Torstai 17.1.2019

Kohuttu aborttitohtori tapettu kesken jumalanpalveluksen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.6.2009 08:29
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    George Tiller ammuttiin kirkossa Wichitassa.

Kohuttu aborttitohtori George Tiller on ammuttu kuoliaaksi kesken jumalanpalveluksen Yhdysvalloissa, Kansasin Wichitassa, kertoo BBC.

Tiller oli yksi harvoista yhdysvaltalaislääkäreistä, jotka tekivät abortteja raskauden myöhäisessä vaiheessa. Tillerin klinikka, Women's Health Care Services, on usein ollut mielenosoitusten paikkana. Tiller loukkaantui ampumisessa 16 vuotta sitten.

Ampujaksi epäilty 51-vuotias mies pakeni paikalta autolla. Hänet on saatu kiinni ja häntä kuulustellaan.

67-vuotias Tiller oli paikannäyttäjänä aamun jumalanpalveluksessa. Hänen vaimonsa oli kirkon kuorossa ampumisen aikaan. Tilleriä jäivät kaipaamaan vaimon lisäksi neljä lasta ja 10 lastenlasta.

Abortin vastustajat ovat myös tuominneet ampumisen. Operation Rescue -järjestö kutsui lausunnossaan tapahtumaa pelkurimaiseksi. Myös Tillerin toimia vastustanut Kansasin entinen syyttäjä Phill Kline tuomitsi teon.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

"Operation Rescue -järjestö kutsui lausunnossaan tapahtumaa pelkurimaiseksi"

Kohdussa olevien lasten tappaminen sitten ei ole pelkurimaista? Tohtorilla sentään oli mahdollisuus kantaa mukanaan asetta ja puolustaa itseään, juosta karkuun tai piilotella. Hänen mahdollisuudet pelastua tapahtumasta oli tuhatkertaiset verrattuna heihin kenet hän itse on surmannut, puolustuskyvyttömät lapset.

jtmnen

aivan oikein, tappaja on pelkurimainen ja raukkamainen terroristi.

"Kohuttu aborttitohtori George Tiller on ammuttu kuoliaaksi kesken jumalanpalveluksen Yhdysvalloissa, Kansasin Wichitassa, kertoo BBC.
...
Ampujaksi epäilty 51-vuotias mies pakeni paikalta autolla. Hänet on saatu kiinni ja häntä kuulustellaan."

Koko teko huokuu pelkurimaisuutta ja raukkamaisuutta. On miten on, ihmisen pitää olla edes KIRKOSSA suojassa. Ja tekijällä oli myös mahdollisuus jäädä tekonsa tehtyään paikalleen ja kohdata se mitä tuleman pitää, eikä yrittää pelkurimaisesti paeta.

jtmnen

Mitä tarkoittaa "Tiller oli yksi harvoista yhdysvaltalaislääkäreistä, jotka tekivät abortteja raskauden myöhäisessä vaiheessa."

Mikä oli Tillerin harrastama myöhäinen vaihe? Jos lukijat jätetään näin hämärän infon valtaan, niin voitaneen myös sanoa, että hänen tappajansa teki abortin, siis abortoi Tillerin, erittäinkin myöhäisessä vaiheessa.

Eli teki niin sanotun jälkiabortin.

Conservative

Tiller teki yli 60,000 aborttia, joten siihen varmaankin mahtui aika monen ikaisia vauvoja. Uutisissa sanottiin, etta useimmat laakarit USA:ssa eiva suorita abortteja 21 viikon jalkeen. Tiller ja pari muuta laakaria loysivat niche markkinan, jolla teki hyvan tilin.

Conservative

Elamaan tuli paljon muutoksia, tyopaikan vaihto ja kaksosetkin syntyivat, joten aika on ollut kortilla niin ja tietokoneen kanssa oli ongelmia. Nyt on uusi tyolappari kotona, joten onnnistuu jalleen oman nimimerkin kaytto. Oli pakko palata, on tama sen verran mukavaa vaittelya. Jatkan varmasti lahinna USA:n uutisten kommentointia.

Varsinkin omien vauvojen synnyttya on yha vaikeampaa ymmartaa miksi on tarvetta joissain tapauksissa synnyttaa vauva kuolemaan. 60,000 aborttia on valtava luku, ihmettelen onko se edes mahdollista, mutta eraan uutisen mukaan Tiller itse myonsi asian. En tietenkaan hyvaksy hanen murhaansa, kuten en hyvaksy hanen tekojaankaan. En tosin ole klassiessa merkityksessa nk. "pro life", koska pidan abortin totaalikieltamista eparealistisena. Kannatan aktiivista ja avointa nuorten ihmisten valistamista abortitsta ja aikarajaa. En myoskaan kannata kuolemanrangaistusta, jota monet pro life ihmiset kannattavat.

Nama pro life ja pro choice termit tekevat kompromissista vaikean, koska on vaikea paasta yhteisymmarrykseen milloin elama alkaa; hedelmoityksessa, syntymassa, silloin, kun vauva on elinkelpoinen vai ehkapa vahan syntyman jalkeen. Naisen oikeus omaan kroppaansa ottaa kaiken ihmisoikeuden vauvalta ja joskus isalta. Jos nainen pyytaisi, etta laakari suorittaisi hanelle eutanasian, ei se enaa mahtuisi tahan pro choice ajatteluun, tahan siis loppuu naisen valta oman kropan kanssa.

Tietenkin jokaisen normaalin ihmisen tulisi olla sita mielta, etta abortti on paha asia, vaikka sen kieltamista vastustaisikin. USA:ssa pitaisin tarkeimpana aborttiasiassa, etta asetettaisiin aikaraja ja valistusta, jolla aborttien maaraa voisi vahentaa.

Ehka jollain olisi mielipide tai kokemusta miksi nainen haluaa abortoida vauvansa raskauden lopussa, kun vauva on jo elinkelpoinen. Jatetaan valiin ne tapaukset, joissa naisen oma henki on vaarassa.