Lauantai 25.5.2019

Maailma vuonna 2100: Näiden valtioiden väkiluku räjähtää

Luotu: 
14.6.2013 18:16
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ugandan väkiluvun ennustetaan kasvavan vajaassa sadassa vuodessa 33 miljoonasta yli 200 miljoonaan. Kuvassa slummilapsia Kampalan kaupungissa.
|

Faktakulma

 

Top 10 väkirikkaimmat maat tällä hetkellä:
 
Kiina: noin 1,3 miljardia
Intia: noin 1,2 miljardia
USA: noin 314 miljoonaa
Indonesia: noin 249 miljoonaa
Brasilia: noin 199  miljoonaa
Pakistan: noin 190 miljoonaa
Nigeria: noin 170 miljoonaa
Bangladesh: noin 161 miljoonaa
Venäjä: noin 143 miljoonaa
Japani: noin 127 miljoonaa
 

Intiasta tulee maailman väkirikkain maa vuoden 2028 tienoilla, arvioi YK. Tällä hetkellä ykköspaikkaa pitää Kiina. Vuonna 2028 molemmissa maissa arvioidaan asuvan noin 1,45 miljardia ihmistä.

Kiinan väkiluvun odotetaan alkavan supistua vuoden 2030 jälkeen siten, että se vuonna 2100 on enää 1,1 miljardia.
 
Intian väkiluvun ennustetaan kasvavan ensin 1,6 miljardiin ja sitten pienenevän 1,5 miljardiin vuoteen 2100 mennessä.
 
Nigerian väkiluvun odotetaan ohittavan Yhdysvaltain väkiluvun ennen vuotta 2050.
 
Väkiluku räjähtää Afrikan maissa
 
Vuoteen 2100 mennessä YK arvioi, että maailmassa on entistä enemmän väkiluvultaan suuria maita. Yli 200 miljoonan asukkaan rajapyykin olisivat siihen mennessä arvion mukaan ohittaneet Indonesia, Tansania, Pakistan, Kongon demokraattinen tasavalta, Etiopia, Uganda ja Niger.
 
Näistä esimerkiksi Kongon väkiluku on tällä hetkellä noin 74 miljoonaa, Tansanian noin 45 miljoonaa, Ugandan 33 miljoonaa ja Etiopian noin 92 miljoonaa, joten vajaassa sadassa vuodessa väkiluvun arvioidaan näissä maissa suorastaan räjähtävän.
 
Koko Afrikan väkiluvun odotetaan yli kaksinkertaistuvan nykyisestä 1,1 miljardista 2,4 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Ennusteen mukaan Afrikassa asuu jopa 4,2 miljardia ihmistä vuonna 2100.
 
Koko maailman asukasluvun odotetaan puolestaan yltävän 9,6 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Tällä hetkellä maailmassa on noin 7,2 miljardia ihmistä.
 
Suurin osa väestönkasvusta saadaan kehittyvistä maista. Kehittyneiden maiden väestömäärän odotetaan pysyvän lähes ennallaan. Euroopan väkiluvun odotetaan supistuvan 14 prosenttia vuoteen 2100 mennessä.

Faktakulma

 

Top 10 väkirikkaimmat maat tällä hetkellä:
 
Kiina: noin 1,3 miljardia
Intia: noin 1,2 miljardia
USA: noin 314 miljoonaa
Indonesia: noin 249 miljoonaa
Brasilia: noin 199  miljoonaa
Pakistan: noin 190 miljoonaa
Nigeria: noin 170 miljoonaa
Bangladesh: noin 161 miljoonaa
Venäjä: noin 143 miljoonaa
Japani: noin 127 miljoonaa
 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tero Siltanen

Ei hätää kunhan magneettiset navat tosta muuttuvat mannerlaatat saavat uuden järjestyksen. Intiakin häviää kartalta nykyisten laskujen mukaan. Jollei edellä mainittu tapahdu Bilderberg paskahattu järjestön kolmasmailmansota kyl niittää porukkaa kans.. Molemmat tulee ennen vuotta 2100 luultavasti.. Huonolla tuurilla. Toivottavasti ei. Tykkään elää pellossa.

Petri Mölsä

Kyseiset laskelmat eivät tule toteutumaan, sillä Jumalan järjestys asettuu uomiinsa lähitulevassa. Maapallon kapasiteetti ei kykene enää ylläpitämään ihmiskunnan harjoittamaa tuhoavaa ryöstöpolitiikkaa ja saamme siitä luonnonmukaisen kurituksen palkaksemme katastrofeina ja tuhoina. Väestömäärä asettuu maapallolla sujuvalle toiminnalle otollisiin mittoihin ja siinä se myös jatkossa pysyy, kun ihminen vihdoinkin toteuttaa Jumalan antamaa velvoitetta vallita maailmaa ymmärryksellä.
Lue lisää: www.suurinimi.com

Henri Nykänen

"Jumala" ja muut sadut joutaa toki roskiin Spiderman lehtien viereen, niillä ei ole mitään tekemistä minkään kanssa.

Mutta muuten tämä on osittain totta. Saamme kunnollisen kurituksen tottakai.

Tosin tuo "väestönmäärä asettuu" ei ole. Kun pallon elinkelposuus raja tulee vastaan, tapahtuu erittäin nopea joukkotuho. Se ei ole hiljainen väestön väheneminen vaan raju sukupuutto kun kaikki resurssit rohmutaan kilpaa sotien saattelemana loppuun. On vain naivia keiltäytymistä ajatella toisin. Jos selviytyjiä jää joitakin pieniä ryhmiä, täytyy vain toivoa että he ovat oppineet virheistämme. Tosin ihmisen luonto vastustaa aitoa oppimista joten tod. näk. sama sykli sitten toistuu...

