Perjantai 23.3.2018

Suomalaisäidit pyytävät apua Venäjältä - ”Voimme antaa konsulttiapua”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.7.2013 18:27
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa Venäjän lapsiasiainvaltuutettu Pavel Astahov.

Venäjän lapsiasianvaltuutettu Pavel Astahov on saanut erikoisen kirjeen ryhmältä suomalaisia äitejä. Äidit toivovat Astahovin puuttuvan suomalaisviranomaisten tekemiin huostaanottoihin.

Astahov kertoo vetoomuksesta omalla nettisivullaan ja siitä uutisoivat myös Voice of Russia ja Interfax. 

Vetoomuksen tehneet suomalaisäidit sanovat, että sosiaaliviranomaiset voivat poliisin kanssa hakea huostaanotettavat lapset päivähoidosta tai koulusta pelkkiin oletuksiin vedoten. Heidän mukaansa kiireellisiä huostaanottoja tehdään hätiköiden ja tämä rikkoo niin lasten kuin vanhempienkin oikeuksia.

Venäjän lapsiasiainvaltuutettu Pavel Astahov sanoo, ettei Venäjä voi puuttua asiaan, joka on Suomen sisäinen. Hän sanoo kuitenkin venäläisten voivan tarvittaessa antaa konsultointiapua.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kode Kon

Venäjän johdon tempaukset, kuten tämä ja mm. homopropagandalaki, antavat kyllä todella oudon kuvan siitä mitä Venäjän johto oikein ajaa takaa. Erilaisia ajatuksia ja kysymyksiä ne kyllä herättävät, mutta mikä lie totuus oikeasti. Herättää kyllä pelkoja siitä, että onko diktatuuri palaamassa naapuriin.

Jukka Aakula

Arvaan että seuraavaksi nämä "äidit" (biologiset äidit), joilta lapsi on otettu huostaan todennäköisesti erittäin hyvin perustein, hakevat Venäjän kansalaisuutta ja Venäjä alkaa valittaa että sen kansalaisia kohdellaan Suomessa huonosti. Kun tarpeeksi tällaisia "äitejä" saadaan Venäjän kelkkaan, painostus kovenee. Mieleen tulee se miten Venäjä käytti kaksoiskansalaisia hyväksi perustellessaan hyökkäystä Georgiaan.

Tätä jatkuu niin kauan kuin Suomi ei ole hankkinut turvatakuita Natolta. Tyhmästä päästä ja tyhmistä johtajista kärsii koko kansa.

Jorma Heikkinen

Venäjän lapsiasiamies tarkoittanee sitä todellisuutta joka Suomessa vallitsee lastensuojelussa. Vähäisen koulutuksen omaava ilman oikeustieteen opintoja oleva toimistotyöntekijä voi riistää perheeltä sen lapset ilman oikeudenkäyntiä esim. perustellen päätöstään nimettömällä ilmiannolla jonka sisältöä ei tarvitse tutkia tai todistaa oikeaksi. Toimistopöytänsä takana istuva toimistotyöntekijä voi tehdä merkittäviä perusoikeuksien rajoittamisia ilman oikeudenkäyntiä, sillä hän toimii itse samanaikaisesti oikeuden ja vallankäytön kaikissa rooleissa. Hän on sekä syyttäjä, tutkija ja tuomari, päätöksen toimeenpanija sekä valitusviranomainen antaen lausuntoja oman toimintansa laillisuudesta. Venäjän lapsiasiamies tunnistaa tälläisen 'oikeuden käytön' täsmälleen samanlaiseksi kuin Stalinin KGB (NKVD) tai Hitlerin Gestabo käyttivät. Syystäkin hän siis odottaa että Unicef julistaisi Suomen lapsi- ja perhevihamieliseksi maaksi. Unicef on jo aikaisemmin antanut lausuntoja siitä että Suomessa rikotaan mm. YK:n lasten oikeuksien sopimusta!Venäjän lapsiasiamies tietää myös millaisen uhan perheille 'STASIN' ja 'KGB:n' arkistot voivat aiheuttaa. Se että lasu:n huostaanottotoimijat kirjaavat mitä uskomattomampia väitteitä perheistä, usein nimettömästi annettuja törkeitä, täysin perättömiä panetteluja ja arkistoivat ne dokumentteina on vakava suomalaisten perheiden tietosuojaa loukkaava epäkohta. Sosialitoimistoihin on kertynyt valtaisa 'Stasin' arkisto josta löytyy mitä hurjimpia ja törkeimpiä väitteitä sadoista tuhansista suomalaisista perheistä.Uskomattominta on kuitenkin se että näitä perättömiä panetteluja käytetään mm. hallintoikeuksissa todisteina ja niin, ettei niiden todistusvoimaa arvioida. Venäjän lapsiasiamieheltä tuskin on jäänyt havaitsematta kuinka lastensuojelu on Suomessa hallinnonala joka noudattaa täysin tsaristisen byrokratian toimintatapoja. Hänen on helppo todeta että Suomi on lastensuojelutoimen osalta venäläisempi kuin Venäjä itse!

