Sunnuntai 21.10.2018

Patriarkka Kirill kohahdutti: ”Erittäin vaarallinen maailmanlopun merkki”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.7.2013 11:53
Päivitetty: 
22.7.2013 15:32
  • Kuva: EPA/All over press
    Kuva
    Patriarkka Kirill vieraili Kreikassa aiemmiin tänä kesänä. Viikonloppuna hän puhui Moskovassa homoliitoista.

Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja patriarkka Kirill on jälleen herättänyt hämmennystä puheillaan. Kirillin tulkittiin sanoneen, että homoavioliittojen hyväksyminen on maailmanlopun merkki.

Kirill sanoi sunnuntaina moskovalaisessa kirkossa pitämässään puheessa, että ”viime aikoina olemme kamppailleet valtavien kiusausten kanssa, kun useissa maissa on valittu synti ja säädetty sen hyväksi lakeja”.

Kirillin mukaan ne, joiden omatunto on puhdas, ja jotka vastustavat näitä "vähemmistöihin liittyviä lakeja", kohtaavat sortoa.

”Tämä on erittäin vaarallinen maailmanlopun merkki”, Kirill totesi.

Esimerkiksi uutistoimisto Interfaks kertoi, että Kirillin mukaan ”samaa sukupuolta edustavien väliset avioliitot vievät ihmiskuntaa kohti maailmanloppua”. 

Moskovalainen Bolšoi Gorod -kaupunkilehti puolestaan huomautti, että Kirill vältti mainitsemasta kertaakaan puheessaan käsitettä” samaasukupuolta olevien välinen avioliitto”.

Sen sijaan patriarkka puhui ”vähemmistöihin liittyvistä laeista” ja ”synnistä”. Puheesta käy kuitenkin melko selkeästi ilmi, että kyse on homoliitoista. 

Kirill on tunnettu liberaalin arvomaailman vaaroista varoittelijana. Viimeksi keväällä hän varoitti feminismistä.

Patriarkan puheissa toistuva näkemys on, että feminismin ja seksuaalivähemmistöjen kaltaiset ilmiöt ovat läntistä, liberaalia hapatusta, jolta Pyhän Venäjän pitää suojautua.

Homoavioliitot hyväksyviä lakeja on tänä vuonna hyväksytty muun muassa Ranskassa, Uudessa-Seelanissa ja Brasiliassa. Myös Yhdysvalloissa liittovaltion laista poistettiin pykälä, joka määritteli avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi.

Suomessa kerätään parhaillaan allekirjoituksia tasa-arvoista avioliittolakia ajavaan kansalaisaloitteeseen, joka on saanut ennätysmäärän kannattajia

Venäjällä on patriarkka Kirillin toiveiden mukaisesti menty vastakkaiseen suuntaan. Kesäkuun lopussa koko Venäjällä tuli voimaan alaikäisille suunnatun "homopropagandan" kieltävä laki.

 

Korjattu: Homopropagandalaki ei ole enää käsittelyssä, sillä laki tuli voimaan presidentti Vladimir Putinin allekirjoittettua sen kesäkuun lopussa. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mika Tii

Suomella on paljon opittavaa Venäjästä ja ortodoksisesta kirkosta. Suomen ev- lut kirkko menettää kokoajan jäseniä homoilevan vasemmistolaisen linjansa takia.

Venäjästä on tullut Euroopan viimeinen moraalinen selkäranka, minne ihmiset loikkaavat euro aluueelta pakoon veroja ja rietasta haurautta.

Jaakko Kölhi

Minkähän takia se evlut kirkko menettää jäseniään? Väittäisin, että enemmän siksi, että kirkko tai sen edustajiksi koetut tahot eivät mielipiteillään edusta jäsenistön enemmistön kantoja. Ja tässä ei ole kyse siitä, että kirkko olisi liian liberaali, vaikka kyllä sieltä on varmasti muutama konservatiivikin lähtenyt.

Mika Tii
Vastaus kommenttiin #19

Vasemmisto liberaalit ovat vallassa maallistuneessa Suomessa , mutta juuri sen takia kirkko menettää myös konservatiiviset jäsenet, koska Kirkko on liian liberaali ns. "tosi uskoville".

Kirkosta on tullut politiikkaa tekevä hirviö joka karkoittaa Persut poliittisilla pilakuvillaan ja liberaalit Päivi Räsäsen kommenteilla.

Unto Toivainen
Vastaus kommenttiin #19

Samaa mieltä, suurimmat eroamispiikit ovat aina Päivi Räsäsen puheiden jälkeen, josta voi hyvin päätellä lähtevätkö kirkoska liberaalit vai konservatiivit.