Petri Mölsä

Jumala todellakin antoi ihmiselle käskyn täyttää maa, ylikansoitus luonnon tuhoamisineen ei kuulu tasapainoon luonnon kanssa. Tutustu ilmoittamaani linkkiin ja huomaat, että syyttelysi on aiheetonta, sillä Jumala on antanut ohjeet, kuinka asiat järjestyvät kohdallasi kuntoon, kuten muidenkin ihmisten suhteen. Annettujen ohjeiden mukaisesti toimiva ei tuhoudu lähitulevaisuuden rajussa hyvän ja pahan erottelussa.

Mike Amory

Tässä laskelmassa oletetaan, että Afrikka pystyy elättämään yli kaksinkertaiseksi paisuvan ihmismäärän ja että väestö pysyy omalla mantereellaan,

Mutta entä jos 2 miljardia afrikkalaista päättää muuttaa Eurooppaan? Eurooppa pystyy heidät kyllä elättämään, jos eletään velaksi tai lasketaan elintaso viidennekseen nykyisestä.

Mikko Kahila

Jospa lopetetaan jo ne puheet kehittyvistä maista, nämä maat eivät kehity mihinkään suuntaan, vaikka se kehitys tuotaisiin nenän eteen. Ja kiitos Suomen sokeiden maailmanparantajien, mekin olemme edesauttamassa Tansanian väestökasvua.

Lauri Furtato

Kehittyisivät tuplasti nopeammin ilman kehitysapua yms. Jenkit ja eurooppalaiset ovat hienosti toteuttaneet päämääräänsä ainakin tähän asti.

Usakin toisaalla "tukee" Kolumbiaa ja Meksikoa esim. huumesodissa houkutellen kansalaiset toisiaan vastaan. Afrikassa heimopäällikköjä tuetaan ja tehdään drone hyökkäyksiä siviilien kimppuun. Lähi-idässä....

Tämä on sitä kilpailua, kun kestävää kehitystä ei syystä tai toisesta ole niin mineraalit ja harvinaiset jalometallit saadaan edullisemmin ja vastaavasti voidaan ostaa oikeus tuoda ongelmajätteitä kehitysmaihin.

Henri Nykänen

On puhdasta matematiikkaa että erittäin raju joukkotuho korjaa meidät pois suhteellisen pian. Aiheesta voi tutustua mm. eksponentiaaliseen kasvuun ja peto-saalis yhtälöihin. Se ei siis ole hiljainen hiipuminen vaan raju romahdus...

Allan Kiviaho

Henri Nykänen: "Ihmiskunnalle nopea joukkotuho".
AK: Sopulit hoitavat liikaväestön siten, että ne
kiirehtivät silloin tällöin laumana, toinen toistaan
tuuppien, kohti merenrantaa ja hukuttautuvat mereen
niin että 2/3 populaatiosta tuhoutuu.
Ihminen tekee samoin, mutta sofistikoituneemmalla
tavalla. Urho Kekkonen puhui usein sopuleista, mutta
tarkoitti toisia asioita.

HN: "Kaikki resurssit rohmutaan sotien saattelemana ...
Jos selviytyjiä jää joitakin pieniä ryhmiä ..."
AK: Jos sotimista ryyditetään strategisilla ydinaseilla,
jääkö "selviytyjiä" enää yhtään? Ihmisen biologinen
sopeutumiskyky lienee sangen rajoitettu. Mitä arvelevat
tämän päivän strategian himaset? Minun nuoruudessani
aihepiirin suuri guru oli Herman Kahn, joka kuoli jo
vuonna 1983. Hän kirjoitti kuuluisat kirjat
"On Thermonuclear War" (Lämpöydinsota) ja "Thinking
About the Unthinkable" (Ei ajateltavissa olevan
ajatteleminen), joissa hän julisti oppia, että
ydinsodan ei välttämättä tarvitsisi johtaa USA:n
täydelliseen tuhoon (muut saavat kernaasti mennä).

Näissä merkeissä Allan Kiviaho, sopuli

Lasse Myllypuro

Ihmisen ahneus tulee hillitsemään väestönkasvua Afrikassa. Koska musta mies myy maansa kiinalaisille yms voiton tavoittelussa. Mutta missä musta mies asuu kun maa myyty? Veikkaan että hallitsijat vaihtuvat Afrikassa tulevaisuudessa.

Jukka Tapani Järvinen

Koska saadaan aikaan vauvantekolaki (hakemuspaperi, joka kielelle) ja se, että sijoitetaan rahaa luonnosuojeluun ja linuille ja kaloille ruokaa ensimmäisessä vaiheessa, eikä pistetä vauvoja enempää mönkimään lattialle. Onko ihmisen arvomaailma niin perseestä, että näkyy vain kyrpä ilman kondomia. Onhan se olemassa oleva asia, että mies ja nainen helposti näkee "painajaista" tulevaisuudesta, mutta ei vauvat tulevaisuutta pelasta. . ., jos lintuja ja kaloja (ensimmäisessä vaiheessa osata ruokkia) Ehkä ne huutaa ruokaa, mutta missä viipyy apu ? Eli nimeni on Jukka Tapani Järvinen ja ammattini on keksijä ja itselläni ei ole aikaa miettiä, että olenko puheväleissä siten, että naistuttu haluaa vauvan ennenkuin päästään nukkumaan sen jonkin verran eri sängyssä. Samassa sängyssä en osaa viihtyä, joten enimmäkseen olen ollut eri sängyssä jonkun naistutun kanssa. . .