Minä olen yksi näistä suomalaisista äideistä. Minä olen syntynyt Suomessa suomalaisista vanhemmista. Isäni eli molempien sotien aikana, taisteli Kannaksella. Äitini kykeni pitämään lapensa elossa sodan tiimellyksessä! Vanhempani olivat Karjalasta. Siinä taustaa suomalaisuudestani.

Minä olen voittanut oman lapseni huostaanoton purun Turun Hallinto-oikeudessa PERUSTEETTOMANA. Minä tiedän mitä lainkohtia rikottiin. Minä tiedän miten heppoisin perustein lapseni huostaanotettiin. Minun väsymykseni toisen lapseni syöpäsairauden omaishoitajana oli eräs viranomaisen syy "huoleen nuorimmaisestani". Tätä hiton "huoli lapsesta" ripoteltiin joka paikkaan. Yhtäkään merkintää missään asiakirjassa (joita ei oltu edes tehty lainmukaisesti!) ei ollut siitä mitä tämä "huoli lapsesta" tarkoitti. Missään ei ollut kirjattuna eikä milloinkaan minulle kerrottu, että tavassani hoitaa lapsiani olisi mitään vikaa. Yhtäkään kertaa ei mainittu mikä hätä pojallani viranomaisten mielestä oli. Oli vain hölmöjä oletuksia, hölmöjä mielikuvia, ei mitään totuuksia, ei mitään todisteellista näyttöä yhdestäkään laiminlyönnistä!

Jos et ole joutunut tai läheisesi ei ole joutunut Suomen lastensuojeluviranomaisten mielivaltaisuuden uhriksi, olet säästynyt todelliselta painajaiselta. Toki maassamme tehdään oikeutettujakin ja lapsen oikean edun mukaisia huostaanottoja. Mutta minä kritisoinkin näitä perusteettomien ja lakiemme vastaisia huostaanottoja.

Että se näistä epäilijöiden typeristä tulkinnoista tässäkin asiassa. Totuus vain on se, ettei Suomen media uskalla näistä meidän äitien asioista kirjoittaa, koska heille on luvassa suuret sanktiot, jos niistä kirjoittavat. Päättäjät eivät uskalla ottaa kantaa sillä kyllä he tajuavat minkälainen pommi tämä maamme lastensuojelu on. Maassamme pimitetään tietoa, koska näissä huostaanotoissa pyörii miljardibisnes. Huostaanottolaitokset saavat valtavat tulot jokaisesta huostaanotetusta lapsesta/nuoresta. Ja kukahan näitä laitoksia omistaa?? Viranomaiset vetoavat aina "salassapitovelvotteisiin" tai "lapsen etuun" tai "emme kommentoi yksittäistapauksia". / sosiaaliohjaaja Ani Leikonniemi

Lilli Timantti

Ei todellakaan tarvitse olla venäläisäiti tai -perhe (jos se sitten on jokin pahe), tai edes käynyt Venäjällä saadakseen suomalaista hyvää osakseen! Ei tarvitse olla alkoholisti, narkkari tai mielenterveysongelmainen; tosin systeemiin joutuessasi, nostan hattua sille, joka siitä rumbasta täyspäisenä selviää.
Astahov on täysin asian ytimessä. Hämmästyttävällä tarkkuudella hän näkee ulkopuolisena sen, mitä suomessa ei haluta nähdä tai myöntää.
Perheitä ja lapsia kohdellaan kuin rikollisia; edes rikollisilla ei ole sellaisia rajoituksia ja ihmisoikeuksien rikkomuksia mitä on lastensuojelulapsilla ja perheillä. Ja kaikki tämä sallitaan ja sille haetaan oikeusta sekä syyllistetään vanhempia.
Huostaanotot tehdään yhteiskunnan varoilla. Verorahoillamme kustannetaan monen perheen ja lapsen hajoaminen. Kansa sinisilmäisenä kuvittelee, että kaikkien 18 000 lapsen vanhemmat ovat potentiaalisia murhaajia tai päihteiden käyttäjiä. Mutta ikävä totuus on se, että moni kykenisi ja haluaisi kasvattaa lapsensa itse. Jostain syystä sosiaaliviranomaiset ovat nostaneet itsensä vanhempien yläpuolelle, jopa lääkärien ja poliisien asemaan ilman koulutusta, ja sieltä ylhäältä käsin tehdään rumaa jälkeä kentällä. Huolella ratsastetaan perheiden yli.
Toivomme muutosta pikaisesti asiaan, toivomme, että ne lapset palautetaan pikimiten koteihinsa, joilla on hyvät kodit ja vanhemmat, ne lapset, joita kohdellaan huonosti sijoituksessa saisivat turvalliset olosuhteet ja viranomaiset maksaisivat tekemistään virheistään.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/32
http://www.adressit.com/mielenilmaus_462013_lainmukaisen_lastensuojelun_...