... toinen asia tietysti on kuuluvatko maallistuneet, liberaalit ja avarakatseiset ihmiset kirkkoon ... Venäjän ortodoksiseen kirkkoon he eivät selvästikään kuulu, kun eivät taida kuulua edes Venäjälle.

Kauko Aalto

Ihmiskunnan pitäisi päästä jo eroon näistä taulapäistä,koskien kaikkia uskontokuntien hourivia höyrypäitä.Pitkään asiaa harkiten tämä ilmaus oli ystävällisintä mitä näistä neliraaja nisäkkäistä voin sanoa. Uskokaa jo jumalan on luonut psilosybiini parituhatta vuotta sitten leirinuotiolla.

Mauno Matonen

Pietari kertoo sinusta ennustuksessaan viimeisistä päivistä, ennen Jeesuksen tulemusta. Hän kertoo, että miten käyttäydyt, miksi käyttäydyt ja mihin itse uskot.

"Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta." Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen." - 2. Pietarin kirje 3:3-6

Eli pilkkaat uskovia ja motiivina on halua elää synnissä, uskot että kaikki tulee pysymään niin kuin ne ovat olleet, kiellät vedenpaisumuksen ja luomisen (ja uskot evoluutioteoriaan). Kuitenkin väite että tyhjyydestä olisi jotakin tullut - saati sitten että aivan kaikki - ei ainoastaan ole ollut tieteen vastaista vaan myös absurdi väittämä ensimmäiset 1800 vuotta profetian antamisesta ensimmäiseltä vuosisadalta. Väite hyväksytään vain siksi, että Jumalaan ei haluta uskoa ja valitaan mahdottomuus.

"Evoluutio on todistamaton ja ei ole todistettavissa. Me uskomme sen vain koska ainoa vaihtoehto on erityinen luominen, ja se ei tule kysymykseenkään." - Sir Arthur Keith

Suomessa tämä maailman luetuin, printatuin ja tutkituin kirja näkyy juhlapyhistä vuosilukuun ja jokaisen kaupungin pyhistä rakennuksista lippuun sekä lakeihin.

Lauri Furtato

Ja pah! Nykyisen kaltaiset jumalat on luotu massoja kontrolloimaan, kun on jokin suurempi jota pelata joka nakee kaiken.

Jos suurempi osa ihmisia kayttaisi psilocybiineja tms niin nykyiset uskonnot jopa katoaisivat ja ihmiset voisivat saada uutta perspektiivia. Uskonto ja vanhoillinen perinteisiin perustuva ajatusmalli yllapitaa uskontoja.

Kun ihmisista tulee uteliaita ja he kokevat asioita uskomukset tapaavat kadota.

Mauno Matonen

40 yksityiskohtaista merkkiä, että elämme Raamatun kuvaamia lopunaikoja, aina väkiluvun räjähtämisestä tiedon määrän nousuun ja avioliittojen katoamisesta luopio kirkkoihin. Raamatussa on n. 740 yksityiskohtaista ennustusta eli profetiaa, ja näistä jo yli 80% on toteutunut ajallaan, joten ei ole epäilystäkään etteivätkö loputkin n. 150 profetia toteutuisi.

http://ennustuksia.wordpress.com/2013/05/10/40-lopun-ajan-merkkia/

Mauno Matonen

Newton, Pascal, Maxwell, Bacon, Faraday jne. olivat kaikki tunnustuksellisia kristittyjä.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_thinkers_in_science

Näin sanoo maailman suurimmaksi tiedemieheksi monta kertaa rankattu Isaac Newton, joka kehitti käytännössä tyhjästä modernin fysiikan ja matematiikan, joka yltää aika ylä-asteelle asti, ja 21 ikävuoteen mennessä. Moni ei kuitenkaan tiede, että vain n. 10% hänen teoksistaan koski matematiikkaa ja fysiikkaa, sillä hänen todellinen intohimonsa oli Jumalan Sana.

"Minulla on perustavaa laatua oleva usko Raamattuun Jumalan sanana, jonka Pyhän hengen innoittamat miehet ovat kirjoittaneet. Tutkin Raamattua päivittäin. Jumalisuuden vastustaminen on ateismia tunnustuksen ja epäjumalanpalvelusta käytännön tasolla. Ateismi on ihmiskunnan silmissä niin mieletöntä ja kuvottavaa, ettei sillä ole koskaan ollut kovin monta kannattajaa." - Isaac Newton

Kauko Aalto

Newton ei luonut yksin modernia fysiikkaa ei myöskään matematiikkaa,eikä niitä ole tyhjästä täytynyt kehittää.Tieteessä kun ei tyhjästä luoda mitään,uskonnossa se tietenkin käy mitään kun ei oikeaksi tarvitse todistaa.Newton harrasti alkemiaa tiettävästi 30- vuotta, yrittäen tehdä jopa lyijystä kultaa. Se oli hänen pimeä puolensa.Hän saattoi olla vakaumuksellinen kristitty mutta epäilen hänen uskoneen raamattuun kirjaimellisesti. Jos Newtoniin on uskominen niin ei meillä ole viellä hoppu sen maailmanlopun kanssa.Hän ennusti sen tapahtuvan 2060.

