Perjantai 18.1.2019

Lukashenko haukkui Putinin pataluhaksi - ja ruinasi heti miljardien lainan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.5.2009 19:50
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Alexander Lukashenkon ja Vladimir Putinin välit ovat olleet viime aikoina kireät.

Venäjän pääministeri Vladimir Putin vieraili torstaina Valko-Venäjällä, jossa hän tapasi presidentti Aleksandr Lukashenkon. Vierailua varjostivat Lukashenkon kitkerät kommentit vanhasta liittolaisestaan.

Vierailun pääaiheena oli raha. Valko-Venäjä haluaa Venäjältä 6,5 miljardin euron lainan ydinvoimalan rakentamiseen. Rahaa tarvittaisiin myös Valko-Venäjän talouden elvyttämiseksi maailmanlaajuisen taantuman kourista.

Venäjä ei ole kuitenkaan tyytyväinen Lukashenkon talouspolitiikkaan.

–Markkinamekanismit on Valko-Venäjällä korvattu hallintomekanismeilla. Maan kurssi on muuttunut yhä enemmän loismaiseksi, suomi vierailulla mukana oleva Venäjän valtiovarainministeri Aleksei Kudrin.

Välejä ovat viime päivinä kiristäneet myös Lukashenkon syytökset, joiden mukaan Venäjä on pettänyt sanansa kaikkien yhteistyösopimusten toteuttamisessa. Tämän vuoksi Valko-Venäjä on joutunut hakemaan läheisempiä suhteita EU:hun.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

semi

Että kaikki entisen neuvostoliiton osat kuten Georgia ja Ukraina ja kohta varmaan valko-Venäjä ovat demokratian esikuvia ja samat kaverit jotka olivat hetki sitten vihollisia ovat ylimpiä ystäviä. Vain Venäjä tuntuu jääneen tämän ulkopuolelle, ilmeisesti Euroopassa ja Yhdysvalloissa uskotaan että ajattelutapa muutos tapahtuu taika tempulla.

Jos nyt joku haluaa uskoa että Venäjä on valtio joka vain pelaa vilunki peliä niin mikä ihme usko se sitten on että nämä valtiot ovat kuin itsestään muuttaneet vilunki pelin suuntaa rehelliseen vuorovaikuttamiseen. Georgia oli Neuvostoliittoa ja neuvostoliitto Georgiaa ja kaikki samassa paketissa ja näkemyksessä. Mutta nyt yhtä äkkiä kuin salama taivaalta Georgia on hyvää tekevä demokratia ilman presidentin vaaleja ja opposition vainoamisineen. Vain Venäjä voi hyökätä eikä koskaan mikään muu entinen Neuvostoliiton osa. vain Venäjä puhuu roskaa ja kaikki muut vanhat viholliset totta.

jtmnen

"... ja kohta varmaan valko-Venäjä ovat demokratian esikuvia ..."

Vain joku todella syvissä harhoissa elelevä voi edes esittää tällaista skeidaa mitä nimim. semi yllä esittää. Ilmeisesti, edelleenkin, entiset (vai nykyiset?) kommarit kipuilee "sosialismin" tai "kommunismin" romahduksen savuavilla raunioilla..

tapio_o_neva

On todella mielenkiintosita, alkaako Lukashenko laulaa "silmien välliin" niin kuin Iiro Viinanen, joka tällä laululla nosti japanilaisilta paljon edullista lainaa valtiovarainministerinä.

Ehdotan, että Henna Virkkunen laittaa suomalaisen paketin Neuvostoliiton ja Venäjän vastaisia törkeyksiä elokuvina, kirjoina ja äänitteinä, jotta Lukashenko voi harjoitella ennen kuin menee Econfiniltä tai Barrosolta kerjäämään 6 500 000 000 ydinvoimalaan.

Jotenkin tuntuu, että kapitalistiselle Venäjälle Valko-Venäjän liittolaisuus on yhdentekevä eli että Venäjä antaa romahtaa Valko-Venäjän EU:n ja Puolan syliin.

Uskon, että kun Valko-Venäjän heikkoudet paljastuvat Reetta Meriläiselle, Matti Apuselle, alkavat koirat - siis Ilta-Sanomat ja Iltalehti sekä Suomen Kuvalehti - ruikkia jälleen Lukashenkon varpaille kiihottaen suomalaisia ja tätä entistä mittavampiin Venäjän vastaisiin kliimakseihin.

Uskon, että hidasälyiset demarit keksivät tämän vasta kesälomien jälkeen, noin 2-3 kuukauden kuluttua, jolloin uusi Lukashenkon vastainen kampanja lanseerataan Suomen mediassa: Valko-Venäjää on helppo rankaisematta haukkua.

Vieras Tverin karjala

Kyllä Tverin karjalaisen sukua oleva Putin on kuten pahansisuisimmat suomalaiset, kiero, ilkeä, omahyväinen ja ahne pirulainen. Tverin karjalassa kerrotaan, että Putinissa virtaavasta verestä ainakin 45 % on karjalaista verta.
Eli kun ilkumme Putinille ilkumme samalla itsellemme, me sekakansaa olevat ns. suomalaiset.
>
Mutta piruja miehiksi niin puutin kuin Lukakin ovat.

jtmnen

"Onko Venäjällä enään naapumaita, joittenkakanssa olisi hyvät välit."

Mitä tarkoitat "hyvät välit" ilmaisulla? Mutta jos ajatellaan "normaalit välit" siis ilman jatkuvaa keskinäistä nokkapokkaa, niin: Olisiko Suomi? Rajanaapurina. Ja vähän etäänpänä Saksa?