Perjantai 14.12.2018

Israelin ja Palestiinan rauhanneuvottelut alkamassa – Israel rakentaa uusia siirtokuntia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.8.2013 10:13
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ei usko rauhanneuvotteluiden vaarantuvan.
|

Israelin ja Palestiinan rauhanneuvottelujen on määrä alkaa tällä viikolla. Israel on juuri neuvottelujen alla kertonut suunnittelevansa siirtokuntiensa laajentamista.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Israel suunnittelee jopa 1 200 asunnon siirtokunnan rakentamista miehitetylle palestiinalaisalueelle. 

Rauhanneuvotteluissa aktiivisen roolin ottanut Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ei usko Israelin aikeiden vaarantavan neuvotteluja.

-On ollut tiedossa, että jotain rakentamista on suunnitteilla, hän sanoi. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Arto Heikinaro

No, John Kerryllä on juutalaiset juuret euroopassa. Johnny on siis juutalainen. Eli siirtokuntien rakentaminen valloitetuille alueille on ihan OK juttu. Vai onko. Palestiinalaiset pelaavat nyt aikaa, saavat sotilasavustusta ja asevahvistuksia koko ajan idän suunnalta.

Ja se on aivan satavarmaa, että Israel on pian ajettu välimereen, uskokaa pois. Näin käy, ikävä kyllä, sillä Israel on ollut hyvä puskuri itämaita ja islamia vastaan.

Esa Aaltonen

Ei Israel tai Palestiina kiinnosta edes muslimeja enää - miksi muuten al-gaeda tms. porukat olisi jättäneet koko pläntin rauhaan? Hizbollah ja Hamaskin räyhäävät siihen suuntaan vain silloin kun niihin on iskemässä sisäinen hajaannus ja pitää taas yhdistää rivit. Israel ei myöskään valu mereen ihan pian, vaan tulee muuttumaan länsimaisia demokratioita muistuttavaksi maaksi kunhan suuret ikäluokat on haudattu. Veikkaan että aika samanlaisen kaavan mukaan kuin Etelä-Afrikka aikanaan - ja samasta syystä ts. globalisaatio on julmaa ja se näkyy jo esim. israelilaisten teknologiafirmojen viennin kaventumisena.

Se, mikä tulee olemaan mielenkiintoista seurata, on Israelin ja Palestiinan sisäinen demografia kun venäjän juutalainen influxi tyrehtyy (i?) ja ulkopuolisen rahoituksen määrä vähenee => löytääkö kuuro sokean vai jatkavatko ehdoin tahdoin erikseen?