Keskiviikko 20.2.2019

Sikaflunssavirus karkasi laboratoriosta?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.5.2009 09:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Maailman terveysjärjestö WHO aikoo selvittää australialaistutkijan väitteet, joiden mukaan ympäri maailmaa levinnyt sikainfluenssa saattoi olla inhimillinen erhe, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

75-vuotias Adrian Gibbs, joka osallistui myös Tamiflu-lääkkeen kehittämiseen uskoo, että viruksen uusi muoto saattoi kehittyä vahingossa. Vahinko olisi tapahtunut lääketutkijoiden virusviljelmissä, joita käytetään lääkkeiden kehittämisessä.

- Yksinkertaisimpia selityksiä taudille olisi, jos se olisi karannut laboratoriosta, Gibbs sanoo mutta myöntää samalla, että muitakin selityksiä taudille voi olla. WHO:n virkaatekevä apulaispääsihteeri Keiji Fukuda sai Gibbsin raportin jo viime viikonloppuna ja arvioi sitä parhaillaan.

Gibbs on tutkinut bakteerien evoluutiota neljän vuosikymmenen ajan. Hän on yksi ensimmäisistä tutkijoista, jotka pääsivät analysoimaan sikainfluenssavirusta.

Sikainfluenssa havaittiin ensimmäisen kerran kolme viikkoa sitten Meksikossa.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Kuinka sopivasti virus "pääsi" maailmalle. Mikä onkaan parempi tapa hajoittaa väestön halu yhdistyä epäkohtia vastaan kuin pelko väkijoukoissa leviävästä influenssasta?

Samalla media rummuttaa "lääkkeen ja hoidon" olemassaolosta, Taas signaalina on se , että jos et ole kiltti ,niin et saa hoitoa.

toinen Pate

>> Gibbs on tutkinut bakteerien evoluutiota neljän vuosikymmenen ajan. <<

Uutisen mukaan Gibbs on tutkinut bakteerien "evoluutiota". Olisi kiinnostavaa tietää, mitä tässä yhteydessä tarkoitetaan sanalla "evoluutio".

Luullakseni kyse on käsitteen epämääräisestä käytöstä, on pikemminkin bakteerin muuntelusta, esimerkiksi sopeutumisesta ympäristöön mutaatioiden avulla.

Kun puhutaan evoluutiosta, yleensä se johtaa ajatukset toisaalle. Evoluutio-termin käyttö antaa implisiittisesti sellaisen käsityksen, että puhutaan eliölajien kehityksestä toisista eliölajeista. Tämä on kuitenkin hieman kiistanalaista.

Vaikuttaisi siltä, että pitkä bakterologinen tutkimus on todistanut, että mitään evoluutiota ei tapahdu. Evoluution mekanismit eivät toimi.

Jos kiinnostaa, katso tämä:

http://vod.tv7.fi/vod/site/play.vm?file=cafe_raamattu-097-w.MP4&dir=cafe...

setarkoS

Evoluutio nimenomaan.

Siellä tutkitaan bakteerien muuntumista, mutta jos tämä on sieltä lähtenyt, niin siinä on juuri se pointti että se on ihan eri laji bakteerien valtavassa lajijoukossa. Se on siis itsekseen evolutoitunut, ei tarkoituksella kehitetty.

Siis kai tiedät, että bakteereja on eri lajeja, ihan kuin on eri lajeja nisäkkäitä (kuten norsu, koira, gorilla ja ihminen). Ihmisen näkökulmasta voi äkisti kaukaa katsottuna näyttää, että bakteerit olisivat kaikki yksi laji. Mutta ei ole ja emmehän me kaikki isot maaeläimetkään ole sama laji, vaikka bakteerin näkökulmasta ollaan (näytämme niille kaikki samalta supersuurelta jättilihamassalta).

Vieras

Kumpikin mainitsemasi esimerkki kuuluu evoluution käsitteeseen. Ne eivät ole perustaltaan mitenkään eriasia.

