Torstai 15.11.2018

”Kokonainen sukupolvi kasvaa työttömyyteen” – EU:lta 46 mrd €

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.11.2013 18:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen (kok.) mukaan taantuma jakaa yhteiskuntaa entistä syvemmin kahtia. Arkistokuva.

Euroopan unioni päätti antaa 45 miljardin euron rahoituksen nuorten työllistämiseen seuraavalle kahdelle vuodelle, kertoo europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.).

–Kun yksi kokonainen sukupolvi nuoria kasvaa työttömyyteen, epävarmuuteen ja tyytymättömyyteen, seuraukset voivat olla pitkäaikaiset, Pietikäinen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Taantuma jakaa Pietikäisen mukaan yhteiskuntaa yhä syvemmin kahtia, ilmentyen kasvavina terveyseroina ja syrjäytymisenä. EU:lta puuttuu hänen mukaansa välineet suojata heikoimmassa asemassa olevia kansalaisia kulukuurien seurauksilta.

–Vammaisten oikeuksien laiminlyönnit tai ikäsyrjintä ovat myös mahdollisia jäsenmaissa ilman, että kansalaisilla on mitään mahdollisuutta saada oikeusturvaa Euroopan unionista, Pietikäinen kertoo.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Carl Berg

MITES ME 70 LUKULAISET?!

Mekään ei koskaan päästy oikeisiin töihin kukaan vaan ei puhu meistä. Jotain paskaa pätkätyötä ja siinä välissä vuosien työttömyysjaksoja. Tätä varten hei kantsi ottaa 30 kiloa opintolainaa jee voi vittu lopettakaa korkeakoulut.
Tuliko nyt liian kärkevällä tyylilä herra uuden suomen sivulle no voi voi sensuroikaa sitten ettei vaan tule paha mieli pikku toimittajalle niin.

Arto Saarinen

Nuorten, ja miksei vanhempienkin työttömyys sataa "äärioikeiston" laariin. Vanha valta kaatuu ryskyen. Odotettavissa on eurooppalaisten kansojen identiteettien nousu nykyisestä alennustilasta ja ennenkaikkea monikulttuurisen kokeilun torjunta.

Jean Darch

Työttömyyteen ei tarvitse tottua, koko asiaan tarvitaan visio, älyä, suunnittelua ja organisointia. Ja ryhtiä.

Wikimploi on yleishyödyllinen työllistämismalli, josta puuttuu enää organisointi. Se kuuluu valtiolle eli Työministeriölle tai kaupungeille.

EU:n tasolla ongelma on vain ryhtymisessä, ei rahassa. 45 miljardissa on varmasti mahdollisuus 5-10 milj. euron sijoittamiseen Wikimploi-mallin implementointiin. Tällä esim. Pariisissa saadaan 1000:lle työttömälle työpaikka. Pariisin keskustassa on yli miljoona neliömetriä tyhjää toimitilaa, johon 1000 ammattilasta mahtuu liiankin hyvin.

EU ja Wikimploi:
- http://www.euractiv.com/innovation-enterprise/ex-nokia-innovation-chief-...

Wikimploi on suomalainen yleishyödyllinen startup, joka kilpailee Työministeriön työllistämismallin kanssa. Tässä vertailua:
- http://wikimploisuomi.wordpress.com/uutisia/tyollistamismallien-vertailua/

Wikimploi on konkreettinen, ja nuoret hullaantuvat heille annetusta vastuusta:
- http://wikimploisuomi.wordpress.com/tyo-uusi-ja-vanha/nuorisotakuu-ja-wi...

Konkretia:
- http://wikimploisuomi.wordpress.com/tyo-uusi-ja-vanha/konkretia-ja-wikim...

Wikimploi on vientikelpoinen, eli se tuottaa toteuttajalleen hyötyä. Suomen sijaan Wikimploin toki voi ottaa Ruotsi tai Norjakin, koska malli on vapaa sovellettavaksi.

Juhani Risku

Markku Salonen

Tästähän Katainen saa lisää kestävyysvajetta!
Ei hätää: nostetaan eläkeikää 70:een ja samalla lopetetaan terveydenhuolto säästösyistä. Näin eliniän odote saadaan 55:een ikävuoteen.
Sijoittajat hierovat käsiään. Ja voidaan auttaa kriisimaita.

Arto Heikinaro

Aina on yksi ratkaisu. Ja paras ratkaisu nykytilanteeseen on kunnon sota. Kolmas maailmansota vain käyntiin ja maapallon väestö aromipommitetaan alle kahteen miljardiin, niin hyvä tulee. Ihan aikuisten oikeasti, muuta ratkaisua ei todellakaan ole.

Matti Hytölä

45 mijlardia lisää julkisen sektorin byrokratiaan? Entäpä jos karsittaisiin hallintoa ja kevennettäisiin verotustaja siten parannettaisiin EUn kilpailukykyä? Ai niin, eihän silloin saisikaan järjestettyä hyville veljille rahakkaita suojatyöpaikkoja...