Keijo Nordman

Suomessa on paljon mätää tässä "lastensuojelussa", joka itseasiassa on hyvin tuottoisaa bisnestä eräille tahoille. Huomattavaa on, että ne lapset, jotka suojelua olisivat tarvinneet eivät sitä saa, mutta valtaosassa tapauksissa on viranomaisten mielivalta mennyt lasten edun ohi. Kuten pahimmissa diktatuureissa kuka tahansa voi tehdä valheellisen ilmiannon, ja todistustaakka jää vanhemmille, joita ei luonnollisestikkaan kuunnella. Suomi ei ole missään tapauksessa demokratia, vaan alhainen ilmiantoihin perustava DDR:än perinnön vaalija, jonka aatesuunnan edustajia toki valtaosa viranomaistahoista ovatkin, eipä ihme Tiitisen listojen hautaaminen arkistojen uumeniin! Venäjä voi olla ainoa toivo näiden roistojen kuriin saamiseen, joita tämä hyysäyssektori on pullollaan!

Todellakin tulee väkisinkin mieleen 8-vuotiaan Vilja Eerikan kohtalo. Enkä ole yhtään hämmästynyt vaikka poliisitutkinta ei paljastaisi mitään virheellistä toimintaa Vilja Eerikan lastensuojeluasiassa. Hänen isoäitinsä, eli tapon suorittaneen isän äiti, oli sosiaaliviranomainen. Vieläpä johtavassa asemassa.

Tämä maa on niin mätä näissä lastensuojeluasioissa. / Ani Leikonniemi

Siitä vaan hoitamaan näitä asioita kaarleakkanen! Maamme päätäjät eivät näitä asioita hoida. Meillä, jotka olemme voittaneet lapsemme huostaanoton perusteettomana eli me, jotka kuulumme siihen vaivaiseen 7 prosenttiin, joiden ääntä on kuultu hallinto-oikeudessa, on oikeus saada äänemme kuuluviin. Olemme olleet yhteydessä kaikkiin mahdollisiin päättäviin tahoihin Suomessa. Meitä ei kuunnella, viranomaisten lainvastaisesti laatimia asiakirjoja ei tutkita. Suomen viranomaiset eivät uskalla puuttua tähän huostaanottobisnekseen. Miten kummassa sinäkin kuvittelet mitään tästä maassamme tapahtuvasta mielivaltaisesta lastensuojeluviranomaistoiminnasta tietäväsi? Onko sinulla kokemusta? Onko sinun lapsesi huostaanotettu lainmukaisin perustein? Tiedätkö miten huostaanoton tulee tapahtua ja miten se ei missään nimessä saa tapahtua?

Kyllä: julkisuutta haluamme asialle, jotta perheitä ei perusteettomasti hajoiteta eikä lapsia huostaanoteta mielivaltaisesti, oletuksiin perustuvin totuuden vastaisuuksin! / Ani Leikonniemi

Birgitta Wulf-Luhtanen

Miksi ihminen on niin tunteeton ja julma,
puuttuu siltä lapsen näkökulma.

Lapsi kun itkee yksinään,
äidin suurta ikävää.

Kuka häntä silloin lohduttaa voi,
kun sosiaalitädit hänet laitokseen toi.

Miksi lapsia rangaistaan näin,
tämähän menee ihan väärin päin!

Kotiin nämä lapset apua tarvitsee,
mutta miten laitokset ilman lapsia pärjäilee?

Suomessa toimii suuri lapsikauppa,
voi sinä pieni lapsiraukka!

Jouduit yhteiskuntamme hampaisiin,
suuren bisneksen rattaisiin.

Jos mulla niin suuri valtikka ois,
ottaisin teidät kaikki pois!

Äidin syli kun on korvaamaton
ja rakkaus suuri, tahraamaton.

Sitä ei yhteiskuntamme ymmärtää voi,
kun äidin korvissa lapsen itku soi.

Miten paljon se äiti oikein jaksaa kestää,
kun viranomaiset lapsen tapaamista estää.

Herää jo Suomi ja ajattele lasta,
lakkaa sitä jo tuomitsemasta!

Kun tämä sukupolvi aikuistuu,
se vihaan käy ja raivostuu!

Se menettänyt on lapsuuden,
vuoksi rahan ja ahneuden....