Ainut asia mikä tekee evoluutiosta kiistanalaisen, on se että sen vastustajat eivät sitä ymmärrä. Ja syy siihen on intellektuelli laiskuus; tyydytään selitykseen "Jumala teki sen", eikä edes vaivauduta ottamaan kunnolla selvää muista vaihtoehdoista.

Elämälle vieraat

Tämähän alkaa olla samanlaista toimintaa kuin tietokoneviruksien suhteen: Antivirusfirmoilla kun on aika usein sormensa pelissä virustehtailussa.

Ovatko siis lääkefirmat ymmärtäneet tilaisuutensa tulleen? Hyvää bisnesvainuahan tuo osoittaa, että tehtaillaan viruksia, päästetään virus vapaaksi ja "kehitetään" lääke siihen, joka tietysti maksaa.

Tämän bisneksen eettinen puoli on toki eri asia...

ilkkmat

Lääketiede ja -teollisuus on yliteknis-medikalistisessa maailmassa ilmiö, jota on esimerkiksi mediassa kohdeltu silkkihansikkain: lääketieteen ja -teollisuuden eettistä vastuuta ei voi koskaan liikaa korostaa.

Vaikuttaa siltä, että on tultu mahdottoman, hallitsemattoman eteen. Virukset pitävät ihmiskuntaa pilkkanaan. Ihminen joutuu lääketieteensä ja -teknologiansa vangiksi ja uhriksi.

WHO:lla on mahdoton tehtävä. Se voi korkeintaan viivästyttää umpikujaa, joka on taloudellisesti ollut pitkään tosiasia länsimaissa. Kustannukset ovat karanneet toivottomassa "sodassa kuolemaa vastaan"-hybriksen vallassa käsistä.

ollisaarinen

viruksessa on kolmen eri virustyypin ominaisuuksia, joten se voisi olla jonkun rokote- tai viruslääketutkimuksen yhteyteen luotu kanta. Pikku-uutisen mukaan varhaisia tapausepäilyjä on ollut Kaliforniassa, minne liikenne Meksikosta tapahtuu molempiin suuntiin.

Salaliittoteorioihin on turha uskoa. Kukaan ei levitä tautia, joka hyppää rintamalinjojen yli. - Espanjantauti oli aikoinaan peräisin Yhdysvalloista, mistä se joukko-osaston mukana siirtyi Euroopan rintamille, nimen se sai vasta ohitettuaan sotasensuurin puolueettomassa Espanjassa.

buuri johannesbuurista

Niin, sitä vaan, että nk. Espanjantaudin alkuperämaasta ei ole varmuutta. Se todettiin ensimmäisen kerran yhdysvaltalaisista sotilaista 1918, kun olivat palanneet sotimasta Euroopassa. Muualla varmaan sotilaita kuten siviileitä sairasti samaa tautia ja kuolivatkin siihen, mutta sitä pidettiin normaalina lentsuna.

ollisaarinen

alan johtavan laitoksen Pasteur-instituutin tutkija pitää todennäköisenä, että alunperin Kiinassa syntynyt virus mutatoitui arhäkäksi Bostonin lähellä siirtyäkseen sitten liittoutuneiden joukkojen mukana ympäri maailman. Varmuutta asiaan ei kuitenkaan ole.

Sen sijaan oman elokuvakäsikirjoitukseni mukaan nykyinen virus on peräisin Etelä-Kalifornialaisesta tutkimuslaboratoriossa, minkä hemaiseva siivooja rakastelee laboratoriohenkilön kanssa niin kiihkeästi, että virus siinä rytäkässä karkaa rikkoutuneesta säilöstään. - Potkujen pelossa osapuolet salaavat tapahtuman, mutta virus leviää siivoojan sukulaisten välityksellä Meksikoon. - Varsinainen vastuullinen tapahtumalle on laboratorio, joka on lobannut kuvernööriltä kvartaalitaloudellisista syistä alennetun turvaluokituksen vaalirahoitusta vastaan.