Sunnuntai 20.1.2019

Ilmiö leviää maailmalla: Venäläinen vodka joutui boikottiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.7.2013 07:38
Päivitetty: 
30.7.2013 07:50

Homobaarit ympäri maailman ovat ryhtyneet boikotoimaan venäläistä vodkaa. Protestin tarkoituksena on vastustaa seksuaalivähemmistöjen huonoa kohtelua Venäjällä.

Kampanjan käynnisti yhdysvaltalaisaktivisti Dan Savage, joten Stolitšnaja- ja Russian Standard -vodkien litkiminen loppui ensin homobaareissa Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Brittilehti Independentin mukaan protestin ovat nyt liittyneet monet Britannian tunnetut homoklubit. The Atlantin Wire -lehden mukaan protestiin liittyneitä baareja on myös Australiassa.

Seksuaalivähemmistöjen elämä on hankalaa Venäjällä, sillä Kremlin vallanpitäjien katsotaan yllyttävän homovihaa. Viime kuussa presidentti Vladimir Putin hyväksyi lain, joka kieltää muiden kuin perinteisen miehen ja naisen välisen suhteen ”mainostamisen” lapsille. Homojen pahoinpitelyt ovat yleisiä Venäjällä.

Tunnettu venäläinen seksuaalivähemmistöaktivisti Nikolai Alekseev ei Atlantic Wiren mukaan tosin usko, että vodkan boikotoimisesta on hyötyä venäläishomoille.

–Tuottajat eivät pystyisi vaikuttamaan presidentti Putiniin tai duuman päätöksiin, vaikka menisivät konkurssiin, Alekseev sanoo.

Stolitšnaja-vodkan valmistaja SPI Group on Independentin mukaan julkaissut avoimen kirjeen, jossa yhtiö irtautuu Venäjän poliittisen johdon linjauksista ja vakuuttaa olevansa seksuaalivähemmistöjen ”ystävä”.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mauno Matonen

Venäjä on huomannut demografisen ongelman vanhenevassa väestössä ja on ymmärtänyt, että jos homobuumi nousee Venäjällä ja homo propaganda sallitaan kouluissa, Venäjä romahtaa samalla tavalla kuin vanheneva väestö on romahtmassa Euroopassa. Tai kuten Japanissa, jossa vaippoja menee enemmän vanhuksille kuin lapsille.

"Avioliitto perustuu sille antropologiselle tosiasialle, että miehet ja naiset täydentävät toisiaan, sille biologiselle tosiasialle, että suvunjatkuminen on riippuvainen miehestä ja naisesta, ja sille sosiaaliselle realiteetille, että lapset tarvitsevat isää ja äitiä.

Avioliitto on olemassa tuodakseen miehen ja naisen yhteen aviomiehenä ja aviovaimona vaimona olemaan isä ja äiti lapsille, joita heidän liittonsa tuottaa. Avioliitto on valtiota vanhempi instituutio. Se on ihmissivilisaation perusrakennuspalikka. Avioliiton julkinen merkitys ylittää siihen liitetyt henkilökohtaiset merkitykset.

Valtio antaa tunnustuksensa avioliitolle koska se instituutiona hyödyttää yhteiskuntaa tavalla jolla mikään muu ihmisten välinen suhde ei sitä hyödytä. Avioliitto on yhteiskunnan keino taata lasten hyvinvointi mahdollisimman vähön rajoituksia asettavalla tavalla. Valtion antama tunnustus avuoliitolle suojelee lapsua rohkaisemalla miehiä ja naisia sitoutumaan toinen toisiinsa ja ottamaan vastuun heidän lapsistaan. Kunnioittaen samalla jokaisen vapautta valtio asianmukaisesti tunnustaa, suojelee ja ylläpitää avioliittoa lastensaamisen ja lasten kasvattamisen instituutiona." - Ryan T. Anderson

Sami Saarela

Mauno hyvä, mikä ihme on "homobuumi"? Ja miten kummassa väestönkasvua voi lisätä se, että kielletään "homopropaganda", mitä sekin sitten ikinä onkaan. Homosta ei tule synnytyskonetta kieltämällä homous.