Heli Hämäläinen

En kiistä, etteikö voisi olla mailmanlopun merkki, mutta tuskin aiheuttaa maailmanloppua. Voi olla, että rangaistus tulee ihan muusta, esimerkiksi rakkauden kaksoiskäskyn laiminlyömisestä. Herra Kirill on niin kaukana kristinuskon sanomasta, että voisi toimia siperialaisena shamaanina.

Timo Koponen

Kuvassa olevat koomiset viisikymppiset hemmot isoissa parroissaan (nolous esti itsellä kasvattamasta) ovat uskottavuudessaan samaa luokkaa, kuin jotkut "moraali"hemmot, jotka tänne kirjoittavat Newtonista (eli aivan toisella ajalla-mitäköhän kommentoisi nyky-aikana) tai Venäjän sanavapauden puolesta (oikein "moraalinen selkäranka"?). Huvittavinta tässä sekoilussa on kunkin meidän oma moraali ja sen toetutuminen muka "pyhän"miehen Kirill.n mukaan. Kesähelteetkin vielä juuri tulossa...:) Anteeksi! Nyt kyllä naurattaa..

Marko Kekki

Amerikassa McCarthy ja Hoover kävivät aggressiivista kommunisti- ja homovastaista kampanjaa, jolla vainottiin erinäisiä toisinajattelijoita, mm. Charles Chaplinia. Sittemmin ilmeni, että sekä McCarthy että Hoover olivat itse homoseksuaaleja.

Ortodoksimunkkien homoseksuaalisista taipumuksista kantautuu niin vahvoja signaaleja, ettei ole tarpeen epäillä vanhaa projektio-hypoteesia: Siitä möly mitä itsellä piilossa.

Nikolai Ylirotu

Olisikohan venäjällä hiukan isompiakin ongelmia kuin se mitä aikuiset ihmiset keskenään makuuhuoneissa puuhastelevat. Toisaalta huomaa taas että trollit ovat saaneet itselleen tälläkin uutisella ansaitsematonta huomiota. En voi uskoa että joku voi olla Suomessa ko. herran kanssa samoilla linjoilla. Tai jos on: Hanki elämä.

Tomi Salonen

Kirill on huolissaan siitä, kuka rynkyttää ja ketä, ja että naisetkin saavat suunvuoronsa seurakunnassa. Tällä hän perustelee maailmanlopun lähestyvän. Toisaalta onhan tuo linjassa sen asian kanssa, ettei hän ole lainkaan huolissaan Venäjällä vallitsevasta sananvapauden puutteesta, maailman sodista, nälänhädästä tai taloudellisesta eriarvoistumisesta, joista viimeinen lienee Venäjällä kohta räikeintä, mitä kuvitella saattaa.

Heillä on siis "homopropagandan" kieltävä laki, muttei yleistä propagandan kieltävää lakia. Onpa demokraattista - suorastaan Jumalallista.

Pekka J. Mäkinen

Enkeleitä on paljonkin nähty, ja niitä saatu jopa kuvattua. Mutta yleisemmin: kyllä tämä maailman tilanne näyttää pahalle, katsoo sitä mistä vinkkelistä tahansa. Raamattu on tämän kehityksen tiennyt. Raamattu silti lupaa että tämä tilanne ei kestä ikuisesti, vaan koittaa vielä parempi aika ihmiskunnalle. Sitä ennen ihmiskunta joutuu vielä suuriin kärsimyksiin. Ihminen ei opi kuin kantapään kautta, ja tulee aika jolloin ihmiskunta "ei enää opettele sotimaan", kuten Raamattu toteaa.

Mika Lamminpää

Evankelis-luterilainen kirkko on raikas tuulahdus uskontojen pölyisissä kammioissa. Sehän näyttäytyy varsinaisena hippikirkkona näinä aikoina, niin myönteinen se on naisia ja homoja kohtaan. Rakastava kuin Jeesus itse. En käsitä niitä suomalaisia jotka mollaavat kansankirkkoamme ja diggailevat ortodokseja kun niillä on niin ihkut seremoniat.