitunut, ja on valmis pitämään jäsentensä puolia kaikenkarvaisissa tekemisissään. Mätä sisältä ja valmis romahtamaan hallituksensa jäsenten keskeiseen erimielisyyteen.
Sinun tekemisesi ovat likaa äänistäjille, temppusi ovat järjettömän ihmisen tekemiä,
olet suurin uhka itsellesi, etkä ansaitse minkäänlaista turvaa valtion taholta, huolehdit
vain itsesi pois hallituksesta, ja yritä olla mahdollisimman hiljaa ja näkymätön, me
olemme saaneet sinusta tarpeeksemme.

Ari Nurminen

Koposen tarkoitus on viedä pois huomio Hautalan rikoksista ja siihen hän käyttä Venäjäkortti...Tämä on epätoivoinen yritys pelasta hänen antivenäläinen kaveri Hautala. Mut arvelen että Hautalan ura on ohi kuitenkin...

Ari Nurminen

"Hautala on nimenomaan tehnyt vuosien varrella kaikkensa lietsoakseen Venäjä vihaa Suomessa ja Euroopassa. Hän nimenomaan perusti Finrosforum nimisen propaganda järjestön tämän venäläisvastaisen propagandan koordinoimseksi ja sai siihen monta näkvyää Suomen russofobia. Ja jostain syystä niiden joukossa huomattava joukko Höplän ja YLEn suomenruotsalaisia toimittajia"

Näin se on...ja antivenäläisen Koposen tarkoitus on viedä huomio pois Hautalan rikoksesta...hän käyttä Venäjä ja Bäckman kortti siihen tarkoituksen

jarmo ryyti

MInä olen henk.koht. kysynyt Heidi Hautalalta hänen ollessaan presidenttiehdokkaana kannattaako hän kieliopinnoissa valinnan vapautta ja vastaus oli jyrkkä ei.

Siihen loppui Hautalan suvaitsevaisuus. Ei ole valinnan vapaus rikkautta.
Syy: Vihreät tekevät läheistä yhteistyötä Freudenthal-taustaisen puolueen kanssa.

Jaakko Kullberg

Hmm, Venäjän kansan pahin vihollinen ei ole muutamaan sataan vuoteen muuttunut miksikään. Ikävä kyllä näyttää siltä, että naapurimaan demokratisoituminen on tietyille piireille huono bisnes ja ulkoiset levottomuudet oikeuttavat peukaloruuvin kiristykseen. Ellei tätä ymmärrä voisi pitää retoriikkaa infantiilina - valitettavasti totuus on kylmempi. Venäläisen demokratian ystävät lienevät virallisesti kaikki "Venäjän vihollisia."

Jaakko Kullberg

Öh, kuka haluaa antaa kakaroille tai edes aikuisille lastensa suhteen valinnanvapauden kouluopinnoissa? Itse olen kyllä sinänsä sitä mieltä, että venäjä ja ruotsi voitaisiin rinnastaa opinnoissa. Venäjän kielen osaamiselle on suuri tilaus yhteiskunnassa.

Kersti Rajala

Hautala on hamasta nuoruudestaan taistellut kommunismia vastaan. Vieläkään, vaikka Neuvostoliitto on jo aikoja sitten kuollut ja kuopattu, hän ei ole osannut lopettaa patologiselta vaikuttavaa vihanpitoaan Venäjää kohtaan. Hänen ihmisoikeuksiensa puolustaminen on ylipäätään erittäin valikoivaa.

ismosihvonen

Venäjähän on sama kuin Neuvostoliitto. Samat instituutiot osa vain eri nimillä. Sama diktatuuri ja murhaaja valtio, jossa vähäosaisia sorreetaan. Ihmisiä ja heidän mielipiteitään valvotaan ja tarvittaessa "väärin" ajattelijoita tapetaan.
Heidi Hautala on oikealla asialla!

Jussi Kammonen

Nyt on helppo antaa Heidille anteeksi nuo pikku erehdykset kierojen oviremontoijien ja muiden pikkusielujen kanssa. Paras sulka hattuun on joutuminen Venäjän hampaisiin. Tsemppaa, Heidi, olet harvoja vaikutusvaltaisia suomalaisia, jotka ovat edes ihan pikku pikkusen uskaltaneet sivuta naapurin todellisuutta.