Valtio voi kaikin mokomin antaa tunnustuksiaan ja taloudellistakin tukea heteroparien lisääntymistoimintoihin (Suomessakinhan sitä tehdään mm. lapsilisien muodossa - tapa, jota en lähtökohtaisesti lainkaan käsitä), mutta minkään ihmisryhmän määritteleminen rikolliseksi ei poista tuota määriteltyä ryhmää maailmankartalta. Esimerkiksi juutalaisten määritteleminen rikolliseksi tai juutalaisen propagandan kriminalisoiminen tuskin saisi juutalaisia häviämään yhtäkkiä yhtään minnekään. Hitler toki yritti poistaa juutalaiset ihan konkreettisestikin polttamalla heidät tuhkaksi, mutta tuolloin onneksi ulkopuolelta asialle laitettiin loppu.

En normaalisti viitsi edes kommentoida edelläolevan kaltaisiin typeryyksiin tai ilmiselviin trolleihin, mutta nyt sattui olemaan tylsä viisiminuuttinen.

Mauno Matonen

Homoseksuaalisuus on taipumus, ei synnynnäinen ominaisuus, sen enempää kuin alkoholismikaan. Joillakin tosin voi olla vahvemmat perintötekijät, mutta valinnan jokainen itse tekee. Mitä enemmän sitä pidetään esillä, etenkin nuorille lapsille, niin sitä useampi näkee siinä mahdollisuuden.

Juutalaisuus taas toisin kuin homoseksuaalisuus on synnynnäistä, johonka ihminen ei voi valinnoillaan itse vaikuttaa. Rinnastamalla juutalaisuus homoseksualismiin on sanalla sanoen typerää. Juutalaisviha eli antisemitismi taas on valinta ja johonka voidaan vaikuttaa lailla, joko vastustavasti tai puoltavasti.

Jos homoavioliittoa aletaan ajamaan, niin silloin ajetaan samalla myös pedofiilien, moniavioisten ja eläimiin sekaantujien asiaa, ja tämä he ovatkin jo huomanneet.
http://patdollard.com/2013/07/it-begins-pedophiles-call-for-same-rights-...
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2349481/Polygamists-welcome-Supr...

Todellinen lopputulos on avioliiton alasajo ja sen seurauksena perhearvojen romahtaminen.
http://illinoisfamily.org/homosexuality/homosexual-activist-admits-true-...

On typeryyttä, jos ei katso koko kuvaa ja mitenkä suuret vaikutukset on yhteiskunnan perusyksikön perheen muuttamisella. Yhteiskunta, joka ei arvosta perheitä ja perhearvoja, ajautuu tuhoon. Tämän voimme nähdä tietenkin romahtavassa olevassa länsimaissa, jotka rapistuvat nuorisosta teihin ja politiikasta talouteen, jokaisella yhteiskunnan asteella.

Tran Mere

Historioitsija, kirjailija Teemu Keskisarja on ensimmäisten joukossa julkisuuden henkilöistä kyseenalaistanut väitteen jonka mukaan homous olisi vain biologinen juttu. Keskisarjan kattava tutkimus Suomen seksuaalirikollisuudesta paljasti että todellisuudessa ainakaan ennen 1950-lukua ei oikeusprosessit juuri käsitelleet ollenkaan homoseksualismia koska tapaukset olivat äärimmäisen harvinaisia.

Keskisarjan mukaan tämä viittaa siihen ettei ihmiset menneinä vuosisatoina edes projisoituneet homoseksualisteiksi koska ihmisten elämässä sellaista vaihtoehtoa ei edes tiedetty olevan. Hänen mukaansa yhteiskunta voisi siis itse olla synnyttämässä normituksen muutoksilla ns. homoilmiön.

Tarkoittanee hieman kärjistäen samaa että todella kovalla propagandalla ihminen voidaan saada käsitykseen että hän on homo tai lesbo. Voi siis hyvinkin olla että moni äärivasemmistolainen kykenee eräänlaisella suggestiolla muokkaamaankin itsestään homon/lesbon.

Kysymys onkin siis lähtökohtaisesti yhteiskunnan arvotilasta.

