Sunnuntai 20.1.2019

Bashar Al-Assad myöntyi – ”Venäjän pyynnöstä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.9.2013 19:19
  • Kuva: EPA/All over press
    Kuva
    Yhdysvaltojen sotilaallista iskua vastustava mielenosoittaja liehutti Bashar Al-Assadin kuvalla varustettua lippua Yhdysvaltojen suurlähetystön edustalla Ammanissa Jordaniassa.
|

Syyrian presidentti Bashar Al-Assad on sanonut olevansa valmis luovuttamaan Syyrian kemialliset aseet kansainväliseen valvontaan.

Assad kertoi asiasta venäläisen Rossija24-tv-kanavan haastattelussa. Assad tähdensi suostuvansa luovuttamaan aseet Venäjän pyynnöstä, ei Yhdysvaltojen iskun pelossa.

Assadin mukaan Syyrian hallinto luovuttaa YK:lle aseiden luovuttamisessa tarvittavat tiedot. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olli-Pauli Sarvaranta

Näinköhän tämä etenee näin sujuvasti! Luin juuri CNN:stä al-Assadin asettamat ehdot, enkä mitenkään usko USA:n tai muiden kapinallisia tukevien voivan suostua niihin. Pelikenttä olisi tämän jälkeen täysin al-Assadin ja hallinnon vallassa, kaasuaseita tai ei.

Tappaminen ja siviilien surmaaminen jatkuu joka tapauksessa, joten ei tässä ole mitään syytä hurrata.

Somm Tallinnast

Hyvä Bashar al-Assad! Hyvä Vladimir Putin! Hyvä Sergei Lavrov!
Hyvä Erkki Tuomioja ja muut pohjoismaiden ulkoministerit!
Hyvä USA:n ulkoministerin, John Kerryn lapsus (”joo, ei me hyökätä, jos Syyria luovuttaa kemialliset aseensa”).
Obama ei hirveästi pisteitä tällä kertaa kerännyt - jäi statistiksi, joten hurraahuudot hänen osaltaan jääkööt kirjoittamatta.

Tuon tässä alla muutamia huomionarvoisia pointteja esiin, joita suomalainen media ei juurikaan ole käsitellyt.

Yhdysvallat on kouluttanut Syyrian vastaiseen sotaan osallistuvia kapinallisia jo kauan naapurimaissa, mm. Turkissa, josta n. 50 koulutettua sotilasta/terroristia siirtyi Syyriaan vain muutamaa päivää ennen väitettyä elokuun 21. päivän kaasuiskua. USA on aseistanut kapinallisia jo pitkään, sillä jo kesäkuussa senaatin ja edustajainhuoneen komiteat päättivät aseiden rahoituksesta syyskuun loppuun asti. Lue: http://news.yahoo.com/u-arming-syria-rebels-could-temporary-slow-officia...

Kapinalliset ovat ilmeisesti käyttäneet kemiallisia aseita, ei välttämättä (ainakaan ensimmäisenä) Syyrian hallinto, joka jo maaliskuun 20:nä pyysi YK:n pääsihteeriä Ban Ki Moonia muodostamaan kansainvälisen komitean tutkimaan kemiallisten aseiden käyttöä Khan al-Assalin kylässä lähellä Aleppoa, jossa kuoli hallituksen sotilaita. Lue: http://larouchepac.com/node/28097

Ban Ki Moon ei reagoinut.

Ei USA:n halulla iskeä Syyriaan ole kuitenkaan mitään tekemistä kaasuaseiden käytön kanssa, vaan kysymys on halusta hallita kaasuputkea (=Islamic Gas Pipe) Iranista Eurooppaan (valmistunee 2016) ja hiljattain (2011) löytyneitä Syyrian suuria kaasuesiintymiä. Arabian (Saudi-Arabia, Qatar, UAE, Kuwait) maat ovat jopa luvanneet kustantaa kaikki USA:n kulut sotilasoperaatiosta – oli sen kesto mikä tahansa, joten taloudellista riskiä Obamalla ei ole. Lue: http://www.wnd.com/2013/09/is-this-what-syria-war-really-about/

On myös oudoksuttavaa, että konventionaalisilla aseilla saa vapaasti tappaa yli sata tuhatta omaa kansalaistaan (tällä hetkellä n. 110000 kuollutta) ja saattaa pakolaisiksi 1/3 väestöstä eli n. 6 miljoonaa kansalaista, mutta kun elokuun lopulla sitten kaasu tappaa 500-1429 ihmistä (lähteistä riippuen - Ranska vs. USA), niin vasta se yksittäinen teko halutaan kostaa. Kuulostaa tekopyhyydeltä.

Syyria ei ole allekirjoittanut kansainvälistä kaasuaseiden käyttöä kieltävää sopimusta, joten ei heitä voi edes syyttää sopimusten rikkomisista.

Lisäksi, Yhdysvallat on itse luokitellut osan kapinallisorganisaatiosta terroristiorganisaatioiksi (Al Qaidaan liitetty Jabhat Al-Nusra esim.), joita nyt siis CIA avustaa. Mutta eipä se olekaan mitään uutta, sillä onhan Al-Qaidakin USA:n luoma ja oli sen tukema organisaatio. Osama Bin-Laden värvättiin vuonna 1979, CIA rahoitti ja loi organisaation, joka sai USA:lta rahoitusta 8 miljardia dollaria, kunnes Al-Qaidasta tuli oiva syntipukki "false flag" operaatioon 12 vuotta ja 2 päivää sitten, mitä operaatiota ei mitenkään olisi voitu johtaa ja organisoida jostain Afganistanissa sijaitsevasta luolasta, missä Bin Laden tuolloin majaili.