Joni Saarela

Voi herranenaika Mauno. Luuletko että ihmisestä tulee homo siksi että hän niin valitsee? Enpä oikein usko. Puheistasi saa sen käsityksen että sinulla on sellaisia taipumuksia ihan omasta takaa ja nyt järkeillen koitat kieltää tunteesi. Ei ihminen tunne sukupuolista mieltymystä samaa sukupuolta kohtaan jos sen suuntaisia tapumuksia ei ole, eikä laikimuutos niitä vähennä. Ei vaikka se kuinka olis muodikasta kokeilla homosuhteita kuten Italiassa oli viime vuonna trendinä, mutta se coolius on mennyt tai menossa ohi kokonaisuudessaan. Eivätkä hekään siihen koukkuun jää kuten alkoholisti viinaan tai Mauno raamatulliselle kiertoradalle.

Lisäksi ei joidenkin homous ole heteroilta ja heidän lapsentekosuunitelmistaan pois, vaikka homoja olisi naapurusto pullollaan. Olet oudon harhainen tapaus jos uskot, että homojen homous vähentää heterosuhteita heteroilla ja sitä kautta lapset loppuvat maailmasta.

Mauno Matonen

Jos kansakunta hylkää avioliitton ja samalla perhearvot, niin tällä on demografisesti todella merkittäviä vaikutuksia. Perhe yksikkönä on jokaisen yhteiskunna peruspalikka, samalla tavalla kuin tiilet seinissä. Toki muutkin asiat vaikuttavat perheiden hyvinvointiin, mutta erityisesti sen asema yhteiskunnassa määrittelee sen tärkeyden, ja sitä kautta myös siihen liitettävät arvot.

Toistan vielä pätkän ylhäällä olleesta sitaatista ja siitä, kuinka avioliitolla on todella suuri merkitys yhteiskunnalle: "Avioliitto perustuu sille antropologiselle tosiasialle, että miehet ja naiset täydentävät toisiaan, sille biologiselle tosiasialle, että suvunjatkuminen on riippuvainen miehestä ja naisesta, ja sille sosiaaliselle realiteetille, että lapset tarvitsevat isää ja äitiä."

Taas päinvastoin, jos alamme poistamaan avioliiton rajoja; lukumäärä, sukupuoli, ikä, rotu jne. niin tietenkin sen merkitys vähenee ja samalla myös lapset kärsivät sekä tietenkin homoseksuaalit luonnolliset eivät saa lapsia (biologinen mahdottomuus) muuta kuin erikoistapauksissa, jolloin ne pienentävät keskimääräistä perhekokoa. Jos lapsille pienistä pitäen näytetään suurta "värikartaa" vaihtoehdoista, eikä tiettyä mallia nosteta prioriteetilla ylemmäksi, niin paljon suuremmalla todennäköisyydellä kasvettuaan aikuiseksi he kokeilevat erilaisia vaihtoehtoja.

Hieno uutinen kuitenkin on se, että kuten alkoholismista nii homoseksuaalisista himoistakin voi päästä irti, kuten tämä mies, joka oli molempia. Siihen tarvitaan tietenkin voima ylhäältä. Tämä ei tietenkään ole ainoa tapaus, mutta jälleen kerran todistaa että homous ei ole synnynnäistä tai edes lopullista. Kyse on vallinnasta.

"– Se oli yliluonnollinen tilanne. Minä vain rukoilin. En olisi koskaan uskonut, että saan asiani kuntoon. Suhtauduin Jumalan apuun skeptisesti."
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/usko-toi-elamaan-taysmuutokse...

Pertti Lindeman

Hieno boikotti. Vielä kun osaisi bensatkin valita, ettei vaan tankkaisi venäläisestä öljystä jalostettua ainetta? Olisi hyvä, jos bensakauppiailta vaadittaisiin selvitys bensan alkuperästä.

Venäläisten jääkiekko-ottelut jää nyt väliin.

Lupaan myös lopettaa loppu elämäkseni niiden kansainvälisten urheiluvälinefirmojen sekä vapaa-ajan vaatteiden oston, jotka ovat edustettuina Sotšin olympialaisissa.