Putin on nyt selvästi nostanut omaa profiiliaan kansainvälisessä politiikassa ja asettanut Obaman ja Kerryn noloon tilanteeseen, sanoisinko puun ja kuoren väliin. Samalla Pohjoismaat ovat omaa profiiliaan kohottaneet. Kovaa shakkipeliä kansainvälisessä politiikassa siis, ja kovin panoksin.

Toivottavasti (vähintäänkin) siviilien tappaminen nyt hieman rauhoittuisi.

Piss on you – kuten italialainen lausuisi.

Olli-Pauli Sarvaranta
Vastaus kommenttiin #4

Millä argumenteilla sitä oikein kumoaisi osin huu-haa lähteisiin perustuvia väitteitä? Oheinen laiunaus kertoo kaiken tarpeellisen kirjoittajan ajatusmaailmasta:

"Syyria ei ole allekirjoittanut kansainvälistä kaasuaseiden käyttöä kieltävää sopimusta, joten ei heitä voi edes syyttää sopimusten rikkomisista."

Niin, ei varmaankaan, joten kemiallisia aseita voi silloin myös vapaasti käyttää - eikös?

Somm Tallinnast

Niin, Googlessa minulla ei ole profiilia syntymänimelläni, vaan pseudonyymilläni, joka on Viron talous- ja finanssipiireissä yhtä tunnettu, kuin vaikkapa Anna Puu, Andy McCoy, Michael Monroe tai Kaija Koo suomalaisessa musiikkimaailmassa, jotka nimet ovat kaikki taiteilijanimiä, joilla ko. henkilöt esiintyvät.

Koska linkkejäni väitettiin epäluotettaviksi lähteiksi, keräsin siis samoja tietoja sisältäviä artikkeleita luotettavammilta lähteiltä. The New York Times, BBC, YLE tai Huffington Post tuskin ovat huu-haa lähteitä.
***
Mr. Obama indicated that a covert effort by the United States to arm and train Syrian rebels was beginning to yeld results: the first 50-man cell of fighters, who have been traind by the C.I.A., was beginning to sneak into Syria. The New York Times http://www.nytimes.com/2013/09/03/world/middleeast/syria.html?_r=0

Tuoreemmat raportit osoittavat Britannian ja Ranskan erikoisjoukkojen kouluttaneen aktiivisesti FSA:n jäseniä Turkissa sijaitsevassa tukikohdassa. Joidenkin raporttien mukaan koulutusta tapahtuu myös Libyassa ja Pohjois-Libanonissa. Britannian tiedustelupalvelun MI6:n asiamiesten ja SAS-erikoisyksikön henkilökunnan raportoidaan kouluttavan kapinallisia asutuskeskustaisteluun sekä varustavan heitä asein ja taisteluvälinein. Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n ja USA:n erikoisjoukkojen uskotaan toimittavan viestijärjestelmiä kapinallisille. http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=2231

”tunnetut tosiasiat osoittavat al-Qaidan olevan kiistattomasti itsensä CIA:n luomus ja edelleen USA:n varjohallinnon aktiivisesti rahoittama ja tukema sotilaallinen järjestö” Verkkomedia, päätoimittaja Janus Putkonen 29.12.2012 http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=6241

Yksi tarkastuspaikoista on kylä Aleppon lähellä, jossa Venäjä on väittänyt Syyrian kapinallisten tehneen sariini-iskun maaliskuussa. http://yle.fi/uutiset/yk_lahettaa_kemiallisten_aseiden_tarkastusryhman_s...

"The projectile involved is not a standard one for chemical use," Mr Churkin added. "Hexogen, utilised as an opening charge, is not utilised in standard ammunitions. Therefore, there is every reason to believe that it was armed opposition fighters who used the chemical weapons in Khan al-Assal." http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-23249104

Preliminary findings of the U.N. probe also suggests that armed opposition groups, in one incident documented by video, executed at least 30 individuals, the majority of whom appeared to be soldiers, Pillay said.

In a statement last week, the Nusra Front confirmed its fighters had participated in the battle for Khan al-Assal. The group has not claimed responsibility for the soldiers' killings, though it did confirm that 150 soldiers, pro-government gunmen and Shiite militiamen were killed in Khan al-Assal. http://www.huffingtonpost.com/2013/08/02/un-investigating-syrian-rebels_...

Following the alleged chemical weapons attack on March 19 in Khan al-Assal near Aleppo, which killed over 30 people, the Syrian government asked the UN chief for assistance in investigating the attack and identifying who was behind it, Jaafari said.
But Ban Ki-moon, “his experts in the department of disarmament, as well as the three Western delegations in the Council, objected to the second part of our request,” he said. “They objected to our request to identify who did it from day one, because they knew who did it in Khan al-Assal." rt.com/news/syria-investigate-un-chemical-116/‎

Somm Tallinnast

Unohdin edellisessä kommentissani lausua kiitokset Petri Sakkiselle tuesta ja siitä, että käytät ensimmäistä infinitiiviä alkaa-verbin kanssa - tämä on harvinaista jopa toimittajilta, erityisesti urheilu- ja viihdetoimittajilta. Niin, että kiitos Petri.
*
Kanadalaiselta, puolueettomalta ja riippumattomalta organisaatiolta - Global Research - löytyy lisää tietoa Syyrian sodan syistä ja kilpailevista kaasuputkista: http://www.globalresearch.ca/the-geopolitics-of-gas-and-the-syrian-crisi....
Ko. artikkeli on kirjoitettu jo toukokuun lopussa, julkaistu kesäkuun alussa - eikä vasta viime päivinä. Samalla verkkosivustolla on myös muita mielenkiintoisia artikkeleita kansainvälisestä (geo)politiikasta.